TACK för i år!

Hej!
Jag tänkte ett tag att jag skulle fortsätta blogga fram till nyår åtminstone men eftersom julen tar slut för mig nu och detta är en julblogg så väljer jag att avrunda bloggen för detta år här och nu.
 
Jämfört med förra året har bloggen blivit otroligt stor i år. Besöksstatistiken har höjts med tusentals läsare i veckan och jag har till och med varit tvungen att tacka nej till flera samarbetsförslag för att hinna med. Från att ha haft runt 40 följare på bloglovin lyckades jag ett tag komma upp i över 200 stycken, vilket för mig är stort, eftersom detta är en blogg som riktar in sig på en enda sak och tydligen finns det väldigt många julälskare där ute :)
 
Jag vill därför tacka för alla fina kommentarer jag fått under dessa månader. Jag har även fått mindre fina, vilket jag enbart har raderat eftersom avundsjuka människor inte behöver ta plats på min blogg ;) Om allt går som det ska så är jag tillbaka nästa år för att sprida lika mycket julstämningen som jag förhoppningsvis gjort detta år!
 
Till sist vill jag tacka samtliga sponsorer/samarbeten i detta år. Ni har bidragit till att bloggen växt enormt mycket och jag hoppas såklart på att få höra från många utav era nästa år ockå :)
 
 
 
 

 

Min jul + Julkalendern 2013

Hej på er!
Hur har julen varit? Jag avverkade det tredje och sista julfirandet igårkväll så nu kan jag äntligen hoppa i jumpsuiten och bara vara. Superskönt!
 
Kan inte direkt påstå att jag tagit många foton under dessa dagar men några stycken blev det i alla fall som ni kan se här nedan. Man har ju annat för sig än att ta en massa bilder ;)
 
Har ni förresten sett att Julkalendern 2013 har avslöjats? "Barna Hedenhös uppfinner julen" ska kalendern heta och vill ni läsa mer om den kan ni trycka HÄR. Personligen tycker jag att det känns som en lite för barnslig julkalender igen, men man ska inte ha förutfattade meningar :)
 
Jag återkommer med ett sista inlägg senare!
 
 

GOD JUL!

JAG ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!
 
Själv blev jag förlovad 00.00 inatt :)
 

Fjärde advent & dan före dopparedan

God morgon!
Jag tror jag ännu inte riktigt förstått att vi är så pass nära nu. Idag är det dan före dopparedan och om bara ett dygn är det julaftonsmorgon. Idag är det fjärde advent och jag tycker att det är mysigt att det är dagen före julafton i år :)
 
Igårkväll ställde jag mig och kokade risgrynsgröt så vi hade till frukost imorse och imorgon. Det blev gröt och julknäcke framför fyra tända ljus för en stund sedan och självklart har vi kollat på det nästa sista avsnittet av julkalendern. Ska bli kul att se hur dom knyter ihop säcken imorgon :)
 
Ikväll blir det uppesittarkväll med sambon och svägerskan! Vad ska ni göra?
 

22 december

Hej på er!
Nu närmar det sig verkligen med stormsteg. Idag var vi in till byn en sista gång innan julafton och uträttade det allra sista och trots att vi åkte iväg tidigt var det folkigt. Det är klart det kan vara lite jobbigt med så mycket folk men samtidigt är det ju så det ska vara i juletid, hade varit konstigt och tråkigt annars :)
 
Allt är under kontroll och nu ser vi fram emot Bingolottos uppesittarkväll imorgon :)
 
Vad hittar ni på för något?
 
Såhär såg det ut förra året den 23:e december

Lättlagad julmat och Köksalmanack

Det dök upp några böcker till från Semic Förlag i brevlådan för ett tag sedan. Det var Maud Onnermarks bok "Lättlagad julmat och julgodis" som jag sett att många andra julbloggare också har recenserat. Sedan fick jag även en bok som är ett hett julklappstips tycker jag - "Köksalmanack 2013".
 
 
Maud Onnermark - Lättlagad julmat och julgodis
Jag är inte den som ställer mig och lagar avancerad julmat eller försöker mig på julgodis som jag helt säkert kommer att misslyckas med. Jag är enkel, precis som denna bok är. Detta är en ganska tjock bok full med en massa härlig julrecept. Boken är väldigt fin tycker jag, både utvändigt och invändigt och den innehåller väldigt många bra recept. Jag tycker det är bra att det finns receptböcker där det bjuds på lite enklare recept som alla kan vara med på. Man kan kanske fundera på om boken skulle vara tråkig för att den är enkel men då kan jag säga att nej, det är den verkligen inte.
 
Boken är uppdelad i olika kapitel som till exempel "Glöggfest", "Julbaket" och "Småvarmt". Det är en väldigt bra variation på recept och det finns allt från drycker till bullar, bröd och godis. Och som boken heter, så är det mesta väldigt lättlagat. Det är inga konstiga ingredienser eller tillvägagångssätt utan allt är lätt som en plätt.
 
Jag tycker detta är en riktigt bra bok med många fina recept och härliga bilder till. Det bjuds på allt från traditionellt till nytänk och det är precis så det ska vara. En bok att rekommendera helt enkelt!
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 129 kronor.
 
Köksalmanack 2013
Japp, då kommer vi till ett väldig hett julklappstips till mamma eller mormor/farmor. I år fyller Köksalmanack hela 80 år och första upplagen släpptes alltså år 1933. Detta är en bok som jag kan garantera att din mamma skulle älska. Boken är uppdelad månadsvis, alltså i tolv olika kapitel. I varje kapitel hittar man förutom månadsord, också ett helt gäng med recept. I juni är det till exempel recept som passar midsommarfirandet och i december får man lite tips på julrecept. Förutom recepten hittar man även mycket tips och trix som är intressanta att läsa.
 
Under varje månad kan man även skriva ner matsedlar så det är alltså en bok man får kladda lite själv i också. Det är väldigt bra tips på vad man kan äta och variationen på mat är stor, vilket jag uppskattar.
 
Denna bok kommer att användas flitigt i mitt kök och den är verkligen fullproppad med en massa härlig läsning. En bra julklapp till dig själv eller någon annan helt enkelt!
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 109 kronor.

