Pepparkakspannacotta med glöggelé
Hej!
Jag tror ni förstått vid det här laget att jag älskar pannacotta,
ÄLSKAR. Favoriten vid jul är
saffranspannacotta med pepparkakskross som jag skrev om för bara någon vecka sedan. Idag var jag sugen på något annat, men vad? Först funderade jag på att kombinera saffran och pepparkakor men tillslut kom jag fram till att kombinationen pepparkakor och glögg skulle bli snäppet bättre.
Vad det blev? Pepparkakspannacotta med glöggelé.
Ingredienser (4-6 glas)
Pannacottan:
4 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskryddor
Glöggelé:
1 dl vatten
½ dl glögg (valfri naturell röd glögg)
1 msk socker
½ dl gelésocker multi
Gör såhär:
Blanda grädde, gelésocker multi, vaniljsocker och pepparkakskryddor i en mindre kastrull och låt koka upp. Koka i ungefär en minut och ta sedan kastrullen från plattan.
Ta fram 4-6 glas (beroende på hur stora man vill att de ska vara) och fördela blandningen i glasen.
Ställ i kylskåp för att stelna i minst tre timmar.
När pannacottan stelnat:
Blanda vatten, glögg, socker och gelésocker multi i en mindre kastrull och låt koka upp. Koka i ungefär en minut och ta sedan kastrullen från plattan.
Fördela blandningen på pannacottorna och ställ tillbaka i kylskåp och låt stelna ytterligare tre timmar.
Svar:
Ja, det var det också! :)
Amandas jul
Svar:
Ja, det var riktigt gott :)
Amandas jul
Svar:
Jamen gör det! :)
Amandas jul
Svar:
Vi tyckte det blev jättegott! Gillar man både glögg och pepparkakor så gillar man denna :)
Amandas jul
Svar:
Förstår det, inte långt kvar! :)
Amandas jul
Svar:
Ja, det var det också :)
Amandas jul
Svar:
Det kan du absolut. Jag skulle tippa på 2 blad till pannacottan och 1 till gelén :)
Amandas jul