Pepparkaksnyheter från Pågen

Idag fick jag ett superfint paket hemlevererat. Hela lådan doftade jul och så fort man tog bort locket slog doften av alla möjliga julkryddor emot en. Paketet var från Pågen som i år lanserar två nya produkter som gör ett gästspel över jul, tillsammans med Gifflar Saffran som alltid finns att köpa under julmånaderna.
 
 
Lådan var otroligt fint dekorerad för övrigt. Rött papper, rött band, lackat, handskriven lapp, en apelsin med nejlikor i, en grankvist och så förstås innehållet - en massa gifflar och skorpor. För det är just gifflar och skorpor som är nyheterna i år, fast dom har såklart fått nya smaker, och i år är det pepparkakssmak
 
Pågens gifflar är Sveriges mest köpta fikabröd och här har vi alltså Gifflar Gingerbread. Gifflarna innehåller samma goda vetedeg som vanligt men har nu en krämig pepparkaksfyllning för en riktigt julig känsla. Pågens skorpor Krisprolls kommer även dom i pepparkaksform lagom till jul. En pepparkaksskorpa alltså som både kan ätas precis som den är men som också funkar alldeles utmärkt ihop med ost.
 
Jag återkommer självklart med recensioner så fort jag smakat dessa pepparkaksnyheter :)
 
Skorporna finns i butik från och med denna vecka och gifflarna går att köpa från och med nästa vecka. Rekommenderat pris för skorporna är 19,40 kr och 23,80 kr för gifflarna.
 
 

Päron, delicatoboll och hallon & lakrits

Hej!
Imorgon är det första oktober och kvällarna blir bara ruggigare och ruggigare nu. Därför kunde jag igårkväll inte hålla mig borta från glöggen längre utan vi tog oss ett smakprov av Saturnus glöggnyheter " Delicatoboll" och "Päronglögg", plus förra årets nyhet "Hallon & lakrits". 
 
 
Päronglögg, 2,2 %
Päronglögg är inte något man ofta hör talas om så därför kändes detta som en väldigt spännande nyhet. Jag hade dock inte speciellt höga förväntningar eftersom vit glögg brukar ha en tendens att inte smaka glögg utan jag trodde att den helt enkelt skulle smaka päron rakt igenom och vara ganska tråkig.
 
Tji fick jag, för jäklar vad överaskade vi blev. Vid uppvärmning spred sig en härlig doft av pepparkaka i rummet och det doftade verkligen glögg och jul. Smaken av ingefära var väldigt tydlig när glöggen fortfarande var het men lät man den svalna en aning så blev smakerna helt perfekta och det var en perfekt balans mellan päronsmaken och glöggkryddorna. Otroligt imponerande för att vara en vit glögg för det smakade verkligen glögg och detta är helt klart en ny glöggfavorit hos mig.
 
Betyg: 5/5
 
Delicatoboll, Alkoholfri
Så som "Hallon & Lakrits" var en stor snackis förra året så var väl denna glögg det man pratade om i år. Delicatoboll liksom? Funkar det i en glögg? 
 
Japp, det gör det verkligen. Stoppar man ner näsan i flaskan så känner man en tydlig doft av just delicatoboll. Vid uppvärmning doftade det delicatoboll och när man drack var doften...ja, delicatoboll. Jag hade förväntat mig en ganska "tung" smak men så var inte fallet utan den var snarare lite för tunn. Ännu mer glöggsmak hade inte skadat men annars var även denna glögg riktigt god. Smaken av delicatoboll funkade verkligen ihop med glöggkryddorna och den lämnade ifrån sig en lång och härlig eftersmak.
 
Betyg: 4/5
 
Hallon & Lakrits, Alkoholfri
Denna glögg lanserade Saturnus redan förra året men eftersom den blev så populär finns den med i år igen. Jag skrev om glöggen förra året och hänvisar därför till det inlägget eftersom jag känner att jag har samma åsikter även i år. Du hittar inlägget HÄR.
 
Betyg: 4/5

Julsaker på Dollarstore

Hej!
Svängde in en sväng på Dollarstore idag och ÄNTLIGEN har de börjat plocka fram julsakerna. En heeeel vecka senare än vad de gjort de två senaste åren ;) 
 
Eftersom flera av personalen var i full gång med att packa upp vågade jag inte smyga dit och fotografera, men till veckan när dom förhoppningsvis fått upp allting ska jag minsann dit och gotta mig :)
 
Har ni Dollarstore i närheten! ÅK DIT!
 