Fyra dagar kvar

Hej!
Nu kan man räkna dagarna som är kvar på en hand. En, två, tre, fyra...Fyra dagar kvar till både målet och slutet. Jag brukar sluta skriva här redan någon dag efter julafton, vi får se hur det blir detta år, om jag kommer fortsätta december ut eller hur jag gör.
 
Igår firade jag årets första jul tilllsammans med pappa och brorsan. Fick finfina julklappar och åt världens godaste knäck som bara pappa kan göra. Blir två julfiranden till, ett på julafton och ett på juldagen. Inte mig emot ;)
 
Det är första gången våran lilla katt är med och firar jul i år men ännu har hon inte förstört granen faktiskt. Precis när vi hade satt upp den var hon dit och slog lite på glittret men efter en utskällning har hon inte vågat sig på granen igen, vilket är superskönt! Måste för övrigt säga åter igen att jag är sjukt nöjd med årets gran :)
 
Bjussar även på två snöbilder som jag tog från vardagsrumsfönstret alldeles nyss. Vi har utsikt mot sjön från vardagsrummet, vilket kanske inte syns jättebra nu när det är vinter. Sedan ser ni även att staketet fortfarande knappt syns på grund av all snö :)
 
Vad hittar ni på såhär fyra dagar före julafton?
 

Familjen Dafgårds köttbullar och Janssons Frestelse

Jag har fått prova två produkter ur Familjen Dafgårds sortiment - Farfars köttbullar och Janssons Frestelse. Helt perfekta alternativ när man inte orkar eller hinner laga riktig mat. Till julbordet vill jag gärna ha egengjord mat men såhär dagarna före julafton är det perfekt med mat som man bara behöver värma på.
 
Farfars köttbullar är frysta köttbullar som man steker på cirka 10-12 minuter i en stekpanna. Stora, fina köttbullar med en god smak. Mest imponerad blev jag dock över Janssons Frestelse som smakade riktigt bra. Även denna är fryst och behöver värmas i ugnen i cirka en timme. En krämig och god smak med mycket anjovis!
 
Som sagt, god färdigmat som passar perfekt nu i juletid :)
 

Slutspurt

Lina, jag valde att ta bort dina kommentarer på grund av att inte missvisa mina läsare. Jag tänkte istället mejla dig men tappade bort din mejladress, så ser du detta får du gärna dra iväg ett mejl till [email protected] så svarar jag dig där istället.

 
God morgon!
Nu är vi verkligen inne i slutspurten. Har ni rullat klart köttbullarna? Är inköpslistan skriven? Har ni gjort klart allt julgodis? Är bingolotterna till uppesittakvällen fixade? Här valde vi att handla klart allting igår. Vi ska ha knytjulbord med sambons familj och det är vi som står för köttbullarna, prinskorven och osten. Förutom detta tänkte jag även ta med senapen jag fick från Kronans droghandel och salamin jag köpte från Delikatesskungen. Vi köpte även en hel back med julmust igår så det slinker säkert med någon sådan också :)
 
Hur har ni det med snö? Här är det snö så det räcker och blir över och imorse fick vi åka efter plogbilen hela vägen in till byn. Vackert, men lite halvsvårt att gå när det inte finns några synliga trottoarer framme ;)
 
Nu ska jag äta frukost och titta på julkalendern (som för övrigt börjat bli riktigt spännande). Till lunch har jag en matlåda med Janssons Frestelse :)
 

Glenfiddich

Förra veckan fick jag frågan om jag ville testa den skotska whiskyn Glenfiddich. Självklart tackade jag ja och idag gick jag för att hämta ut ett paket med whiskyn. Jag hade förväntat mig ett smakprov i form av en liten flaska men i paketet döljde sig en fullstor flaska och en liten påse godis tillsammans med ett handskrivet brev. SÅNT blir man glad av! :)
 
Whiskydestilleriet Glenfiddich firar i år sin 125-års dag, på självaste juldagen. Glenfiddich Solera som jag fick är en skotsk 15-årig whisky med typiska jultoner så som kanel, russin och kryddnejlika. Just Solera är annorlunda i smaken jämfört med många andra whiskysorter. Det beror på att den har lagrats enligt den speciella Solarametoden. Whisky som lagrats på tre olika fat, sherryfat, bourbonfat och amerikanskt ekfat, tappas i ett gemensamt solerafat där blandningarnas olika smaker gifter sig med varandra. Glenfiddich Solera kostar 449 kronor.
 
Whiskyn passar alldeles utmärkt till godis just för att förstärka de juliga tonerna.
 

Jag tackar ödmjukast för det fina paketet och whiskyn kommer att passa perfekt till godisbordet :)
 

B L O S S A - Glöggen heter Blossa

Jag tänkte precis skriva att "japp, då var årets sista glögg uppdrucken", men så är det ju verkligen inte. För att formulera mig bättre så är alltså årets sista recensionsglögg uppdrucken. Vi började dricka glögg redan i oktober i år just för att inte behöva dricka upp allt på en gång. Om jag har tröttnat än? Knappast.
 
Det var i alla fall Blossa som fick äran, eller oturen om man tycker det, att bli sist ut bland dessa recensioner. Blossa skickade mig både deras årgångsglögg 2012 "Yuzu Ingefära" och deras nyhet "Alkoholfri glögg". Såhär blev resultatet efter provsmakningen:
 
 
Blossa 12 - Yuzu Ingefära, Starkvinsglögg 15 %
Det är alltid lika spännande med Blossas årsgångsglöggar och jag gillar att dom vågar prova nya smaker hela tiden. Årets glögg är en vit glögg, vilket jag ofta har svårt att känna någon direkt glöggsmak i. Och ja, det var lite likadant här. Glöggkryddorna kommer inte fram på ett lika bra sätt som när det gäller röd glögg, och det är lite tråkigt.
 
