Nu tar jag farväl.

Nu är det dags att ta farväl av bloggen för detta år.

Bloggen har växt otroligt mycket i år och jag blir sjukt glad när både företag och privatpersoner uppskattar det man gör. Julen började väldigt tidigt i bloggen, vilket jag ska försöka undvika nästa år. Jag återkommer i oktober - inte en dag innan.

Jag vill framför allt tacka alla andra julbloggar som har förgyllt de senaste månaderna. Ni är fantastiska, och jag ser fram emot att få läsa mer av er även nästa år!

Till sist vill jag tacka samtliga sponsorer i år.

 

 

 


Stormen Dagmar.

Stormen Dagmar har förstört halva våran by känns det som. Det var livsfarligt att gå hem inatt efter festligheterna och just nu ligger det träd över alla vägar. Personligen har jag aldrig i mitt liv varit med om något liknande...

Själv hade vi världens tur. Det största trädet på gården har fallit och den lyckades precis missa en av våra bilar. Nu är vi fast här hemma tills någon tar bort trädet utanför...

Har ni några problem med nattens storm?

 




Min julafton.

God morgon!
Så var julen över för denna gång och min julafton blev så bra som den bara kunde bli. Grötfrukost, fika hos kusinerna, Kalle Anka, julbord och paketöppning. Har fått en massa fint så nu känner jag mig nöjd :)

Knäppte inte så många "opersonliga" bilder, men nååågra i alla fall...;)

 




Jag återkommer med ett avslutande inlägg senare idag eller imorgon...


GOD JUL!


Just nu...




Glöggprovning - Blossa.

Glöggprovning fyra - och denna gång är det Blossas tur. Blossa var snäll och skickade sina två nyheter - årsglöggen Arabica och äppleglöggen. Eftersom det är Blossa vi pratar om så hade jag ganska höga förväntningar.


Först ut har vi Arabica, som är Blossas årsglögg 2011.
Jag dricker sällan starkvinsglögg och eftersom jag inte heller dicker kaffe var jag faktiskt lite skeptisk. Glöggen smakade dock inte sådär starkt som jag hade förväntat mig utan den gick absolut att dricka utan att det blev...jobbigt? Det var ingen direkt framträdande kaffesmak utan den kändes mest efteråt.

De äldsta testpersonerna tyckte att årets glögg från Blossa var en hit, men jag är fortfarande lite osäker, eftersom jag hellre dricker lättvinsglögg. Glöggen får ändå ett bra betyg om man väger ihop vad alla tyckte.

Läcker flaska för övrigt.

Kommentarer:
- Skitgod!
- Perfekt smak.
- Den var väl okej..
- Det finns godare glögg.


3.5/5


Näst på tur har vi Blossa äpple.
Detta är en lättvinsglögg och jag var övertygad om att detta var en glögg som skulle tilltala mig. Första klunken kändes dock väldigt stark på något sätt. Den blev i alla fall godare ju mer man drack, och alla kom överens om att glöggen smakade bäst när den var ljummen, och inte varm. Det var en lätt ton av äpple, och en bra balans mellan det och kryddorna. Ändå kändes glöggen lite tråkig på något sätt.

Det var väldigt delade meningar om Blossa äpple. Någon påstod att den passade mindre barn medan en annan tyckte om den väldigt mycket. Jag stod någonstans mitt i mellan, på grund av att jag inte riktigt tyckte att den smakade tillräckligt mycket glögg.

Kommentarer:
- Den smakade ok.
- Bra smaker.
- Tråkig.
- Mer glöggsmak, tack!

3/5


Tack till Blossa för glöggen :)


Snart är vi där!

Snön utanför lyser upp så otroligt fint och det har varit runt 15 minusgrader hela dagen.

Jag har svårt att förstå att det är dan före dopparedan imorgon, det känns obeskrivligt. Det har inte varit så många och roliga blogginlägg den här veckan, eftersom alla förberedelser är klara och jag och min familj bara väntar in julen nu. Ser fram emot uppesittarkvällen imorgon och provsmakning av skinkan :)

Julen kommer tyvärr att bli lite annorlunda i år, men man får se det från den positiva sidan. Det blir nog bra ändå skulle jag tippa på.

