Rocky road blev otroligt populärt på grund av
Leila som gjorde det i ett av sina julprogram för några år sedan. Sedan dess har jag sett säkert ett tiotal olika varianter på dessa, och det är precis så det ska vara tycker jag - att man ska kunna göra om ett recept och stoppa i det man gillar allra bäst!
Jag fick min inspiration från
Erica och kommer aldrig att kunna tacka henne tillräckligt för det. Det låter superfånigt men hennes variant på Rocky road är bland det godaste godiset jag någonsin ätit i hela mitt liv. Japp, det är sant!
Igår var det dags att göra årets Rocky road. I år följde jag inte
Ericas recept helt och hållet utan jag gjorde små justeringar. Visst, jag rekommenderar mitt recept men rekommenderar ännu hellre att stoppa i det man själv tycker är gott. Det finns liksom inga gränser! :)
Rocky road á la Amanda (och Erica)
Detta blir en stor sats, ungefär två stora glassbyttor.
Ingredienser:
400 g ljus choklad
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
Tre matskedar nutella
Två påsar dumle gingerbread
En påse maltesers
En påse kinapuffar
4 dl salta nötter (jag använde pistage och jordnötter)
Två nävar minimaschmallows
Gör såhär:
Smält hälften av chokladen tillsammans med nutellan ovanför ett vattenbad.
Hacka resten av chokladen och rör ner i den smälta chokladen.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Kom ihåg att hälla i marchmallowsen sist eftersom dom smälter så lätt.
Häll över hela smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
Släng över några minimarschmallows som dekoration och lägg in plåten i kylskåpet för att stelna.
När det stelnat, ta ut plåten och skär i bitar.
Förvara i kylskåp eller frys.