Glöggen smakade citrus (som yuzu är) och smaken av ingefära fanns där den med. Allra bäst smakade glöggen när den hade hunnit svalna lite. Varken varm eller kall alltså, utan någonstans mitt i mellan. Eftersmaken var riktigt god och trots att det inte riktigt smakade glögg så som jag vill ha det, så var det en god dryck. Det är dock tur att Blossa väljer att byta smak varje år :)
 
Betyg: 3/5
 
Blossa - Alkoholfri glögg
Äntligen en helt alkoholfri glögg! Det är sånt jag uppskattar mest, glögg där inte alkoholsmaken tar över och förstör. Blossas andra nyhet är en röd glögg, tack och lov. Den smakar glögg, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att smaken är lite tam. Det är dåligt med sötma, men detta är nog en smaksak eftersom många uppskattar när glöggen är lite mindre söt. Jag vill dock ha den där söta smaken blandat med glöggkryddorna för att det ska kännas perfekt.
 
Denna glögg är god, men jag hade som sagt förväntat mig lite mer smak, för vi snackar ju trots allt om Blossa. Den får dock pluspoäng ändå på grund av att den just är alkoholfri och går att drickas utav alla. Kanske uppskattar barn den lite mildare smaken?
 
Betyg: 3/5

En vecka kvar

Hej på er!
En vecka kvar till julafton nu. Om precis en vecka är det en timme kvar till Kalle Anka börjar och man sitter förmodligen och sipprar på lite glögg eller äter chokladpraliner. Jag känner mig i vilket fall som helst väldigt lugn, julklapparna är klara, all bakning och godistillverkning är klar, köttbullarna ligger i frysen och snön ligger som ett vitt täcke utanför fönstret. Det enda som behöver göras just nu är att införskaffa prinskorv, och det är ju kanske inte det allra jobbigaste som finns att göra ;)
 
Jag vill förresten tacka samtliga (nästan 200!) deltagare som tävlade i årets sista tävling här på bloggen. Vinnaren av ett godispaket är Tina som blivit kontakad och snart kommer att få sitt pris. Inträffar inget oväntat så kommer det nog bjudas på fler tävlingar nästa år :)
 
Jag har varit lite dålig på att uppdatera min tomtenedräknare, men nu står den äntligen rätt igen ;)
 

Årets julköttbullar

Idag har det rullats köttbullar till julbordet. Vi gjorde köttbullar av två kilo köttfärs så istället för att steka dom i stekpanna stekte vi dom på en plåt i ugnen istället. MYCKET smidigare och det enda man behöver göra är att smälta smör på en plåt i ugnen, 250 grader. När smöret är smält lägger man köttbullarna på plåten och steker dom mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.
 
Vi slängde i lite allt möjligt i köttbullarna, bland annat senapen jag fick från Kronans Droghandel. Här kommer receptet vi knåpade ihop :)
 
JULKÖTTBULLAR (Cirka 100 stycken ganska stora)
Vi delade alla ingredienser på två och hade två bunkar, eftersom man måste ha en STOOOR bunke annars.
INGREDIENSER:
2 kilo köttfärs
6 gula lökar
5 dl grädde
2 dl ströbröd
2 ägg
4 msk Kronan Droghandels senap
6 vitlöksklyftor.
1 tsk Kryddpeppar (mortlad)
Salt, svartpeppar, vitpeppar efter smak
Cayennepeppar, chilipulver efter smak
 
GÖR SÅHÄR:
Blanda grädden med ströbröd och låt svälla i cirka 10 minuter.
Häll sedan i köttfärsen, finhackad lök, ägg, senap, pressad vitlök och kryddor.
Blanda noga med hjälp av händerna och forma sedan köttbullar av färsen. Lägg på en fuktad tallrik.
Stek köttbullarna i antingen stekpanna eller i ugnen.
 
 

Tredje advent

God morgon!
Idag tänder vi tredje ljuset och nästa gång vi tänder så är det dan före dopparedan och vi är förmodligen i full färd med att griljera skinka och ladda inför bingolottos uppesittarkväll. Nu är det verkligen nära :)
 
Ni glömmer väl förresten inte bort att kolla på Jul med Ernst ikväll klockan 20.00 på TV4!?
 

Julfest

Hej!
Igår var jag som sagt på julfest och åt julbord. Det var en massa smaskiga rätter och allra bäst var Janssons frestelse, såååå krämig och god! Efter en trevlig kväll och hotellfrukost imorse åkte vi hem i snöovädret och nu sitter vi äntligen hemma i soffan igen. Granen står i hörnet och lyser upp hela rummet tillsammans med alla värmeljus och såklart stjärnan i fönstret :)
 
Imorgon är det tredje advent! Det är svårt att förstå, eller hur!? Här blir det en mysig adventsfika för nu vill man ju faktiskt bara mysa resten av dagarna fram till jul! Vad hittar ni på för något i helgen? :)
 
 
Och just ja, en bild på mig var det ja...här är jag och sambon igår :)
 

Julbord och snickerskakor

God morgon!
Tänkte bara säga att jag vet att jag nått 200 följare på bloglovin (TACK till er!) och självklart kommer jag att hålla mitt löfte om att lägga upp en bild på mig själv. Detta kommer dock ske lite senare i helgen eftersom jag åker iväg till Sundsvall om några timmar för att äta julbord med sambon och hans jobb.
 
För övrigt tror jag att jag är klar med allt julbak och godistillverkande detta år och det känns skönt. Jag hade planer på att göra några tryffelsorter också, men eftersom det är julafton om en vecka och frysen redan är full känns det onödigt. Lika bra att äta upp det vi har och sedan påbörja ett nytt liv efter nyår :)
 

Sista godiset jag gjorde var mina favoriter - snickerskakor. Receptet är enkelt och resultatet är UNDERBART.
 
Snickerskakor 
Ingredienser:
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
9-10 dl special K flingor
Ljus blockchoklad
 
Gör såhär:
Smält jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker tillsammans i en kastrull.
Krossa flingorna och rör ner i smeten.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ i kylskåpet för att svalna.
Smält sedan ljus blockchoklad och häll över kakan. Ställ åter igen in plåten i kylskåpet.
När kakan svalnat, skär i rutor.
 

Tegner & Son

Nu börjar glöggen här hemma att sina. Enbart Blossas glögg står kvar, färdig att serveras och recenseras. Denna recension är alltså den näst sista glöggrecensionen detta år, och denna gång var det Tegnér & Son's tur. Jag fick tre flaskor hemskickade. Två starkvinsglögg och en vinglögg.
 
