Efter att ha fått tips från
Erica på
Rocky Road Fudge så provade jag på att göra det igår. Det blev precis sådär chokladigt och kladdigt som jag vill ha det och det blir förmodligen en till sats före jul trots att jag gjorde en större sats än det stod i receptet, plus att jag ändrade lite småsaker. Här kommer min variant på
Rocky road fudge :)
Ingredienser:
250 g mörk choklad
400 g ljus choklad
50 g smör
1 burk karamelliserad mjölk (397 g! Jag fick ett paket häromdagen med just detta så därför provade jag det istället för kondenserad)
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl minimarschmallows
3-4 dl dl salta nötter (jag använde jordnötter och pecannötter)
Gör såhär:
Klä en form med bakplåtspapper, jag tog en plåt, men ännu mindre funkar det också, beroende på vilken tjocklek man vill ha på fudgen. Mina blev ganska tunna.
Bryt chokladen i bitar.
Smält choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills allt smält samman till en slät smet.
Låt svalna något och rör ner vaniljsocker och salt.
Blanda sist i marshmallows och nötter. Rör inte för mycket, då smälter marshmallowsen.
Bred ut smeten i formen och kyl i minst 4 timmar innan godiset skärs i rutor.
Tänkte avsluta inlägget med att fråga om det finns fler pannacotta-älskare där ute? Pannacotta kan vara den enklaste efterrätten som finns att göra och den passar alldeles ypperligt till nyårsmiddagen till exempel. Har ni inte kikat in mitt recept på
Saffranspannacotta med pepparkakskross, så gör det! Nu kommer istället ett recept på vaniljpannacotta med jordgubbsgelé. Perfekt till sommaren om inte annat ;)
Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé (4 portioner)
4 dl grädde
1 dl gelésocker multi
2 vaniljstänger
Skrapa ur vaniljstängerna. Koka ihop grädde, gelésocker multi och vaniljen och låt koka i ungefär en halvminut. Häll sedan upp i fyra glas och låt stelna i minst en timme i kylskåp.
Jordgubbsgelé
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi
2 msk jordgubbssylt
Koka ihop samtliga ingredienser och låt koka i ungefär 30-60 sekunder. Låt svalna en aning innan du häller över gelén på pannacottan. In med glasen i kylskåpet direkt och låt stelna i några timmar.