Hur har ni det?
Jag märker att läsarna och kommentarerna blir allt färre nu när julen snart är här :)


Gårdagens julbord.


Ledighet!

HEEEEEEEEEEEEJ!
Dagen började med en julshow och fortsatte sedan med julbord. Julbordet var dock inte lika bra som förra året och man blir alltid lika stressad av köerna. Nu ser jag istället fram emot julbordet på lördag...:)

Efter julbordet fick jag jullov och nu behöver jag inte göra ett dugg fram till den nioende januari - SKÖNT!

Nu ska jag bara njuta av dom sista dagarna. Vi har sjukt mycket snö och idag har det varit mellan 8 och 10 minusgrader hela dagen. Jag älskar när man andas rök :)

Ikväll blir det glöggprovning av Blossas två nyheter!



Min ljusstake vann!

Tack till Johanna, Ninni, MiaMaria, Leopardia som hjälpte mig att vinna Firajul.nu's tävling! Alltid roligt att vinna och nu ser jag fram emot att få pepparkakor på posten...känns dock som att jag inte kommer att få vinsten före jul, men jag får vara glad ändå.

Har även vunnit en film, två böcker, en klocka och tunnbröd i december. Inte jättemycket om man jämför med "vinstperioden" jag hade förut, då vinsterna bara vällde över mig. Allt från mobiltelefoner, till en elgitarr, dyra hårprodukter och en stoor resväska, osv osv osv...jag har väl blivit gammal ;) Haha.


Pepparkaksscones.

20 DECEMBER - Känner ni stämningen?
Idag har jag gjort pepparkaksscones och dessa blev fantastiskt goda!
Därför är jag såklart snäll och bjussar på receptet :)


Ingredienser: (Det blir tre stora scones typ)
1 ½ dl mjölk
50 gram smör
1/4 dl strösocker
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl (Jag tog hälften rågmjöl)
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
½ tsk malen kardemumma (Jag hade inget, men det gick bra ändå!)
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
½ tsk salt

Gör såhär:
Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kryddor och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda det med mjölet med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan!
Dela degen i tre bitar, häv på lite mer mjöl om det behövs.
Forma tre centimetertjocka scones, eller kavla degen och gör figurer istället.

Lägg på bakplåtspapper, pudra över lite kanel och grädda i 10 minuter i 250 grader.




Chokladpepparkaksmuffins.

Idag har jag provat julklappen jag fick av pappa igår - muffinsjärnet!
Eftersom vi inte hade ägg hemma slängde jag ihop en egen smet och det blev typ chokladpepparkaksmuffins (längsta ordet någonsin??). Det smakade okej, men det var desto roligare att göra dom. Gör en muffinssmet, häll upp i formar (inte för mycket!) och lägg sedan formarna i det uppvärmda muffinsjärnet. Efter typ 10 minuter är dom klara :)

En helt onödig pryl egentligen, men sååå rolig ;)


Recept på Amandas chokladpepparkaksmuffins.
Ingredienser: (12 normalstora eller 18 små)
4 ½ dl vetemjöl.
3 dl strösocker.
3 tsk bakpulver.
2 tsk vaniljsocker.
2 msk pepparkakskrydda.
2 msk kakao.
50 g smör.
2 ½ dl mjölk.

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält matfettet.
Rör ner matfett och mjölk i blandningen. Rör ordentligt!
Klicka försiktigt ner smeten i formar (Lite mer än halva formen)
Har ni inte muffinsjärn - grädda i ugnen 10-15 min, 200 grader.


Julen är hääär..

God kväll!
Har haft en trevlig stund tillsammans med min pappa idag. Den började med en vacker julkonsert i kyrkan och sedan åkte vi hem till honom, drack glögg, fikade och öppnade paket. Det blev en liten "minijulafton" ikväll alltså och jag fick fakiskt det jag önskade mig allra mest detta år - ett muffinsjärn!!! :)

Nu är det tre skoldagar kvar. På onsdag väntar julshow och julbord, och på fredag blir det uppesittarkväll med familjen. Snön vräker ner, och livet är underbart :)


Fjärde advent.