 
Biskopens blandning Starkvinsglögg 14,5 %
Denna glögg hade en tydlig smak av rödvin, men jag tycker ändå att man lyckats fått till en bra glöggsmak. Ganska stark men inte på ett obehagligt sätt, utan det smakar helt enkelt glögg med de rätta smakerna. Perfekt kryddat och helt klart en god starkvinsglögg som jag rekommenderar.
 
Passar bäst när den är lite ljummen eftersom den blir ganska svårdrucken om den är för het.
 
Betyg: 4,5/5
 
Tradition Vinglögg 10 %
Jag föredrar vinglögg framför starkvinsglögg om det måste vara alkohol i. Här har vi en ganska söt vinglögg som är lättdrucken. Bra vinsmak som balanseras väl med glöggkryddorna och godast blir glöggen när den är ganska varm. En svag citrussmak döljer sig där bakom men den rätta julsmaken finns absolut där trots att man hade kunnat minskat på sötman liiiite.
 
Betyg: 4/5
 
Wilckens fat Starkvinsglögg ekologisk 14,5  %
Här har vi en ekologisk glögg och det uppskattas ju alltid. Denna glögg har en ganska fyllig smak och det smakar mycket helt enkelt. Den känns inte riktigt lika stark som Biskopens blandning, och det tycker jag bara är bra. De klassiska julkryddorna finns och skapar en bra glöggsmak. Gott kryddad och smakar alldeles utmärkt ljummen. Perfekt sötma och hade den haft liiite mer glöggkryddor hade det blivit en fullpoängare!
 
Betyg: 4,5/5

Lucia

God morgon!
Idag är det alltså Lucia och jag har den stora turen att ha min sambo hemma idag eftersom han valt att jobba hemifrån. Det betyder att det blir tomtegröt och vörtbröd till lunch och lussefika i eftermiddag :)
 
Innan jag kollar på avsnitt 13 av julkalendern måste jag få visa hur min fina systerdotter såg ut häromdagen när hon lussade tillsammans med förskolan :)
 
Ha en underbar Lucia!
 

Julkort

Idag landade en hel bunt med julkort i brevlådan. Julkorten kom från julkortsswappen som Marie anordnat för andra året i rad. SUPERFINA julkort och ett extra tack till Kamilla som verkligen la ner tid på sitt julkort genom att göra dom själva. Önskar jag själv kunde göra så fina kort :)
 
Tack till Kamilla, Ellinor, Marie, Lisa, Jouluni, Kerstin, Johanna, Filip, Mathilda, Maria, Emelie, Kajsa, Mia, Sofie, Emelie, Elin och Johanna!
 

Julmuffins med sockermassa

Hej!
För ett tag sedan fick jag hem bland annat sockermassa (sugarpaste) från Dr. Oetker. När det blev december och jag fick välja nya grejer att prova på från Tårtdecor valde jag därför ett färgpaket och ett skärverktyg som man skär ut detaljer ur just sockermassa med.
 
Det är alltså just detta jag har pysslat med idag. Det är första gången jag använder sockermassa och jag tyckte det var hur kul som helst. Till en början var det lite småtrixigt med färgningen och så, men det gick bättre ju längre jag höll på. Jag tycker faktiskt att det blev rätt snyggt för att vara första gången ;)
 
Färgerna var otroligt dryga så dom kommer jag att ha användning för mååånga gånger framöver. Skärverktyget fungerade alldeles utmärkt och det var superlätt att skära igenom sockermassan. 
 
Färgpaketet kostar 135 kronor och ni hittar det HÄR.
Skärverktyget kostar 89 kronor och ni hittar det HÄR.
 
Muffinsarna gjorde jag enligt ett vanligt grundrecept men jag tillsatte både kardemumma och kanel i smeten för att få en julig smak. Hälften av muffinsarna fick sockermassa över sig, medans den andra hälften fick en kanelfrosting
 

Har ni fullt upp?

Hej på er!
Hur är det med er? Är det fullt upp med julbak, glöggdrickande och knäckkokande? Här är det faktiskt ovanligt lugnt men det är väl för att jag som vanligt är ute i god tid när det gäller allt. Det enda jag gruvar mig för är att rulla köttbullar, men det får bli till helgen. Att rulla köttbullar till typ 10 pers blir en hel del men jag får trösta mig med att jag får äta dom om mindre än två veckor! TVÅ veckor, det är ingenting!!
 
På fredag väntar julbord med sambons jobb, annars är det bara mys som gäller fram till jul. Igår öppnade jag en av teerna jag fick från Kronans Droghandel, och det var såååå gott! Imorgon funderar jag på att göra snickers och eventuellt muffins. Vad gör ni för något? :)
 
 
 
 
Förresten, superkul att bloggen nästan har 200 bloglovin-följare nu! Ska vi säga såhär....om jag lyckas få 200 följare innan jul så lägger jag upp en bild på mig själv!? ;) Har fått flera kommentarer om just detta, så 5 följare till och ni får se mig på bild!
  
Följ min blogg med Bloglovin

Rocky road

Rocky road blev otroligt populärt på grund av Leila som gjorde det i ett av sina julprogram för några år sedan. Sedan dess har jag sett säkert ett tiotal olika varianter på dessa, och det är precis så det ska vara tycker jag - att man ska kunna göra om ett recept och stoppa i det man gillar allra bäst!
 
Jag fick min inspiration från Erica och kommer aldrig att kunna tacka henne tillräckligt för det. Det låter superfånigt men hennes variant på Rocky road är bland det godaste godiset jag någonsin ätit i hela mitt liv. Japp, det är sant! 
 
Igår var det dags att göra årets Rocky road. I år följde jag inte Ericas recept helt och hållet utan jag gjorde små justeringar. Visst, jag rekommenderar mitt recept men rekommenderar ännu hellre att stoppa i det man själv tycker är gott. Det finns liksom inga gränser! :)
 
Rocky road á la Amanda (och Erica
Detta blir en stor sats, ungefär två stora glassbyttor.
 
Ingredienser:
400 g ljus choklad
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
Tre matskedar nutella
Två påsar dumle gingerbread
En påse maltesers
En påse kinapuffar
4 dl salta nötter (jag använde pistage och jordnötter)
Två nävar minimaschmallows
 
Gör såhär:
Smält hälften av chokladen tillsammans med nutellan ovanför ett vattenbad.
Hacka resten av chokladen och rör ner i den smälta chokladen. 
Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Kom ihåg att hälla i marchmallowsen sist eftersom dom smälter så lätt.
Häll över hela smeten på en plåt med bakplåtspapper på. 
Släng över några minimarschmallows som dekoration och lägg in plåten i kylskåpet för att stelna.
När det stelnat, ta ut plåten och skär i bitar.
 