 

Loka Vintersmak 2013 - Pepparkaka

Igår fick jag ett superfint paket. Förutom innehållet så fick jag även med ett pepparkaksmått på köpet och såna kan man väl aldrig ha för många av? :) Pressmeddelandet låg i ett kuvert som liknade ett vackert spetstyg. Ja, snyggt alltså, och man uppskattar verkligen när företag engagerar sig :)
 
 
Vad innehöll då paketet? Jo, Lokas nya vintersmak - Pepparkaka. Förra året var smaken Äpple Kanel och trots att den var god så var det faktiskt inte så mycket jul i den för att vara helt ärlig. Årets smak var annorlunda men spännande och framför allt god. Den hade en julig smak, inte en jättetydlig smak av pepparkaka kanske men ändå julig och det var det jag ville, så jag rekommenderar absolut Lokas vintersmak 2013.
 
Var ju tvungen att äta lite mjuk pepparkaka till för att få en extra julkänsla :)
 
 
 

PRIMA Julsnaps 2013

För ett par dagar sedan hämtade jag ut ett paket med PRIMA Julsnaps 2013 som jag har fått prova. Det är för 20:e året i rad som en speciell julsnaps lanseras och kryddmästaren Jonas Odland har varit med hela 19 gånger. Jag är imponerad över att det finns så många variationer. Hur lyckas man komma på en helt ny julsnaps 20 gånger liksom!?
 
 
För det första, titta bara på flaskan, hur fantastiskt vacker är inte den då? Designen känns lyxig, inbjudande och framförallt julig. När det gäller smaken säger Jonas Odland såhär:
"– Årets julsnaps är lätt att tycka om, oavsett om du är en rutinerad snapsdrickare eller novis på området. Den har en traditionell bas med spännande inslag av citrus i form av bland annat apelsinblommor, en ingrediens som traditionellt inte har använts för att krydda snaps."
 
Och ja, jag hör inte till kategorin "rutinerad snapsdrickare" så det var lite extra roligt att smaka och se om Jonas verkligen levde upp till de förväntningar han skapat hos mig. 
 
Gjorde han det då? Japp, utan tvekan. Det var inte bara flaskan som fångade mitt intresse utan även smaken. Årets smak är väldigt mycket citrus eller vad sägs om pomeransskal, citronskal och apelsinblommor? Snapsen avrundas med russin och sherry vilket ger en väldigt fin eftersmak. Jonas Odland har kämpat för att snapsen ska passa till flera rätter på julbordet och utan att ha druckit den till julmaten så kan jag faktiskt säga att han lyckats. Den passar nog precis lika bra till sillen som till någon god efterrätt.
 
Jag är imponerad helt enkelt och ser fram emot att bjuda familjen på snaps när det vankas julbord. Då kommer jag definitivt att bli favoritdottern ;)
 
 
PRIMA Julsnaps 2013 produceras i en begränsad upplaga och finns till försäljning från och med 1 oktober i Systembolagets beställningssortiment. En flaska om 500 ml kostar 206 kr och artikelnumret är 86328.

Minusgrader och frost

Såhär såg det ut hos oss klockan halv 8 imorse. Årets första minusgrader och frost. Jag tittade tillbaka i arkivet och såg att förra året kom den första frosten den 20:e september. Idag är det den 21:a...:)
 
Har ni haft minusgrader och frost än?
 
 

Årets första glöggleverans

Idag har årets första glöggleverans anlänt och den stod från Saturnus. De står för två glöggnyheter i år, en glögg med smak av delicatoboll och en päronglögg. Delicatobollsglöggen låter onekligen spännande och päronglöggen tror jag kan vara riktigt god. Men ja, självklart kommer det recensioner, fast det får nog vänta till oktober :)
 
Har även hämtat ut ett till paket idag, men det får ni se i helgen :)
 
 

Jul-te

Hej!
Igår skrev jag ju att det är dags för te-säsongen att starta och därför valde jag att plocka fram mina jul-teér imorse. Jag skriver om jul-te varje år men det är helt enkelt för att jag inte kan få nog. Det finns så otroligt många sorter nu för tiden att köpa och jag har lyckats införskaffa ett helt gäng de senaste åren. Trots att vissa utav teérna passerat utgångsdatumet för längesen så tycker jag ändå att smakerna finns kvar fortfarande och det är måååånga härliga julkryddor som både doftar och smakar jul.

 
Dessa jul-teér är de jag har hemma just nu. Favoriten är helt klart Cozy christmas som jag köpte på Indiska. Sedan gillar jag teérna jag fick från Kronans droghandel förra året. Får se om det kommer några nya te-smaker från dom denna jul eller om det blir samma. 
 