FJÄRDE ADVENT!
Nu går vi snart in i "julveckan" och jag känner mig både lugn och glad. Det mesta är fixat, och denna vecka ska jag ägna mig åt att bara ta det lugnt och känna julstämningen.
Den bästa tiden på året är nu :)


Ikväll ska jag och min pappa fira julafton eftersom han åker till Stockholm nästa helg. Alltid roligt med två julafton ;)

Har ni några planer för dagen?

 

 


HJÄLP!!

JAG BEHÖVER ERAN HJÄLP KÄRA VÄNNER!!!

Jag och min ljusstake håller på att vinna en tävling på Firajul's facebook och jag behöver era röster. Tryck HÄÄÄR och rösta på min ljusstake - Ljusstake mossa med svampar

Jag skulle bli sjukt glad ifall ni offrade två sekunder och tryckte på en knapp! :) Skriv gärna en kommentar ifall ni röstar, så får ni ett tackinlägg i bloggen sen!

Tryck alltså där jag har tryckt! :)

En vecka kvar.

EN VECKA KVAR! En endaste vecka kvar! Jag kan inte förstå det, kan ni?

Det snöar ute, och imorgon ska snön tydligen vräka ner så nog verkar det bli en vit jul allt. Det är dock inget riktigt "vinterväder" ändå eftersom det inte är mer än någon enstaka minusgrad och då och då byts snön ut mot regn. Det är dock onödigt att deppa ihop över vädret tycker jag - det är ju faktiskt inte det som gör heeela julen! :)

Angående julkalendern...
Jag tycker den är riktigt bra, och då menar jag verkligen riktigt bra. Det är dock inte en kalender anpassad efter mindre barn för till och med jag tycker att den är läskig. Idag var den ju rent ut sagt hemsk - barnarbete och helt köret. Igår kändes det som att jag fick en kniv i magen eftersom avsnittet var så ledsamt. Spännande är den, men jag är som sagt osäker på om det är något bra idé att låta dom yngre se den....

 


Glöggprovning - Kullamust.

Kullamust syns sällan i media och jag tror inte jag sett reklam om deras glögg någonstans faktiskt, inte bland bloggar åtminstone. Detta tycker jag är lite tråkigt, och därför kommer här min tredje glöggprovning där jag provar just Kullamust glögg. 

Båda är äppleglöggar och helt alkoholfria. Dom finns att köpa på till exempel IKEA för en billig slant.


Först ut har vi deras vita äppleglögg.
Först och främst måste jag få säga att jag tycker det är lite dumt med kapsyler på glöggflaskor. Det är mycket bättre med en kork ifall man inte dricker upp innehållet i flaskan, så där får Kullamust ett litet minus.

Den vita glöggen hade en ganska stark smak av äpple. Det var som att man hade blandat lite för stark saft och sedan värmt på den. Den där kryddiga smaken som jag gärna önskar finna i glögg kom aldrig riktigt fram, utan det smakade mest varm äppledryck. Väldigt sött, och jag kan tänka mig att glöggen är populär hos barn. Enligt mig och de andra glöggtestarna var det dock ingen glöggsmak, utan det kändes ganska tamt och tråkigt.

En god värmande dryck på vintern är det dock, så jag skulle rekommendera Kullamust att sälja denna året om istället.

Kommentarer:

- Smakar bara äpple.
- Stark saft?
- Ingen glöggsmak.
- Det här skulle barnen gilla!
- God, men lite mesig.


1.5/5 (Glöggbetyg! Annars 3/5)


Näst på tur har vi den röda glöggen.
Jag var ganska säker på att denna skulle smaka i princip likadant som den vita glöggen. Det gjorde den dock inte, trots att smaken påminde mycket om den första. Denna glögg var inte riktigt lika söt som den vita, vilket uppskattades. Äpplesmaken tog dock över, men man kände ändå lite kryddighet från ingefäran och kryddnejlikan. Det var dock ingen större smaksensation och alla kom överens om att även denna glögg passar bättre till barnen och som en god värmande dryck.