Förvara i kylskåp eller frys.
 

TÄVLING!

 
Jag har fått en massa godis hemskickat och därför tänkte jag låta någon utav er få hem ett paket med godiset på bilden. Först och främst har vi Dumle Gingerbred som blev "limited edition" även i år, dessa rekommenderar jag att använda i till exempel Rocky road för en juligare smak, men även till dumlekakor. Sedan har vi två God jul-strutar från Åre chokladfabrik, som jag skrivit ett inlägg om tidigare, det hittar ni HÄR. Jag skickar även med två spännande lakritsbitar från Ninasmat.se. Detta godispaket är värt cirka 200 kronor.
 
 
TÄVLINGSREGLER
 
 
- Svara på frågan - Vilket är ditt favoritgodis?
Är det Ahlgrens bilar, mormors knäck, lakrits, egengjord kola, geisha eller något helt annat!?
 
GLÖM INTE DIN MAILADRESS!
 
 
 
Tävlingen avslutas på söndag 16/12, så hinner godiset förhoppningsvis komma innan jul :)

Vildmarksglögg

Muddus Hjortron var snälla och skickade mig en flaska utav deras Vildmarksglögg för ett tag sedan. Denna glögg finns att köpa på deras hemsida och kostar 45 kronor. Flaskan som jag fick hem är nu uppdrucken och jag kan därför bjussa på en liten recension.
 
 
För det första måste jag få säga att jag tycker det är riktigt kul att få prova på glögg som är "mindre känd". Självklart är det kul att de stora glöggföretagen också skickar ut glögg, men som sagt så är det extra roligt att prova lite nytt som man inte ens hört talas om förr.
 
Detta är en alkoholfri glögg som är tillverkad av utvalda bär från Lappland. Vill man göra om den till en starkvinsglögg går den att spetsas efter tycke och smak, men eftersom jag föredrar alkoholfritt var detta inget alternativ för mig.
 
Som vanligt så var det jag och sambon som drack glöggen och innan jag ens hade hunnit ta en klunk så utbrast han "jäklar vad god den var!". Och ja, den var faktiskt helt fantastisk. Väldigt ofta köper man glögg som är alldeles för söt men denna Vildmarksglögg hade en perfekt balans och blev absolut inte för söt. Det både doftade och smakade precis som glögg SKA göra. De större företagen borde verkligen ta efter när det gäller att göra glöggen mindre söt. Smaken och framför allt kryddorna kommer fram på ett bättre sätt och det är alltså denna Vildmarksglögg ett strålande bevis på!
 
Full pott från våran sida!

Strössel

God morgon!
Igår skulle jag göra pepparkakshus eftersom jag fått en herrans massa strössel från både Toja Import och Dr. Oetker. Jag köpte för enkelhetens skull en färdig byggsats men när jag öppnade förpackningen var ALLT i tusen bitar. Totalt krossat var det. Varför kommer man inte på en bättre förpackning till dessa byggsatser? Var och varannan är ju sönder och omöjlig att limma ihop...
 
Som tur var hade jag några pepparkakor kvar från Gille och eftersom det var hål i dessa var det helt perfekt. Nu ligger pepparkakorna på torkning och imorgon ska dom hängas upp om jag kommer ihåg att köpa några fina band till dom. Ett enkelt och fint pyssel :)
 
Strösslet "limmade" jag fast med hjälp av kristyr från Dr. Oetker men det går alldeles utmärkt att göra egen kristyr eller använda smält socker.
 

Årets gran

Japp, då var årets gran som sagt uppsatt och klädd. Det blev en liten överaskning när det visade sig att de inbyggda lamporna i granen var i olika färger, vilket vi inte trodde att dom skulle vara. Men, det var en positiv överaskning och eftersom vi har kulor i alla möjliga sorters färger och mönster så passade det ju perfekt! :)
 
Jag döper våran gran till "glädje" för hela granen utstrålar det när man tittar på den. Det är kulor i rött, svart (!), lila, silver och några i superfina mönster med tomtar på. Sedan hänger det små figurer lite här och var och glittret ser ut att bara vara "påslängt". Tyvärr har vi lite för lågt i tak så vi får klara oss utan något i toppen detta år, men ska jag vara helt ärlig så gör det inte speciellt mycket :)
 

Tre vinnare

Då är alla tre tävlingar avslutade och vinnarna utsedda! :)
 
Vinnaren av tre verktyg från Bosch, värde 2700 kronor:
EMELIE
 
Vinnaren av en valfri tårta från Almondy:
CAROLINE
 
Vinnare av en julstrumpa från Cochise Design:
ANNIKA
 
 
Emelie och Caroline - Ni har blivit kontaktade och jag behöver svar innan onsdag, annars dras nya vinnare.
Annika - Du kommer att bli kontakad av Madde på Cochise Design.
 
 
 
GRATTIS TILL SAMTLIGA VINNARE! :)
Och för er som inte vann.....en ny tävling dyker upp till veckan :)
 

Adventsfrukost

God morgon!
Andra advent idag, och nu är det absolut inte långt kvar till "målet" - julafton :) Igår klädde vi granen och självklart kommer det upp bilder på detta lite senare. Nu har jag och sambon precis avnjutit en härlig adventsfrukost/lunch bestående av risgrynsgröt och skinkmacka. För några veckor sedan fick jag hem en hel låda med Leksands två julknäcken så det blev provsmakning idag, så sparar jag resten till julbordet. Hur dom smakade? UNDERBART! Krispigt, juligt och perfekt ihop med skinka och senap. Rekommenderas verkligen :)
 
Snart kommer mamma och syrran på besök för att äta lite adventsfika. Efter det blir det eventuellt en sparkpremiär i det fina vädret :)
 
Vad hittar ni på idag?
 

