Glöggpaket.

Igår knackade en Schenker-gubbe på dörren. "Här kommer jag med ett kluckande paket" sa han. När jag öppnade det stora frigolitpaketet låg där fyra flaskor glögg från Saturnus. En God jul glögg, en lättvinsglögg med whisky, en starkvinsglögg med choklad och framför allt deras nyhet - den alkoholfria glöggen med smak av hallonlakritsskalle :)
 
Jag kommer att ha en hel del glögg att recensera även i år så därför kan ni räkna med att jag börjar glögga redan i oktober. Inte mig emot liksom ;)
 
 
 
 

TIPS!

Jag vet att de flesta julälskare även älskar att baka och därför måste jag tipsa om en tävling som Fazer har just nu. Baka något, fotografera mästeverket snyggt och lägg upp bilden på tävlingssidan (som ni hittar HÄR) och skriv till sist några rader om dig själv, det du bakat och din passion för bakning. Inte behöver du uppfinna ett eget recept heller :)
 
Jag har ju sett hur många smaskiga julrecept som helst på era bloggar, så kom igen nu ;)
 
 
 
 

Från källaren....

Titta vad jag hittade i mammas källare igår....
 
Eftersom jag fick så otroligt mycket glögg förra året och det enbart är jag som är en glöggälskare i familjen blev alla Kiviks glögger tyvärr inte uppdruckna, plus en Kullamust och Blossas Arabica. Jag bestämde mig därför för att lagra dessa tillsammans med lite julmust, och nu är det inte långt kvar tills jag får smaka dom, håller mig nog till oktober åtminstone....fast det är ju bara en vecka dit ;)
 

Julswappen!?

Här har man väntat och längtat till att Julswappen ska dra igång, men när jag besökte bloggen häromdagen såg jag att den är BORTA. 
 
Finns det någon som vet varför? Blir det ingen mer julswapp?
Det gör ont i mitt juliga hjärta just nu....
 
 
EDIT - Bloggen är igång igen, MEN julswappen blir tydligen inte av i år :(

Lingon och pepparkaka.

Har ni sett en av Herrljungas glöggnyheter för i år? Jag blev HELT lyrisk när jag såg den.
 
GLÖGG MED SMAK AV LINGON OCH PEPPARKAKA!!!!!! Förstår ni själva hur gott detta låter?? Detta kommer bli den bästa glöggen någonsin, var så säkra på det, och jag kommer att dricka den så fort jag bara får flaskan i min hand. MUMS!
 
Hittade tyvärr bara en pytteliten bild, men klicka HÄR om ni vill läsa mer om glöggen och de andra nyheterna från Herrljunga.
 

Förresten - var på jobbintervju idag och får jag inte jobbet blir det inga julklappar så nu är det bara att hålla alla tummar och tår, ni med hoppas jag! ;)
 

Såhär såg det ut imorse...

Imorse var det kallt. En ynka plusgrad utomhus och inte ens 15 grader inomhus. Tog några bilder klockan 7 imorse, kan dock tänka mig att det var ännu värre några timmar tidigare....
 

Shoppingtur.

Igår var jag på en shoppingrunda och insåg att det tydligen inte bara är Dollarstore som valt att plocka fram sina julprylar i september. Nä minsann, även Albert & Herbert är i full gång att packa upp sina julsaker. Det låg lådor ouppackade lite överallt men eftersom det inte var en enda människa i julavdelningen (inte så konstigt kanske) så valde jag att springa dit och ta några snabba kort och även köpa med mig ett datumljus för sju spänn, billigt och bra.
 
Sedan var jag på Rusta men där hade man enbart tagit fram julpapper. Det var dock extrapris på det och jag köpte två rullar för fem kronor styck. Ett lite udda julpapper som var grönt med vita granar. Läckert :)
 
Sen köpte jag mig även ett par juliga och mysiga tofflor för 99 kronor, och ÄNTLIGEN hittade jag Marabous vita choklad. En lyckad shoppingtur helt enkelt :)
 

 
 

Vinnaren...

Det var lite tråkigt att jag fick så pass få bidrag i tävlingen om ett egendesignat iphoneskal. Kanske har ni inte iphone eller så lockade det inte när det inte var en julig tävling? Nu vet jag det i alla fall, och nästa tävling får bli något som ni gillar bättre förhoppningsvis :)
 
Vinnaren av ett egendesignat iphoneskal från Caseapp.se är i alla fall Cecilia, med bloggen Svensk jul
GRATTIS TILL DIG!
 