Kommentarer:

- Lika tråkig som den första.
- En okej äpplesmak.
- Smakar bättre än den första.
- Denna glögg skulle mina barn också tycka om.

2/5 (Glöggbetyg! Annars 3.5/5)




Tack till Kullamust för glöggen! :)


Bingolottos uppesittarkväll.

Något som är otroligt viktigt för mig är att spela bingolotto den 23 december. Det kanske låter fånigt och vissa kallar det för "pensionärs-varning" men det finns faktiskt inget mysigare. Idag har jag köpt fyra stycken lotter och nu ser jag fram emot nästa fredag då blir det bingo, pepparkakor, julgodis, glögg, osv osv osv :)

Brukar ni spela?


Granen är klädd!


TIPS!

 

 

 

 

bloglovin

Julkort!

Idag fick jag ett helt gäng med julkort hem i brevlådan - perfekt när det är Lucia och allt :)

Tack så jättemycket till Lisa, Emelie, Elin, Johanna, Ellinor, Sara, Josefine och framför allt Marie för att du hittade på julkortsswappen!


Lucia.

 

Sådär såg det ut idag.
Lucian är min fina klasskompis, och hon och tärnorna + ett gäng barn sjöng så fint. Efter Luciaframträdandet fick vi maaaassa glögg, pepparkakor och lussebullar. Sedan bjöds det på julkorv (love it!) till lunch och dom hade även dukat fram ett bord med MER glögg, pepparkakor och en STOR ädelost. Vilken dag hörreni!

Nu sitter jag hemma och njuter av tystnaden. Resterande familjen är på julklappsshopping, men jag behöver ju inte det, eftersom jag är klaaaar! ;)


Snöigt.

Snön har VRÄKT ner hela helgen och idag. Det är vackert, men när man måste ut och plumsa i snön utan riktiga vinterskor är det inte så kul. Jag längtar efter ledighet nu...

Bakade en till sats snickers igår och slängde även ihop pepparkaksbönder (recept taget från tidningen hembakat) Jag har dock svårt att förstå att det bara är ett enda ljus kvar att tända i adventsljustaken nu. Vad hände liksom? Jag började blogga i augusti/september och helt plötsligt blev det december. Hmmm..

Imorgon är det Lucia. Ingen direkt speciell dag för mig förutom att det bjuds på glögg och pepparkakor på skolan. Man tackar ju aldrig nej till det liksom! ;)


Skansens julsnaps.

Idag hämtade jag ut ett paket som innehöll ett smakprov av Skansens julsnaps - tack för det! Ska bli spännande att dricka snaps till julbordet för en gång skull. Vill du läsa mer om Skansens julsnaps? Klicka HÄR!

Titta vad fint dom hade gjort det! En söt liten flaska med en lapp på, en handskriven lapp och till sist recept (titta den söta fågeln och dom fantastiska snörena!!). TACK!!


Tredje advent.

Mindre än två veckor kvar till julafton och man känner verkligen hur det drar ihop sig :)
Idag blir det adventsfika och bara en massa mys! Vad ska ni hitta på?

 

 

 


Glöggprovning - Herrljunga.

Så var det dags för årets andra glöggprovning och denna gång är det dags för Herrljunga. Jag lottade som sagt ut en glöggprovarlåda i samarbete med dom, och eftersom jag tyckte den var så otroligt fin var jag självklart tvungen att köpa en själv också. Varje flaska innehåller 25 cl, vilket är väldigt smidigt och bra.


Först ut i testet har vi Choklad & Mocca.
Den doftade både choklad och mocca, men eftersom jag inte är en kaffedrickare var jag lite skeptisk till en början. Glöggen smakade dock helt okej. Balansen var bra och smaken av kaffe var så pass mild att jag inte brydde mig. Chokladsmaken var inte speciellt framträdande utan glöggen överhuvudtaget kändes mild.

Övriga testpersoner var överens om att det inte var någon riktig glöggsmak men att den fungerade bra som varm dryck - kanske istället för just kaffe. Den var inte sådär snuskigt söt som vissa glöggsorter brukar vara, och det är ju ett plus.