Mina åsikter kring skriverierna om julkalendern

Hej!
Först och främst måste jag be om ursäkt för en usel uppdatering här de senaste dagarna, men jag har verkligen haft fullt upp med allt från körlektioner till jobb. Vinnarna av de tre tävlingarna (Tårtan, verktygen och julstrumpan) kommer förhoppningsvis att presenteras imorgon, så håll ut! :)
 
Jag tänkte nu, innan vi ska sätta upp julgranen, berätta lite om vad jag tycker och tänker om årets julkalender. Det har varit lite skriverier hit och dit om att kalendern ger ifrån sig fel vibbar till barnen. Grejen är att det enbart är de vuxna som tänker på detta. Jag menar, barnen kollar på julkalendern och handlingen medans de vuxna lägger märke till DETALJER!? Skärpning!
 
Först och främst har vi det här med "anden i glaset". För det första gjorde Saga inte en riktig spelplan och spelet var enbart en DETALJ i det avsnittet. Avsnittet kretsade knappast kring "anden i glaset"! Folk har alltså anmält detta och påstår att programmet uppmanat till ockultism. Vet barn ens vad detta är? Nej.
 
Idag lånade mamman ut en femtiolapp till Saga till bussen eftersom hon inte ville få pengar av sin klasskompis Frans. Kommentaren att hon skulle bli en självständig kvinna fick åter igen upprörda tittare. Och ja, ÅTER IGEN, tror ni att barnen tänkte på detta? Nej! "Sexistiskt" har jag sett att folk skrivit. Vadå???
 
Vad ska ni gnälla på här näst? Att tomtenissarna är dvärgar? Att barnen har för lite kläder på sig? Att julkalendern uppmanar till djurplågeri? 
 
SVT:s julkalender är till för BARN, och det är inte meningen att ni VUXNA ska sitta och analysera varje avsnitt av en väldigt efterlängtad julkalender. Kalendern handlar om just spöken, är det ingen som ska klaga på det också? Klagade någon på kalendern 1996? Nej, precis. 
 
SLAPPNA AV, tycker jag. Barnen kommer inte att börja leka "anden i glaset" för att Saga visar upp en liknande spelplan på tv. Njut istället av en väldigt bra julkalender som äntligen är tillbaka. Det är väl trots allt viktigast att barnen tycker om den? Eller hur föräldrar?
 
Vad har ni för åsikter om årets julkalender?
 

Julkrubba

För några dagar sedan dök världens finaste julkrubba upp i postlådan som en tidig julklapp. Jag har länge velat ha en krubba och denna är HELT perfekt. Den är så otroligt charmig och det märks att man lagt ner mycket tid på att göra de små figurerna. Till och med ängeln finns med! :)
 
Julkrubban kommer från Julglitter som har måååånga fina julsaker. Ni kan bland annat hitta julstrumpor, magnetdockor, tomteklänningar och en favorit hos mig - ett vinterlandskap med babytomtar. SÅ fint! Förutom att sortimentet är välfyllt med fina grejer så är även priserna väldigt bra och helst av allt skulle jag vilja ha ALLT därifrån :)
 
Har ni en krubba hemma?
 
 
Den första bilden är tagen från Julglitters hemsida eftersom den visar på bästa sätt hur krubban ser ut.

Rocky road fudge och pannacotta

Efter att ha fått tips från EricaRocky Road Fudge så provade jag på att göra det igår. Det blev precis sådär chokladigt och kladdigt som jag vill ha det och det blir förmodligen en till sats före jul trots att jag gjorde en större sats än det stod i receptet, plus att jag ändrade lite småsaker. Här kommer min variant på Rocky road fudge :)
 
Ingredienser:
250 g mörk choklad
400 g ljus choklad
50 g smör
1 burk karamelliserad mjölk (397 g! Jag fick ett paket häromdagen med just detta så därför provade jag det istället för kondenserad)
 
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
 
3 dl minimarschmallows
3-4 dl dl salta nötter (jag använde jordnötter och pecannötter)
 
Gör såhär:
Klä en form med bakplåtspapper, jag tog en plåt, men ännu mindre funkar det också, beroende på vilken tjocklek man vill ha på fudgen. Mina blev ganska tunna.
Bryt chokladen i bitar.
Smält choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills allt smält samman till en slät smet.
Låt svalna något och rör ner vaniljsocker och salt.
Blanda sist i marshmallows och nötter. Rör inte för mycket, då smälter marshmallowsen.
Bred ut smeten i formen och kyl i minst 4 timmar innan godiset skärs i rutor.
 
 
Tänkte avsluta inlägget med att fråga om det finns fler pannacotta-älskare där ute? Pannacotta kan vara den enklaste efterrätten som finns att göra och den passar alldeles ypperligt till nyårsmiddagen till exempel. Har ni inte kikat in mitt recept på Saffranspannacotta med pepparkakskross, så gör det! Nu kommer istället ett recept på vaniljpannacotta med jordgubbsgelé. Perfekt till sommaren om inte annat ;)
 
Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé (4 portioner)
4 dl grädde
1 dl gelésocker multi
2 vaniljstänger
 
Skrapa ur vaniljstängerna. Koka ihop grädde, gelésocker multi och vaniljen och låt koka i ungefär en halvminut. Häll sedan upp i fyra glas och låt stelna i minst en timme i kylskåp.
 
Jordgubbsgelé
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi
2 msk jordgubbssylt
 
Koka ihop samtliga ingredienser och låt koka i ungefär 30-60 sekunder. Låt svalna en aning innan du häller över gelén på pannacottan. In med glasen i kylskåpet direkt och låt stelna i några timmar.
 

Briska

För ett tag sedan fick jag tre flaskor Briska hemskickade. Förutom deras vintercider "Äpple kanel" så fick jag även deras päroncider, en alkoholfri och en med alkohol. På varje flaska hängde dessutom en lapp och en liten påse med innehåll som man skulle använda när man värmde upp cidern. På lappen stod det serveringsförslag och jag har nu följt dessa och provat på varm cider för första gången i mitt liv.
 
 
Briska Päron 4,5 %
Denna flaska ska värmas upp tillsammans med fem kapslar grön kardemumma (alt hel eller krossad svart kardemumma) och 1 cm skalad och fint skivad ingefära. Briskan ska bli riktigt het, men inte koka. Efteråt silar man bort kryddorna och serverar drycken direkt.
 
