Imorgon är det den första december.

Imorgon är det äntligen den första december och jag har som en traditon att jämt sitta uppe till 00.00 så jag ser hur datorn ändrar datum till 1:a december. Visst låter det lite knäppt, men det är i alla fall något jag har fått för mig att jag måste göra varje år!

Förutom att december börjar så börjar även SVT:s julkalender, vilket jag tror kan bli mycket bra i år. Julkalender-tävlingarna börjar också på nätet, och jag brukar vinna minst en gång varje år, tryck HÄR så kommer ni till en sida som lägger upp alla sidor som bjuder på julkalender-tävling under december :)

Brukar ni göra någonting speciellt den första december? :)

Sista tävlingsdagen!

Ni har väl inte missat mina tävlingar som avslutas inatt? Det är alltså sista dagen att tävla idag, så kom igen nu! Tryck på bilderna för att komma till respektive tävling..







Inte långt kvar nu!!

                                                   

Kallt!

Hej på er!
Imorse var det runt 18 minusgrader här i Hälsingland, vilket inte var det roligaste Jag har en 30-minuters promenad till skolan varje dag så håret hade hunnit frysa till is innan jag var framme! Jag ska nog inte gnälla eftersom det förmodligen kommer att bli mycket kallare i vinter...brrr.

Hur kallt har ni idag?

Nu har jag i alla fall fått upp både minijulgranen, alla paket jag köpt, plus en massa tomtar och annat smått och gott. Det enda som egentligen fattas är juldukarna och dom åker nog upp i veckan. På söndag ska jag och mamma julbaka så då kommer det bjudas på mycket smått och gott! :)

Annars är läget väldigt stabilt. Sitter och lyssnar på SR:s julradio, vilket jag rekommenderar alla att göra. Det finns både en kanal för klassisk julmusik och en för lite nyare. Jag föredrar den nyare musiken!


Jag är inte världens bästa fotograf, så trösta er med det! ;)


Missa inte!

FÖRRESTEN!
Ni har väl inte missat min jul-spellista på Spotify?
Perfekt att lyssna på vid julbaket, eller idag när det är första advent :)



Och följ gärna min blogg med bloglovin så missar ni inget inlägg som skrivs!

bloglovin

Första advent.

Godmorgon, och framför allt glad första advent!
Det är helt sjukt hur fort tiden går, på onsdag är vi redan inne i december.

Eftersom jag är ensam hemma idag så gjorde jag i ordning lite fika, och tände första ljuset alldeles själv. Jag tycker det är mysigt att vara ensam, eftersom det då är tyst och lugnt runt omkring. Äntligen kan jag också känna att jag vill vara i mitt rum nu när det är städat! Får se om jag lyckas få till några fina bilder ikväll :)

Hur firar ni första advent? :)



Imorgon är det första advent!

Hallå ute i stugorna!
Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering idag, och lovar att återkomma imorgon.
Just nu håller jag på att julstädar för fullt, det är ju trots allt första advent imorgon!

Är ni klara med pyntet? Eller har endast ljusstakarna fått åka upp? :)

Hoppas ni har en trevlig helg!

Ljusstakar och lussebak!

Idag när jag kom hem var mamma i full färd med att slänga upp alla ljusstakar. Jag ska försöka städa mitt rum i helgen men motivationen ligger någonstans på botten så jag får se. Det är lite väl dammigt här just nu för att jag ska trivas.

Nu på eftermiddagen har vi även hunnit med att baka. Det blev saffransbutterkaka med vaniljfyllning, saffranskringlor med mandelmassa och vanliga lussekatter. Riktigt lyckat blev det och självklart knäppte jag en del bilder, smakprov kommer nedanför :)



Bloggtestare åt Coolstuff.

Vid det här laget har nog de allra flesta hört talas om Coolstuff - "Sveriges prylmecka".
Denna fantastiska sida bjöd mig på ett presentkort på 200 kronor i utbyte att jag skulle vara bloggtestare av deras julklappar. Klart jag inte tvekade! Mitt val föll på en minijulgran och en mystic 8 ball.