Kommentarer:
- Helt okej...
- Smakar inte så mycket.
- Gillar man inte kaffe kan man dricka denna istället.
- Inte så söt, det är bra.

2.5/5


Sedan har vi kommit till mandarin & chili.
Vid de första klunkarna kändes glöggen aaalldeles för söt. Det blev lite slibbigt och smakade som outspädd saft. Mandarinsmaken var väldigt framträdande och det tog ett tag innan man kände den svaga hettan av chili som kom efteråt.

Alla som testade glöggen kom överens om att det inte är en glögg man vill dricka ofta. Sötman var lite för stark, och en mer intensiv chilismak fattades. Några klunkar räckte...

Kommentarer:
- Aaah, söt...
- Vart är chilin?
- Jag vill inte ha mer.

1/5.


Den tredje glöggen att prova var "med en touch av cognac".
Denna glögg hade en doft som påminde om vin och sprit i en salig blandning. Trots att det är en lättvinsglögg luktade det som att man hade hävt i en hel del alkohol. 

Smaken var OK, men inte mer än så. Den smakade lite vinaktigt med en touch av cognac samtidigt som sötman tog över lite väl mycket även i denna glögg. Testpersonerna var dock oense eftersom en av oss tyckte den smakade riktigt bra, och de andra tog inte mer än en halv mugg. Jag tyckte inte den smakade glögg överhuvudtaget och jag dricker hellre någon annan varm dryck om det är så.

Kommentarer:
- Doftar sprit.
- Nja..eller den var okej.
- Gott ju!
- Jag vill inte ha mer tror jag.

1.5/5.


Till sist har vi glöggen med en touch av lime.
Det första jag tänkte på var att doften påminde om något man får upp dagen efter krogen - ganska kväljande det vill säga. Den smakade dock bättre trots att det inte direkt var någon smaksensation. Jag tycker dock det känns fel med en glögg med smak av lime. Den var söt, men inte FÖR söt. En av testarna drack inte mer än två klunkar, en ville ha mera och de andra klarade sig med en mugg. Jag kommer i alla fall inte dricka mer av denna...

Kommentarer:
- Nej tack.
- Lagom sötma.
- Jag kan inte dricka upp.
- Ge mig mer!

2/5.


Tack till Herrljunga.


Granig pepparkaka.

Idag har jag åter igen gjort mjuk pepparkaka - nu i min fina granform. Den blev jättegod och superfin, så kvällen är räddad! ;)

Vad hittar ni på i helgen?


TÄVLING!



Dumle gingerbread är en vinternyhet (en så kallad "limited edition") från Fazer som kommer finnas i butik fram till december. Jag fick några påsar på posten för ett tag sedan (se HÄR) och självklart håller jag mitt löfte om att hålla i en utlottning.

VINN TVÅ PÅSAR DUMLE GINGERBREAD HOS AMANDAS JUL (440 gram sammanlagt)

TÄVLINGSREGLER:
- Skriv en kommentar och svara på frågan: Vilket är ditt favoritjulrecept? (Det kan vara allt från mammas köttbullar till julgodis eller kakor) Om ni lagt upp erat favoritrecept på en blogg eller någon annanstans, länka gärna!



Tävlingen avslutas på tisdag 13/12.

IKEA:s julbord.

Halloj!
Tack för alla fina kommentarer jag får dagligen. Det är många som undrar hur jag gått ner i vikt, och jag har använt mig utav GI-metoden som fungerat riktigt bra för mig. Man skippar helt enkelt allt socker och kolhydrater och vips så rasar kilona :) Men som sagt, i december FÅR man och SKA man vara onyttig..så det så!

Idag har jag varit i Sundsvall (jag vet att jag skrev Gävle, men vi ändrade oss) hela dagen. Det jag tycker är tråkigt är att det är mindre julsaker i affärerna nu än vad det var för en månad sedan. Sist jag var där var IKEA fullt utsmyckat med julgrejer och pynt, men idag var det som att julen var förbi....