För en rundare smak, lägg i cirka 1,5 msk råsocker.
 
Briska Alkoholfri
En perfekt cider för dom som inte vill eller får dricka alkohol. För att få en varm dryck värmer man flaskans innehåll med precis samma kryddor som cidern med alkohol i. Kardemumma och ingefära alltså.
 
Briska Vinter 4,5 %
Denna vinternyhet passar alldeles utmärkt när den blir uppvärmd. Cidern värms upp tilsammans med kanelsång och vaniljstång, som silas bort innan servering. Innan man häller upp cidern kan man fukta glaskanten och doppa i råsocker. Lyxigt och gott!
 
 
Dessa tre drycker från Briska är absolut ett bra alternativ till glögg, om man inte tycker om det. Det värmer bra och kryddorna gör mycket. Den alkoholfria cidern kostar 10,90 kr medans de andra två går på 15,90 kr/styck.
 

Jumpsuits från Wearit

Förra året spekulerades det mycket om att "one piecen", eller jumpsuiten, som är ett samlingord för dessa dräkter, skulle bli "årets julklapp 2011". Och ja, det var nog inte bara jag som blev chockad när en matkasse tog förstapriset. Men men, jag gillade det oväntade valet ändå trots att jag hellre hade sett en jumpsuit i mitt paket.
 
I mitt och min sambos hus finns det just nu tre jumpsuits, och en fjärde är på gång. Förra veckan dök det upp ett paket från Wearit, med kanske världens finaste jumpsuit i. Wearit säljer dessa till mer än halva priset om man jämför med de stora märkena som var först ut med dessa dräkter. Kvalitén? Preciiiiis lika bra, och man kan nästan börja fundera om kvalitén till och med är bättre.
 
Jumpsuits har blivit så otroligt populärt de senaste åren och var och varannan människa går runt i en. Kanske inte officiellt utomhus men inomhus är det Guds gåva till folket. Funderar ni på att ge bort en i julklapp? Klart ni gör! Är ni trötta på att företag tar överpriser för dessa klädesplagg? Klart ni är! Har ni redan en men vill köpa ännu en till? Klart ni vill! SÅ, VAD VÄNTAR NI PÅ?
 
Wearit har just nu 11 olika modeller i lager och den billigaste hittar ni för 299 kronor. För att se samtliga jumpsuits hos Wearit, klicka då HÄR! Oavsett vilken färg ni vill ha så kommer ni att hitta den här, och förresten....Wearit säljer inte bara jumpsuits utan du hittar även allt från killjeans och accessoarer till klänningar och jackor. In och kika vettja!
 
 
Det var denna jumpsuit som landade hemma hos mig och eftersom dräkterna är väldigt stora och bekväma passar den både mig och min sambo som denna gång fick agera modell.
 

 

Juliga böcker

Då var det dags för lite boktips igen. Denna gång är det tre böcker från tre olika förlag. Först och främst har vi "Monikas jul", utgiven av Piratförlaget. Nästa bok heter "Ebbas julstök" och kommer från Ordalaget förlag. Till sist har vi boken "Varför firar vi Lucia?" som 2 kronors förlag givit ut.
 
 
Monika Ahlberg - Monikas jul
Här snackar vi en stor bok med mycket innehåll. Monika Ahlberg har skrivit ner sina bästa julrecept och det är rätt många också. Det är en otroligt bra variation på recept i boken och sånt uppskattas alltid. Jag gillar även att det är lite mer annorlunda recept och sånt man aldrig provat på förr. Några exempel är "mandelkakor med saffran", "karamelliserad saffransgröt", "julsalt" och "kanel- och honungsmarinerad lammfilé med grönsaksröra". Det finns alltså allt från julgodis och annat sött till olika tillbehör, drycker och maträtter
 
Förutom att recepten är otroligt bra och välskrivna är även bilderna av högsta kvalité. Otroligt inbjudande bilder som verkligen lockar tittaren till att följa recepten.
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 199 kronor.
 
Åsa och Ebba Swanberg - Ebbas julstök
Åsa Swanberg och hennes dotter Ebba är författare till denna bok. Boken som är anpassad efter både barn och vuxna är indelade i fyra olika kapitel. Första, andra, tredje och fjärde advent. Förutom att Ebba bjuder på en hel del recept, som för övrigt är ganska enkla, så finns det även lite intressant fakta och pyssel. Bilderna i boken är enkla men ändå charmiga och det märks verkligen att det är Ebba som fått bestämma en hel del om hur boken ska se ut.
 
Jag kan tänka mig att detta är en populär julbok till barn i 10-12 års åldern. Det är som sagt många enkla recept som barnen kan vara med och göra.
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 116 kronor.
 
Angelo Tajani - Varför firar vi Lucia?
Att fira Lucia gör man ju faktiskt inte av vilken orsak som helst och det är just detta som tas upp i denna bok. Boken gavs ut 1996 och det är ju ett tag sedan, vilket också märks i boken. Är man intresserad av just faktaböcker och om julen så är detta en intressant bok.
 
Det är mest text och några enstaka svartvita bilder och efter att man läst boken kan man nog i princip allt om just Lucia.
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 36 kronor.
 

Jultallrik från Scan

Jag har fått prova valfria produkter ur Scans sortiment och därför slängde jag ihop en mindre jultallrik igår. Först tänkte jag att jag skulle köpa julskinka men hur kul är det egentligen att fuska med det såhär tidigt i december? Nä, skinkan får vänta till ett riktigt julbord. Istället köpte jag köttbullar, prinskorv och julkorv. Både köttbullar och prinskorv finns på mitt julbord varje år men julkorv har jag inte ätit sedan jag gick i skolan. Kommer ihåg att jag verkligen älskade när det var julkorv och därför blev jag så glad när jag såg att även Scan hade det i sitt sortiment.
 
Dom små jul-delikatessköttbullarna var otroligt goda och prinskorven som vi alltid köper från Scan smakade lika bra som alltid. Julkorven som man kokade tog mig tillbaka till skoltiden och det är ett väldigt bra betyg. Nu blir det julkorv i matlådorna de kommande dagarna! MUUUUMS :)
 
Resten av checkarna jag fick från Scan kommer gå till att köpa julskinka till julbordet och även ännu mer prinskorv eftersom det är jag och sambon som står för det i år :)
 

Änglaspel

Har ni änglaspel hemma? Förra veckan dök det upp ett änglaspel på posten från Pluto Produkter, och det är det första änglaspelet jag äger faktiskt. Änglaspelet används redan flitigt och jag tycker det är hur mysigt som helst att tända ett värmeljus och se dom små granarna flyga runt runt runt...
 
