Årets julköttbullar
Idag har det rullats köttbullar till julbordet. Vi gjorde köttbullar av två kilo köttfärs så istället för att steka dom i stekpanna stekte vi dom på en plåt i ugnen istället. MYCKET smidigare och det enda man behöver göra är att smälta smör på en plåt i ugnen, 250 grader. När smöret är smält lägger man köttbullarna på plåten och steker dom mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.
Vi slängde i lite allt möjligt i köttbullarna, bland annat senapen jag fick från Kronans Droghandel. Här kommer receptet vi knåpade ihop :)
JULKÖTTBULLAR (Cirka 100 stycken ganska stora)
Vi delade alla ingredienser på två och hade två bunkar, eftersom man måste ha en STOOOR bunke annars.
INGREDIENSER:
2 kilo köttfärs
6 gula lökar
5 dl grädde
2 dl ströbröd
2 ägg
4 msk Kronan Droghandels senap
6 vitlöksklyftor.
1 tsk Kryddpeppar (mortlad)
Salt, svartpeppar, vitpeppar efter smak
Cayennepeppar, chilipulver efter smak
GÖR SÅHÄR:
Blanda grädden med ströbröd och låt svälla i cirka 10 minuter.
Häll sedan i köttfärsen, finhackad lök, ägg, senap, pressad vitlök och kryddor.
Blanda noga med hjälp av händerna och forma sedan köttbullar av färsen. Lägg på en fuktad tallrik.
Stek köttbullarna i antingen stekpanna eller i ugnen.
Postat av: Ellinor
Helt klart den juligaste bloggen jag har sett! Väldigt fint!
Svar:
Amandas jul