Julbordet förresten...
Jag var tapper nog att ställa mig i den milslånga kön för att äta IKEA:s julbord. Jag stod i 30-40 minuter innan jag hade hunnit hämta tallrik, betalat och lassat på julmat...
..och tyvärr blev jag väldigt besviken. Det var en sådan otrolig stress och panik inne i restaurangen att det var omöjligt att känna någon slags julstämning. Maten var OK, men inte mer än så - till och med skolans julbord är godare och det får jag GRATIS...

Nog med gnäll för ikväll!
Imorgon är det fredag och helgen kommer bjuda på närmare 30 (!!!!) cm snö. Dom har gått ut med varningar så jag får se om det blir någon julmarknad eller inte på lördag. Annars ska jag bara ligga inne, kanske baka något gott, dricka en massa glögg och njuuuuta av att julen snart är här! :)


Vinnaren....

Vinnaren av två fina muggar från Hillhouse blev till sist Matmamman.
GRATTIS!

Du har fått mejl :)


Frossande.

Frossandet har verkligen börjat för min del. Det känns som att jag äter julgodis och kakor till frukost, lunch och middag...och några mellanmål på det.

Ändå känner jag att det är okej. Det är faktiskt bara jul en gång om året och lyckas jag vara nyttig de resterande elva månaderna så är det väl lugnt? Jag har som jag tidigare skrivit gått ner 30 kilo detta år, och går därför upp i vikt lätt...MEN, jag går även ner lätt, så i slutet av januari beräknas jag vara i god form igen ;) 

Ikväll ska jag åka iväg till syrran och sova över och imorgonbitti åker vi till Gävle och Valbo för att julshoppa det sista. Tänkte även försöka hinna med julbord på IKEA så det ser ut att bli en toppendag! :)

Återkommer på fredag...ha det gött!


Böcker och sånt.

Idag när jag var ledig passade jag på ta en sväng ner till biblioteket. Där lånade jag hem fyra julböcker som jag ska gotta ner mig i lite senare - myyyysigt. Igår kom flickorna jag beställt jultidning av hit och lämnade min beställning. Jag köpte bland annat boken Julgodis för små och stora sockerbagare som innehåller hur mycket som helst, så nu kan jag verkligen göra godis i jul.

Var även en sväng till Dollarstore idag där jag hittade en fin kruka eller vad man kan kalla det för ett kraftigt rabatterat pris - 9 KRONOR!!!!


Julgodis.

Jag slutade tidigt idag och när jag kom hem hade mamma hunnit baka sina vanliga "julkakor" - gaffliner, kolasnittar och chokladsnittar. Hon hade även köpt hem en massa ingredienser till julgodis men berättade att hon var så trött och less på att baka så hon inte orkade mer. Detta gjorde att jag självklart tog mig an uppdraget att fixa fram lite gott julgodis såhär på måndagen. 

Hittade ett smarrigt recept i Amelia jul - mjölkchokladtryffel. Det var lite trixigt och en del väntan (i kyl och frys) men jag lyckades och det blev riktigt gott.



Därefter gjorde jag ännu en nyhet - mandeltoppar. Dom var betydligt enklare att göra men var enligt mig inte direkt någon smaksensation. Jag gillar inte ingefära och dessa innehöll syltad ingefära så det kan ju bero på det. Mamma gillade dom i alla fall..



Till sist gjorde jag det bästa julgodiset jag vet och som vi gör VARJE år - snickers. Finns det något godare och kan man egentligen misslyckas? Plåten ligger fortfarande på stelning och jag har inte hunnit skära upp dom i bitar, därav bilden.


Min helg.

Det är perfekt att vara "lägenhetsvakt" en helg i december.

Jag avskyr verkligen att baka med folk runt omkring mig. Ni vet, barn som springer kring fötterna och föräldrar som klagar på hur man vispar eller häller i smeten i formarna - alltid gör man nåt fel. I helgen har jag fått vara i min pappas lägenhet. Den är superfin, och området är lugnt och helt underbart. Coop ligger 3 minuter bort och allting är liksom perfekt när det gäller den lägenheten.