Minijulgran - Jag älskar minijulgranar och eftersom Coolstuff säljer sina i färgerna rosa, svart, grön och silver, så blev det extra roligt. Jag valde silvergranen (85 kr/styck) och jag fick även med tillbehör - Girlang, kulor och till sist en vacker stjärna. Granen var lite mindre än vad jag hade förväntat mig, men den lyser ändå upp mitt skrivbord på ett vackert sätt. Ett måste inför julen alltså!

Mystic 8 ball - Detta är som det låter en boll, den svarta biljardkulan kan man säga. På Coolstuff säljs den för 99 kronor och jag tycker det är ett grymt roligt tidsfördriv. På ena sidan av bollen är det en skärm, och meningen är att man ska ställa en fråga till denna mystic 8 ball, skaka den och sedan dyker ett svar upp på skärmen. En ganska meningslös grej alltså, men ack så rolig!

Rent överlag så tycker jag att Coolstuff är en av de absolut bästa sidorna på nätet, och jag uppskattar verkligen att de säljer annorlunda saker. Det finns något för hela familjen och jag kan garantera ett gott skratt om man får en julklapp från Coolstuff. Inte blir det sämre av att deras leveranser är blixtsnabba!

Klicka HÄR för att komma direkt till Coolstuffs hemsida,
och klicka HÄR för att se Coolstuffs billigaste julklappar.




TÄVLING!



Årets andra tävling är nu igång och denna gång kan du vinna en biobiljett!
Vinnaren kommer presenteras samtidigt som vinnaren i tävlingen om pepparkaksljuset.

Tävlingsregler:
- Kommentera i detta inlägg vilken film du ser mest fram emot att se på bio.
- Glöm inte bort att skriva din e-postadress, så jag kan kontakta dig ifall du vinner.
- Tävlingen avslutas den 30/11, och vinnaren presenteras den 1/12.

Årets julklapp är korad - lika så årets julvärd.

Förra årets julklapp var spikmattan vilket jag faktiskt tycker blev en flopp. Nu har årets julklapp korats och det blir den så kallade surfplattan som får den stora äran att glänsa lite extra. Vad tycker jag? Ska jag vara helt ärlig så är en surfplatta en totalt onödig grej om ni frågar mig. Jag menar, de flesta har väl datorer nu för tiden, och varför slösa mer än 4000 kronor på en liten och platt sak? Nej tack, ingen surfplatta för mig blir det i alla fall.

Vad tycker ni om årets julklapp?





Förutom denna nyhet presenterades idag också årets julvärd hos SVT, som blev en liten skräll. I år är det André Pops som kommer sitta och prata innan Kalle Anka drar igång. Vad tycker ni om det? Jag hade faktiskt velat se någon som är liiite mer känd..Anders Lundin?





Pssst, senare ikväll är det tävlingsdax igen. Missa inte det!

En månad kvar till julafton.

Idag är det den 24:e november, vilket betyder att det är exakt en månad kvar till julafton. Visst är det spännande? Jag längtar som ett litet barn! Mest av allt längtar jag till alla julförberedelser några dagar innan. Jag älskar att julbaka, att julpynta, att tända ljusstaken varje morgon och kväll, och mest av allt älskar jag Bingolottos uppesittarkväll den 23:e december varje år. Det är ett tradition som jag aldrig tänker svika.

Just nu har jag praktik på en högstadieskola och imorgon ska jag få vara med och ta upp ljusstakar och en julgran. Det kommer bli jättemysigt och jag hoppas att jag kommer ihåg att ta med mig kameran så att ni får se. Jag kommer eventuellt också att slänga upp en liten minitävling imorgon, där jag lottar ut en biobiljett!

Till sist så måste jag få tacka för alla fantastiska kommentarer och mail jag får av er. Det är kul att se hur statistiken hela tiden höjs och det är även väldigt roligt att så många väljer att delta i min tävling. Jag har kämpat som en dåre för att människor ska komma med sponsringsförslag och trots att jag bara fått ett fåtal napp så är det för mig guld värt! Tack tack tack, och jag hoppas verkligen att ni kommer fortsätta följa bloggen!




Bilden är tagen av mig förra året.

Tävlingar hos andra julbloggar.