Har ni något smaskigt jul-te hemma? Man kan aldrig ha för mycket te hemma så kom gärna med tips! :)
 
 

Årets första julmust

Hej!
De senaste dagarna har det varit riktigt ruggigt utomhus. Regnet har öst ner och då har också automatiskt graderna sjunkit. Nu är det inte längre någon sensommarvärme utan nu är hösten verkligen här, vilket jag faktiskt uppskattar. Snart är det både te- och glöggsäsong :)
 
Idag var jag och dottern iväg till hennes morfar för att hälsa på. I hans kylskåp hittade jag JULMUST!? Ja, tydligen hade han kvar en flaska Bjäre julmust sedan förra året och jag fick mer än gärna dricka den. Eftersom det var en plastflaska hade smaken försvunnit lite, men den smakade och framför allt doftade fortfarande julmust och skummet var det absolut inget fel på. Attans, jag skulle ju inte börja såhär tidigt...:)
 
För övrigt har jag varit på Dollarstore några gånger den senaste tiden eftersom de alltid brukar slänga upp sina julsaker vid just den här tiden på året. Jag såg dock inte ens en antydan till att julsakerna är på väg så det är lite trist. Dollarstore här har dock haft julmust till salu ända sedan förra julen, haha. Jag har dock lyckats hålla mig ifrån dessa för man kan ju faktiskt inte ha jul året om ;)
 
 

Gunrys jultvålar

Gunry avslöjar idag på deras facebook-sida att årets jultvålar kommer ut i butik i november. Det är samma tvålar som förra året, d.v.s polkagris, apelsin & nejlika och pepparkaka, plus en tvål som funnits i sortimentet året om tidigare men nu alltså gjorts om till en jultvål - äpple & kanel.

Jag fick ju prova på alla jultvålar förra året och ÄLSKADE dom så självklart kommer jag att införskaffa allihopa i år också :)

Vilken är eran favorit?


Nedräkning....


Fyndat i frysen...

Hej på er!
Imorse var det sådär "höstdimmigt" ute och hade jag inte haft en bebis som var vrålhungrig så hade jag gått ut och tagit några kort. Men men, det blir väl riktigt höstigt utomhus snart så jag hinner nog med ;)
 
Vad har hänt sen senast? Jo, jag har hunnit med att dricka årets första glögg. Jag hade kvar två flaskor av Kiviks glögg och eftersom kvällarna är så pass kyliga nu var det mysigt att värma på en kopp. Jag ser dock fram emot lite godare glögg men det får vänta ett par veckor.
 
Igår fyndade jag här hemma i frysen. Förra året frös jag ner en påse saffransklipp som vi aldrig hann äta upp så jag tog upp påsen för att tina igår och dom var fantastiskt goda trots ett par månader i frysen. Jag ser dock fram emot att få baka egna lussebullar men även det får faktiskt vänta ett par veckor, eller ja, månader ;)
 
Hur har ni det? Har ni fått någon höst där ni bor?
 
 

Blossas årgångsglögg 2013

Hej!
5:e september, vilket betyder att det idag var dags för Blossa att avslöja deras årgångsglögg 2013. I år var det en något otippad "smak" eftersom de inte beskriver smaken alls utan ber oss konsumenter tycka till och ge våran tolkning av smaken. 
 
Smakinspirationen är i alla fall hämtad från Dalarna och glöggen heter "Dalecarlia". Flaskan påminner verkligen om Dalarna med sin härligt röda färg och röd passar ju även utmärkt till julen så detta är en flaska jag verkligen ser fram emot. Ska bli spännande att se vad den smakar. Vad tror ni? :)
 
 
Bilden är lånad från Leksands knäcke:s facebooksida
Glöggen kommer att kunna beställas från 1 oktober och kostar 95 kronor
 

Julpressvisning

Hej på er!
Så blev det september och nu är det inte långt kvar tills den första minusgraden är här. Härom natten hade vi 2 grader varmt ute och det är sällan varmare än 4-5 grader om nätterna överhuvudtaget. Brrrrrr....
 
Anledningen till dagens bloggande är för att The body shop idag har julpressvisning för ett 50-tal journalister. På deras instagram (@thebodyshopse) kan man se lite smygtittar från dagen och den senaste bilden som lades upp har bildtexten "Vi provar på nyheten Honeymania med en härligt blommig honungsdoft". Tyvärr har jag lite svårt att förstå vad en blommig honungsdoft har med julen att göra men förhoppningsvis kommer det lite juligare dofter detta år också, som till exempel ingefära och tranbär. Vad tror ni?
 
Fick även reda på genom Ericas blogg att det på torsdag är dags för Blossa att avslöja deras årgångsglögg. Frågan är varför i hela friden de inte uppdaterat sin hemsida med en nedräkning som de brukar? Hade inte Erica berättat det hade jag inte tänkt på det alls så tack till dig och jag ser fram emot ett inlägg efter provsmakningen :)
 
För övrigt har jag bestämt mig för att ta tag i det där med kommenterandet (är det ens ett ord?) av era bloggar nu. Jag läser dom dagligen så nog ska jag väl finna någon tid att kommentera också! :)
 
Hej hopp!
 
 
Bilderna är lånade från @thebodyshopse på instagram
 

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.