I fredags började jag som sagt med att sno ihop Nutella cookies (recept HÄR) och Tomtens Dotter Rocky road (recept HÄR) som jag kallar dom för. Jag gjorde en alldeles för kladdig smet till Nutella cookies vilket gjorde allting till en stor tårta ungefär, och inga kakor. Det var dock gott. Rocky roaden blev jag otroligt positivt överaskad av. MYCKET godare än Leilas orginalrecept så det rekommenderar jag verkligen - MUMS!

Idag började jag ganska tidigt med bakandet. Började med att göra en till sats saffransmuffins (recept HÄR) och sedan fortsatte jag med att för första gången göra saffransskorpor (recept HÄR). Skorporna blev supergoda vilket förvånade mig faktiskt eftersom jag inte trodde jag kunde baka något sånt, haha. Avslutade söndagen med att sno ihop några chokladbollar med julig anda. Gjorde en vanlig chokladbollssmet, men rullade inte i pärlsocker eller kokos, utan i kanel och strösocker - GOTT!

Nu blev det mycket text, men det var min helg det :) Hur har eran varit?



Andra advent.

ANDRA ADVENT!
Vad ska ni hitta på idag?

Själv ska jag baka saffransskorpor och eventuellt nåt godis eller kakor. Vi hörs senare :)


Mer snö.

För det första - TACK för alla fantastiska kommentarer i det förra inlägget. Jag blir verkligen jätteglad när människor jag egentligen inte känner skriver så peppande saker, så TACK!

Idag har det snöat. I vanliga fall hade jag skuttat av glädje, men när man gjort sig sådär fin för att gå ut på restaurang och man måste GÅ den där halvtimmen ner till restaurangen i SNÖSTORM är det inte så kul. Nu när jag åter igen sitter hemma i värmen är det okej, så nu kan jag börja njuta igen ;)

Igår bakade jag rocky road (bilder kommer eventuellt) och nutella cookies (heeelt misslyckat...) och imorgon tänkte jag slänga ihop lite saffransskorpor. Varje dag är en bra dag nu för tiden när jag får paket varje morgon ;)

Ha en fin kväll!

 



Skulle väl gjort ett S också...


Bloggen - en kul grej?

Hej alla fina människor som läser min blogg.
Jag känner själv att mina inlägg blir tråkigare och tråkigare och det ber jag om ursäkt för. Det är liksom inte så konstigt att folk slutar bevaka den...jag ska verkligen försöka bättra mig, trots att jag ändå inte känner att jag vill ha krav på mig. Bloggen är ju faktiskt bara en kul grej egentligen!?


Idag har jag bara strosat runt i affärer och kollat på alla fantastiska julsaker (Saffransglögg - har någon druckit det??). Hittade även den sista julklappen till mamma så nu är jag äntligen klar med henne. Två julklappar kvar - nu börjar stressen att släppa :)

Glöm inte min tävling som avslutas på onsdag! (Superfina koppar från Hillhouse)


Första december.

Första december....och jag håller på att blåsa bort!
Är det stormen Berit som yr runt här i Norrland? Jag tror det, för det var minsann ingen höjdare att cykla till skolan imorse. Därför är det såhäääääär skönt att jag är ledig imorgon. Då kan jag ägna mig åt att baka och dricka glögg, vilket är två av mina favoritsysslor :)

Såg julkalendern på datorn imorse och den känns lovande. Lite annorlunda, vilket jag gillar. Det är dock svårt att ge någon djupare analys efter en kvart, så jag återkommer om några dagar. Inatt klockan 00.01 öppnade jag första luckorna i mina adventskalendrar. Body shop kalendern innehöll ett schampo...känns ofattbart att jag kommer få en present VARJE dag!!! :)

Imorgon blir det som sagt bakning och jag tänkte bland annat försöka mig på det Leila bakade i sitt julprogram igår - saffransskorpor med pistage och apelsin. Funderar även på att göra nutella cookies och rocky road. (Båda recepten hämtade från Tomtens dotters blogg)

Ikväll blir det Tinas julkök, och för er som inte redan vet det är Jullotta på Liseberg inställt på grund av att det var storm vid inspelningen...tråkigt!


VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.