Jag tävlar om julmust hos Tina's jul! Gör det du med!




Jag tävlar även om en ask Aladdin hos Julbloggen! Kika in!


Pepparkaksbak!

Igårkväll bakade jag årets första pepparkakor. Jag och min kompis var lite lat så vi gick ner till affären och köpte färdiggjord pepparkaksdeg och sedan satte vi igång. Pepparkakorna blev kanske inte de mest lyckade men vad gör det om 100 år egentligen? Vi hade jätteroligt, och eftersom vi inte fick igång någon julmusik stod vi och sjöng för fulla muggar!

På fredag ska jag och mamma baka lussekatter, vilket jag ser fram emot!
Har ni börjat med adventsbaket än? :)





Min kompis valde att göra sitt namn i pepparkakor - Det blev rätt bra! :)

TÄVLING!



Nu har du chansen att vinna ett pepparkaksljus från Hillhouse.
Ljuset är brunt som en pepparkaka och har också en doft av pepparkaka.


Tävlingsregler:
- Skicka ett mejl till [email protected] där du motiverar varför just du ska vinna.
- Om du länkar till tävlingen i din blogg är det ett plus, men det är absolut inget tvång.
- Tävlingen avslutas den 30/11, kl 23.59.
- Vinnaren presenteras och kontaktas i början av december.

Hillhouse.

Imorgon kommer jag att bjuda på en riktigt rolig tävling i samarbete med Hillhouse.

Hillhouse säljer allt från smycken till väskor, kläder och keramik.
Sidan riktar mest in sig på lite äldre människor, vilket jag faktiskt tycker är bra.
Det är ett väldigt varierat utbud och det är roligt att klicka runt och se vad som finns.
Handgjorda koppar, väggkrokar, ljus, vägghängare och tehuvor är bara några av sakerna.

Min favorit är dock ljusgranen som man fäster på sin flaggstång.
Kollar man på bilden så ser det så otroligt mafftigt ut och hade jag bara haft en flaggstång hemma hade jag inte tvekat överhuvudtaget. Ljusgranen passar alla flaggstänger och finns i två olika storlekar - 8 meter och 12 meter. Jag tycker absolut att detta är någonting att spendera sina pengar på.

Besök Hillhouse för jag tvivlar på att ni kommer att ångra er.
Utbudet är annorlunda och bra och jag tycker att priserna är suveräna.
Och som sagt..missa inte tävlingen imorgon!





Butik Stylish.

Har ni inte varit inne på Butik Stylish hemsida så har ni missat någonting.
Här finns ett varierat utbud, och nu är även julkategorin öppen :)
Klicka på bilden för att komma direkt till hemsidan!


Juliga t-shirts.




Tröjorna kommer från Shirtstore.

Tips - Saijtam.se

Här kommer ett tips på en helt suverän hemsida att köpa julklappar från!
Saijtam.se är en sida som säljer smycken till väldigt låga priser. (Tycker jag!)
Det finns allt från armband till halsband, ringar, örhängen, piercingar och annat.
Det bästa är att Saijtam har någonting för alla.
Det spelar ingen roll om man är en tuff tonåring eller en äldre dam/herre.
Det finns silversmycken, stålsmycken, lädersmycken, pärlsmycken, m.m!

Saijtam är den bästa sidan som säljer smycken enligt mig och mycket beror på just priserna. Man kan få ett snyggt armband för 30-40 kronor och ett par häftiga örhängen för en femtiolapp. Inte är det sämre av att leveranserna är blixtsnabba och att frakten är fri.

Kika in Saijtam!


Glögg och te.

Det har hunnit bli en del glögg i år och sist köpte vi hem denna hjortronglögg.
Jag var väldigt skeptisk till en början eftersom jag aldrig gillat hjortron överhuvudtaget, men nog blev jag allt glatt överaskad för det var riktigt gott, och inte sådär sliskigt sött som många glöggsorter brukar vara. Positivt är det också att det är lättvinsglögg :)




Jag har förresten hittat årets bästa julklapp också. Eller ja, det var kanske att ta i, men jag har i vilket fall som helst köpt två te-sorter av min kompis. Det är jättefina förpackningar och otroligt goda smaker. Hon hade fyra stycken att välja på och jag valde dessa två:
Hjärteslag - Svart te, smaksatt med smultron och jordgubbar.
All my love - Svart te, smaksatt med persika, vanilj och grädde.