 

Ni kommer väl ihåg?

Alltså....kom igen nu! Vem vill inte kunna designa sitt eget iphoneskal och VINNA det? GRATIS!?? Och till er som inte har iphone är det ju bara att ge bort vinsten ELLER, varför inte designa skalet och ge bort i julklapp? Det är ju världens roligaste present!!!!
 
Sista dagen att tävla imorgon, så tryck på bilden för att komma direkt till tävlingen!

Pssst...chansen att vinna är enorm eftersom det är så pass få deltagare!
 
 

TÄVLING!

 

"Caseapp.se - Vi erbjuder iPhone skal i vitt, svart och transparent. Skalen håller mycket hög kvalitet och har perfekt passform. Vi trycker UV-härdande fyrfärgstryck med väldigt hög upplösning och trycket är mycket tåligt mot slitage."
 
Lite tidigt med en tävling kan vissa tycka? Inte då! Den första tävlingen för säsongen är här och denna gång kan ni tävla om ett egendesignat Iphoneskal från Caseapp.se. Till alla julälskare med Iphone är det ju ett ypperligt tillfälle att göra ett eget julskal, eller så gör ni något helt annat. Kul va!??? Det kan även vara en rolig present/julklapp!
 
TÄVLINGSREGLER, EN LOTT: (Obligatoriskt)
- Gilla Caseapp på facebook. (Skriv i kommentarsfältet vad du heter på Facebook!)
- Kommentera, och berätta hur du skulle designa ditt skal!

TVÅ LOTTER:
- Berätta om tävlingen på din blogg eller facebook och länka till både Caseapp och min blogg. (Skriv länken till ditt inlägg i kommentaren) Det är helt okej att använda bilden här ovanför.



Tävlingen avslutas på tisdag den 18/9 och vinnaren kontaktas via mail, och presenteras här.
 
LYCKA TILL!
 
 

TIPS!!

 

Har ni förresten sett att Jotex  fått in årets julsortiment nu? Klicka HÄR så kommer ni dit direkt!

Det går rykten om....

....att det tydligen packas upp julsaker på Dollarstore här i byn nu. ÄNTLIGEN, säger jag, men jag vet inte om en av mina facebook-vänner håller med om detta ;)
 
 

Julswappen

Det var mååånga månader sedan jag bestämde mig för att I ÅR ska jag ÄNTLIGEN vara med i julswappen. Jag satt och läste bloggen dagligen förra året och var så sur på mig själv för att jag inte anmälde mig. Men i år ska det minsann bli av, i år ska även jag vara med i gemenskapen som jag sett verkligen finns i julswappen!
 
Nu väntar jag bara på att man kan börja anmäla sig, och detta år ska jag absolut inte tveka :)

Ny bloggdesign.

Först och främst vill jag tacka er som hörde av sig angående bloggdesignen. Jag valde ut Emma och nu har jag äntligen fått en ny design till bloggen och jag är SÅ nöjd. Är fruktansvärt glad att Emma verkligen tog sig tid och gjorde en fantastisk design till mig. Är så jäkla tacksam så det finns inte. Helt plötsligt blev det ÄNNU roligare att blogga :)
 
Tack till dig Emma, och besök gärna hennes julblogg 24 december så får ni ännu mer härlig julläsning nu i höst och vinter :)
 
Vad tycker ni om designen? Jag bryr ju mig såklart om era åsikter också :)
 
 
 
 
Tryck på bilden för att komma till Emmas blogg

Blossa 2012.

 
 

Mina åsikter? SPÄNNANDE!!!! :)

En glöggig vecka.

Just nu har vi gått in i en spännande vecka. Förutom att det är september är det ju också på fredag som Blossa avslöjar sin årgångsglögg. Jag är grymt avundsjuk på Erika och Helly som ska få provsmaka glöggen först av alla, men nog tror jag att Blossa kan vara snälla även i år och skicka mig en flaska på posten :) Såhär såg det ut förra året efter att alla företag sponsrat mig med glögg:
 
 
För övrigt tog ju Dollarstore fram sina julsaker förra året i mitten av september (såhär såg det ut då) och när jag var dit idag var det en massa utförsäljning så det känns som att julgrejerna är på väg in ganska snart även i år, spännande spännande! :)
 
Ja, min nya design är förresten på G. Jag får hjälp av fantastiska Emma, och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna!

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.