För ett tag sedan fick jag tre flaskor
Briska hemskickade. Förutom deras vintercider "Äpple kanel" så fick jag även deras päroncider, en alkoholfri och en med alkohol. På varje flaska hängde dessutom en lapp och en liten påse med innehåll som man skulle använda när man värmde upp cidern. På lappen stod det serveringsförslag och jag har nu följt dessa och provat på varm cider för första gången i mitt liv.
Denna flaska ska värmas upp tillsammans med fem kapslar grön kardemumma (alt hel eller krossad svart kardemumma) och 1 cm skalad och fint skivad ingefära. Briskan ska bli riktigt het, men inte koka. Efteråt silar man bort kryddorna och serverar drycken direkt.
För en rundare smak, lägg i cirka 1,5 msk råsocker.
En perfekt cider för dom som inte vill eller får dricka alkohol. För att få en varm dryck värmer man flaskans innehåll med precis samma kryddor som cidern med alkohol i. Kardemumma och ingefära alltså.
Denna vinternyhet passar alldeles utmärkt när den blir uppvärmd. Cidern värms upp tilsammans med kanelsång och vaniljstång, som silas bort innan servering. Innan man häller upp cidern kan man fukta glaskanten och doppa i råsocker. Lyxigt och gott!
Dessa tre drycker från Briska är absolut ett bra alternativ till glögg, om man inte tycker om det. Det värmer bra och kryddorna gör mycket. Den alkoholfria cidern kostar 10,90 kr medans de andra två går på 15,90 kr/styck.