Kanske någonting att tävla ut? Jag är i alla fall förälskad i dom söta förpackningarna :)



The poguer - Fairytale of New York.

Detta är den absolut bästa jullåten som finns enligt mig!
Vilken är eran favorit? :)



Juldrycker.

En sak som är väldigt positivt med julen är alla drycker som finns.
Julöl, julcider, julmust, glögg, och så vidare..man vill ju nästan prova allt!
Har ni någon favorit i år?



MINI-TÄVLING.

Ja, jag tänkte nu anordna min första lilla mini-tävling.
Eller ja, tävling och tävling, jag kanske inte ens får in ett enda bidrag men man kan ju åtminstone försöka!

Som ni säkert märkt är jag totalt usel på bloggdesign och hur mycket jag än försöker läsa och lära mig så förstår jag faktiskt ingenting.

Tävlingsreglerna är enkla:
- Gör en design som skulle passa till min blogg. Den behöver inte vara helfärdig när du mejlar in den, utan jag kommer förmodligen att vilja ändra på lite saker och komma med tips. Det jag söker är en person som kan göra en snygg design, både header och lite annat smått och gott i kanterna. Det är svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår någorlunda i alla fall.

- Du får skicka in hur många bidrag du vill, ju fler, desto bättre!

- Om jag väljer ut din design, kommer du att bli kontaktad, få lösenord till min blogg, fixa den, och även få en vinst på brevlådan!

- Mejla ditt bidrag till [email protected] senast den 30/11-2010.

Julklappstips.

Har man lite dålig fantasi eller kommer på någon dag innan julafton att man glömt köpa en julklapp till en förälder eller annan släkting, så är en så kallad julkorg en suverän present att ge bort. En julkorg är en korg med en massa godsaker, som till exempel korv, ost, frukt, godis, dryck, och så vidare. Man kan fylla korgen med precis vad man vill, efter tycke och smak.

Allt man behöver till en julkorg finns i vanliga matbutiker, och en korg har säkert dom flesta liggande hemma, eller så köper man en billig på till exempel Dollarstore. Detta är en julklapp som uppskattas utav alla! Till tonåringen kan man fylla korgen med till exempel godis och julmust, medans de äldre kanske föredrar något i matväg, och en julöl eller två. För att göra det extra fint kan man knyta något fint band eller glitter runt korgen.

Det går även att beställa färdiga julkorgar om man är lat och är i tid :)




Bild från www.primadelikatesser.se

Brända mandlar.

Dom senaste dagarna har min storebror gjort brända mandlar dagligen.
Det är ett enkelt recept och resultatet blir fantastiskt gott!
Perfekt till glöggen, eller som lördagsgodis :)


Du behöver:
250 gr mandlar (med skalet på)
250 gr strösocker
0,75 dl vatten

Gör så här:
Lägg mandlar, strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel. Sänk värmen och fortsätt att röra tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen.

Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden.

Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en hjälp av två gafflar.





Självklart är bilderna knäppta av mig, och vill ni använda dom, så måste ni länka till bloggen.

Julmarknad.

Jag kom precis hem från årets första julmarknad.
Den var väldigt liten, men ändå mysig och det var ruskigt mycket folk där.
Vad köpte jag då? Jo, lördagens eftermiddagsfika! :) Lingonglögg, knäck och lussebullar!



Glögg med smak av chili och choklad.

Idag överaskade min mamma mig genom att dra fram lite glögg innan middagen.
Jag brukar i vanliga fall inte gilla kombinationen av choklad och chili men denna var faktiskt riktigt god! Russin och mandel till blev ännu godare!



Julkväll + Spotify-playlist.

Igårkväll hade jag och några vänner en liten mysig julkväll tillsammans.
Lite tidigt kanske, men vi tände en massa ljus och gick ner på Coop och handlade.
Det blev en flaska glögg, julmust, pepparkakor och till sist skumtomtar.
Till det satte vi på lite julmusik på spotify och vips så var kvällen gjord! :)
Brukar ni ha julkvällar? Ha en i helgen vettja!

