God morgon!
Har ni lika kallt som vi? Inatt var det 13 minusgrader som kallast, brrrrr. Åter igen måste jag få säga att jag är glad att jag inte behöver gå ut utan får mysa inne bäst jag vill. Hur många koppar te kan man dricka på en dag? ;)
Igårkväll fick jag ett ryck när jag såg att vi hade kvar saffran i kryddskåpet. Jag slängde ihop saffranspannacotta som jag gjorde för första gången förra året, men eftersom jag har en hel del nya läsare i år bjuder jag självklart på receptet även nu. En otroligt enkel, julig och god dessert :)
Saffranspannacotta med pepparkakskross (4 port)
Ingredienser:
4 dl grädde
1 dl gelésocker multi (det går självklart att använda gelatinblad också)
1 tsk vaniljsocker
1 kuvert saffran (0,5 g)
Pepparkakor
Gör såhär:
Koka upp grädde, gelésocker multi, vaniljsocker och saffran och låta koka i ½ minut.
Häll över i fyra glas/skålar och ställ i kylskåpet för att stelna i minst tre timmar.
Garnera med krossade pepparkakor innan servering.