Pluto Produkter säljer inte bara änglaspel utan dom har allt från ljusstakar och ljus till servetter och skålar. Kolla in deras sortiment HÄR vettja!

    
 

TÄVLING!

 
I samarbete med Almondy har ni nu chansen att vinna en valfri tårta från dom. Vinnaren kommer att få en värdecheck hemskickad och får själv gå och hämta ut valfri Almondy-tårta på närmsta matbutik. Vill du i förväg bestämma dig för vilken tårta du ska hämta ut om just du vinner? Klicka då HÄR för att se Almondys sortiment.
 
TÄVLINGSREGLER
 
 
För en lott:
- Skriv en kommentar och svara på frågan - När avnjuter du helst en Almondy-tårta?
 
För två lotter:
Gör ovanstående + Gilla Almondy på Facebook
 
 
 
Tävlingen avslutas på fredag 8/12

Janssons frestelse

God morgon!
Imorse när jag klev upp var det 24 (!!!) minusgrader utomhus och imorgon ska det tydligen bli ännu kallare. Brrrrrrr. Kan det inte bara vara lagomt med snö och lagomt med kyla? En dm snö och 5 minusgrader skulle vara perfekt. Nu har man ju ingen större lust att gå ut trots att det ser vackert ut innifrån..
 
Vet ni vad jag åt till middag igår? JANSSONS FRESTELSE! Det var så förbannat gott och med en skinkmacka med senap på bredvid så var middagen komplett! Nu längtar jag ju ännu mer till julbordet :)
 
Idag fick jag en mascara i min Body shop-kalender och nu ska jag kolla på det tredje avsnittet av Greveholm. 
 
Ha en fin dag! :)
 
 

Första advent

Hej på er!
Igår råkade jag självfallet spilla ett glas julmust över systemkameran och efter flera återupplivningsförsök verkar det vara ganska kört. Kameran funkar, men autofokus-funktionen verkar ha gått och dött, så det blir inga bra bilder. Någon som upplevt något liknande och vet hur man rengör en kamera som fått läsk spilld över sig?
 
Ja ja, idag är det i alla fall första advent och morgonen började med några vörtsmörgåsar med skinka framför julkalendern. Fick ett choklad-lip butter i Body shop-kalendern, perfekt för en chokladälskare som mig! Efter frukosten tog vi en saffransfika och tände det första ljuset. Jag gjorde lusselångpanna häromdagen så det blev stoooora bullar till fikat :)
 
Det är kallt idag, närmare 15 minusgrader, men vi tog ändå en liten promenad, vilket var skönt. Lunchen spenderades på bästa sätt hemma hos svärföräldrarna som bjöd på risgrynsgröt, skinkmackor, glögg, pepparkakor, lussekatter och knäck. MUMS!
 

TÄVLING, LUCKA 2!

 
Jag har fått turen att vara med i Cochise Designs julkalender 2012 och kommer alltså att hålla i lucka 2. Ni kan nu vinna denna julstrumpa, värd 200 kronor. Madde som driver Cochise Design tillverkar alla sina produkter själv, och jag rekommenderar verkligen en titt i hennes webshop! :)
 
 
TÄVLINGSREGLER:
 
Obligatoriskt:
- Dela med dig av ditt bästa tips hur man får julkänsla

- Gilla Cochise Design på facebook (Kom ihåg att skriva vad du heter på FB om du heter något annat där)
 
För en extra vinstchans:
- Blogga om tävlingen och länka till Amandas jul samt Cochise Design. Låna gärna bilden!
- Skriv ett julrim till någon produkt från Cochise Designs webshop

Marabou Premium 70 % Dark & Delicious med pepparkaksgrädde

Jag har fått prova Almondys nyhet Marabou Premium 70% Dark & Delicious. Såhär beskrivs den nya tårtan på Almondys hemsida "Oemotståndligt goda mandelbottnar varvade med fyllig chokladkräm gjord på mörkrostad kakao. Tårtan är täckt med ett lyxigt lager Marabou Premium extra fin mörk choklad med 70% kakao."
 
Tycker man om mörk choklad kommer man att älska denna tårta. Tycker man inte om mörk choklad älskar man den ändå. Tårtan känns lyxig och en liten bit gör så att man blir nöjd eftersom mörk choklad är väldigt mäktigt. Ett extra plus är att den är väldigt snygg också, eller hur!?
 
Jag valde att göra tårtan lite julig genom att göra pepparkaksgrädde till. Det enkla receptet på detta är att man vispar vispgrädde (jag använde Valio) ganska hårt tillsammans med lite farinsocker (Dansukker), eller vanligt strösocker. Innan servering krossar man pepparkakor (Gille) och tillsätter i grädden. Supergott och det passade perfekt till denna tårta :)
 
Om några dagar kommer jag även ge er chansen att prova på denna tårta, eller en annan valfri tårta ur Almondys sortiment genom en tävling. Den som väntar på något gott....;)
 


Snöigt

GRATTIS till Hanna som vann boken "Mina julminnen". Du har fått mail!

God morgon!
Det blev en mindre chock när vi drog upp rullgardinen imorse och såg all snö utanför. Om ni tittar på den sista bilden så är det alltså vårat staket, som inte längre syns. Det har kommit över en halvmeter snö och snön bara fortsätter att vräka ner. Efter julkalendern och en frukost bestående av gröt och julkaffe blev det raka vägen ut för att hjälpa sambon med skottningen. Vi kommer dock att få ta det i omgångar, för det ska tydligen fortsätta snöa hela dagen. Man önskar sig snö, och får detta ;)
 
Tänkte även att jag skulle visa varje dag vad jag får i min Body shop-kalender så bläddra ner litegrann för att se vad som dolde sig bakom första luckan :)
 
Vad tycker ni om Greveholm förresten? Jag tror den kan bli bra, om den inte blir alldeles för lika kalendern 1996...
 

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.