Och till er som missat min jul-spellista på spotify - Den kommer här!
JUL 2010

Lite av julsortimentet på Karlsson.

Karlsson är en affär som är lite i samma stuk som Ö&B och Rusta.
Det är mycket billigt, och skillnaden är väl att Karlsson är snäppet större.
Här kommer lite utav deras julsortiment, mer finns att se på www.karlsson.se :)



Jul-intervju med Erika.

Den tredje jul-intervjun är med Erika :) http://jyringen.blogg.se/ 


1. Hur brukar du fira jul?
- Firar alltid jul med familjen och (STORT OCH) det måste vara snö utanför....mkt mkt viktigt, nästan lika viktigt som klapparna under granen :P Julfirandet är oxå alltid i Kalix.

2. Hur mycket pengar lägger du ut på julklappar varje år?
- Usch hur mycket pengar...det vill jag inte ens tänka på... för mycket??!! nej ok dom som får klapparna är värd det så kan det bli för mycket då? :)

3. Anser du att Kalle Anka och hans vänner fortfarande håller, eller skulle du vilja se någonting annat på julafton?
- F*ck det borde också stått på nr 1...kan inte fira jul utan Kalle så nej jag vill inte se något/någon annan i rutan kl 15 på julafton(btw så visar dom även Kalle här i Danmark på julafton men dom är inte lika begeistrade över han här och här går han under namnet Anders And...)

4. Vad önskar du dig allra mest i julklapp i år?
- En stor lottovinst :D Ja om jag fick det så lovar jag att jag skulle bli glad! Fast jag tror inte jag har varit tillräckligt snäll...

5. Vad är ett MÅSTE på julbordet?
- Julmust,skinka,min mammas köttbullar och hennes limpa. Hos oss har vi julbord i två dagar så vi riktigt kan njuta den goda maten och så klart det goda sällskapet =)



Första snön!

Inatt och idag har årets första riktiga snö här i Hälsingland kommit.
Hela marken är täckt och visst blir det mycket finare än tråkig asfalt och gräs?





När jag ändå är i farten måste jag komma med ett superbra boktips.
Nigella jul heter boken och finns att köpa på bokus.se för 209 kronor.
Priset är ganska högt men jag kan lova att det är det värt för det är en ruskigt bra bok.
Boken riktar framför allt in sig på matlagning och bakning och jag gillar att det är lite annorlunda recept och inte bara vanliga pepparkakor och lussebullar.
Det är allt från lite mer avancerade recept till enklare.
En riktig toppenbok är vad det är! :)


The body shops julkalendrar.

Bodyshops julkalendrar finns nu att köpa och självklart är jag otroligt sugen.
Jag älskar the bodyshop, och skulle kunna köpa hela affären om jag hade haft pengar.
Eftersom kalendrarna är så pass dyra måste jag nog tyvärr hoppas över det i år.
Men nästa år köper jag förmodligen en..ska ni unna er en kalender? :)




www.thebodyshop.se

Årets första julmust.

I helgen drack jag årets första julmust och det fick bli apotekarnes.
Detta är nog den godaste julmusten av alla märken, eller vad tycker ni?


Häftiga minijulgranar från coolstuff.

Vem har sagt att julgranar måste vara gröna?
www.coolstuff.se finns det minijulgranar att köpa i färgerna rosa, svart, silver och grön.
De tre förstnämnda tycker jag är riktigt häftiga och de kostar bara 85 kronor styck!

Vilken är din favorit? Jag gillar den silvriga mest.



TIPS - Yves-rocher.

yves-rocher.se finns det en hel del julprodukter nu.
Det är allt från dofter av apelsinchoklad till mandel och kanel.
Kika gärna in, och beställ en tvål, eller varför inte läppbalsam eller handkräm?
Dofterna är uuunderbara! :)



Recept - DUMLEKAKOR.

24 dumlekakor i normalstora formar.

Ingredienser
- 200 g smör eller margarin
- 1 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver

Fyllning
- 24 dumlekolor
- Noblesse

Gör såhär
- Blanda samman alla ingredienser(utom kolorna och noblesse), gärna i en matberedare.
- Helst ska degen vila kallt en stund!
- Rulla degen till kulor och lägg i aluminiumfolieformar ställda på en plåt.
- Tryck ner en dumlekola i varje form.
- Grädda mitt i ugnen i 175°C, 10-15 min.
- Lägg på en noblesse medan kakorna är varma.



Bild från förra årets fjärde advent.
Mjölk, pepparkakor, bulle och till sist en dumlekaka! :)

Jul-intervju med Nate.

Årets andra jul-intervju är med Nate - www.justanotherlesbian.blogg.se :)


1. Hur brukar du fira jul?
- En traditionell jul firar jag hos min mormor. Det bli alltid så mysigt, eftersom det är den enda gången på året då hela tjocka släkten samlas och umgås. Precis som alla andra "medel-Svenssons" kollar vi även på Kalle Anka klockan tre på dagen.  
 
2. Hur mycket pengar lägger du ut på julklappar varje år?
Har ingen aning faktiskt, men med tanke på att jag inte har någon lön blir det knappt över tusenlappen. Det kan ju även bero på att jag inte delar ut julklappar till de äldre (bara de jag håller mest kär, dvs. mina föräldrar & far-och-mor-föräldrarna). Men övriga vuxna brukar jag dock inte köpa presenter till.
 
3. Anser du att Kalle Anka och hans vänner fortfarande håller, eller skulle du vilja se någonting annat på julafton?
- Enligt mig är Kalle Anka en stor självklarhet inför julafton - men jag känner mer & mer hur den traditionen har försvunnit hos andra familjer. Lite tråkigt faktiskt, med tanke på att det har hållt på i så många år. Från generation till generation. Haha, men det är klart att det behövs förändring också.  

4. Vad önskar du dig allra mest i julklapp i år?
Jag önskar mig ett presentkort på Bella Donas pizzeria för 5000:- (vilket innebär att man får ett helt års gratis konsumtion utav kebab och pizza, mums!) Nej, men ärligt talat önskar jag mig ingenting speciellt, förutom pengar som man så gott som alltid behöver och kan aldrig få nog utav.
 
5. Vad är ett MÅSTE på julbordet?

- Thai-wook! Eftersom jag inte tycker om den svenska julmaten föredrar jag lite mer asiatisk buffé under julbordet.



Jul-intervju med Dennis.

Årets första intervju är med Dennis -  http://bimbo84.blogspot.com.
Jag har kikat in hans blogg, och rekommenderar er att göra samma sak! :)


1. Hur brukar du fira jul?
- Jag firar alltid jul tillsammans med min närmaste familj. I år blir det jag, mamma, mormor och min morbror Toni. Det är viktigt för mig att ha mina nära och kära runt mig på julen.
 
2. Hur mycket pengar lägger du ut på julklappar varje år?
- Tidigare så har jag lagt ut en hel del, men i år har vi bestämt oss för att inte ha några julklappar alls, utan istället fokusera på maten och på att umgås med varandra.
 
3. Anser du att Kalle Anka och hans vänner fortfarande håller, eller skulle du vilja se någonting annat på julafton?
- Jag tycker om Kalle Anka. Det ska helt klart vara kvar! Vi har inte så många traditioner i Sverige så därför är det viktigt att ha kvar något som många faktiskt älskar.
 
4. Vad önskar du dig allra mest i julklapp i år?
- Jag önskar att min familj får må bra och ha hälsan i behåll.
 
5. Vad är ett MÅSTE på julbordet?
- Julskinka och bakad leverpastej! Sen älskar jag förstås mormors rågsiktskaka, den är magisk!



Bortrest.

Jag kommer vara bortrest tills på söndag, och kommer därför inte kunna svara på kommentarer eller mejl denna vecka. Jag har dock skrivit några inlägg som är tidsinställda så bloggen kommer fortfarande vara aktiv varje dag. :)

Ha en fortsatt trevlig vecka!

 

All I want for christmas is you.

Vad passar bättre denna frostiga novembermorgon än att bjuda på lite julmusik?
Detta är en av de bästa låtarna jag vet när det gäller julen, Mariah Careys röst är underbar!
Njut! :)




Och till er som missat min jul-spotifylista, så kan ni trycka länken på nedan och ta den! :)
JUL 2010

Vem blir årets julvärd?

Ja, frågan kring vem som blir SVT:s julvärd i år kretsar just nu runt på Aftonbladet.
Själv röstade jag på Peter Settman som just nu ligger på en andra plats efter Fredrik Lindström. Jag tror även att Anders Lundin skulle kunna göra ett bra jobb.
Jag vill i alla fall ha en manlig julvärd i år!
Vilken tycker ni skulle passa som årets julvärd? :) Gå in och rösta!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8052177.ab 






TIPS - www.firajul.nu

Här kommer ett tips på en av de bästa julsajterna jag vet - Firajul.nu

På firajul finns det allt möjligt att göra.
Du kan bland annat läsa om vad julen egentligen innebär, varför man har julgran, vem julbocken är, och så vidare. Navigeringen är riktigt enkel och bra vilket jag tycker bidrar till att sidan är fantastisk.

Sajten har även en liten rubrik för barnen där man kan skicka efter brev från Tomten, vara med i en saga, och skriva ut klippdockor eller julbilder att färglägga - HELT GRATIS!
Det jag tycker är allra bäst är alla fantastiska recept som finns, jag kommer säkert lägga ut något eller några utav dessa senare i november/december! :)

Så, besök gärna www.firajul.nu! :)



Bloglovin-problemet LÖST!

Ja, nu är problemet med bloglovin löst och det går äntligen att lägga till mig.
Så, vill ni inte missa världens bästa jul tillsammans med mig så FÖLJ MIG! :)
Tryck på länken nedan!

Följ min blogg med bloglovin!

Jotex julsortimentet.

På jotex.se finns det redan ett brett julsortiment att beställa ifrån :)
Det finns allt från gardiner, julstakar, pynt och annan textil.
Kika gärna för det finns mycket fint för alla smaker!









Problem med bloglovin.

Jag har sett att det är lite problem med att lägga till mig på bloglovin.
Det är någon gammal blogg som haft det namn jag har idag. Tokigt..
Hoppas det fixar sig snart så ni kan följa mig. Ni får väl lägga till mig som bokmärke annars :)

Jättekul att många vill vara med på en intervju!
Jag kommer mejla några av er, några har redan fått mejl, och andra kommer få :)

Ha en fortsatt trevlig kväll och fortsätt drömma om julen! ;)

Intresserad av att bli intervjuad?

Om det är någon som är sugen på att bli intervjuad och få intervjun publicerad här i bloggen + länk till hemsida/blogg, och eventuellt en bild är det bara att skriva en kommentar! :)

Jag tänkte göra en julintervju med några stycken så hör gärna av dig!
Glöm inte att skriva e-post adress i kommentaren!

=)

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄGGA TILL MIN BLOGG PÅ BLOGLOVIN!

Första november - Julskämt.

Ja, idag är det första november och julen tar snart sin början.
Det har redan börjat plockas fram julpynt och dylikt på butiker som DollarStore och Rusta.
Det är alltid dom brukar vara först, och visst känner man stämningen :)

Jag tänkte börja denna vackra månad med några julskämt som jag hoppas ni uppskattar!


- Är du klar med julgodiset?
- Ja, men det tog nästan knäcken på mig!


 
- Hade du en stressig jul?
- Ja, den tog musten ur mig.



 
- Vad gör orkestern den 23:e december?
- De har julstämning.


 
- Varför är julen som en dag på jobbet?
- För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran.


 
- Var det många som dansade runt granen?
- Nä, inte en kotte.


 
- Hur går det för Lucia i år?
- Lysande!


 
- Det är flera meter snö utanför!
- Ah, du driver med mig!


 
- Varför kom inte tomten till er i år?
- Han hade klappat ihop!


 
- Tomten mådde visst inte så bra.
- Nä, han säckade ihop!
 

 
- Vad äter snögubben till frukost?
- Snö-flingor!



Källa: Juligen.se

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.