Glöggtips

Igår skrev Erica om den "ultimata glöggkorgen" och tyckte även att jag skulle knåpa ihop ett liknande inlägg. Jag skulle nog faktiskt vilja påstå att är det några som kan glögg vid det här laget är det just Erica och jag. Jisses vad med glögg det har druckits de senaste åren....
 
Jag har gjort det lite enklare för mig och delat in glöggen i enbart två kategorier. En med glögg som passar barn och de som helt enkelt föredrar glögg med ingen eller lite alkohol i, och så en kategori med starkare glögg för vuxna.
 
Såhär ser det ut. (Samtliga bilder är lånade)
 
 
 
Störst är först, så vi börjar med de vuxna och den starka glöggen...
Tegnér & Son gör utan tvekan den bästa starkvins- och vinglöggen. Först och främst har vi deras ekologiska starkvinsglögg som är en stor favorit här hemma. En bra glögg för dom som uppskattar det tradtionella. Även deras vinglögg, som finns på bag-in-box är suverän och jag gillar framförallt idén med glögg på box. Recensioner om dessa två finns HÄR.
 
Den tredje glöggen för vuxna jag rekommenderar är Lutendrank. Jag har inte smakat årets (om det nu finns någon årets?) men förra årets uppskattades mycket. En otroligt bra glöggsmak och en läcker flaska. I det dyraste laget dock. Recension av Lutendrank 2012 finns HÄR.
 
Då har vi kommit till mina favoriter, för ja, alkoholfritt är mer jag, trots att jag gärna tar en kopp starkvinsglögg ibland också...
En given favorit när det gäller alkoholfri glögg är helt klart Saturnus God jul glögg. Den smakar precis som jag vill att en glögg ska smaka och har verkligen en kraftfull smak trots att den är helt alkoholfri. Recension hittar ni HÄR. En av Saturnus nyheter i år, "Päronglögg", kvalade sig också upp på listan över favoritglöggar. Jag har aldrig tidigare druckit en sådan god vit glögg. Recension av den finns HÄR
 
Till sist har vi åter igen en nyhet (för mig) som tagit plats på "bästaglögglistan". Tro det eller ej men ICA har en riktigt god alkoholfri glögg som jag framför allt tror passar perfekt till barnen....och till mig ;) En recension av den kommer imorgon.
 
Så ja, Erica och jag tycker i grund i botten rätt lika för jag gillade samtliga av hennes val, men valde att ta med några andra på min lista också för att ni ska få ännu fler valmöjligheter. Så vad väntar ni på? Ut och köp glögg med er! ;)

Postat av: Lisas Vinterland

Spännande att icas glögg är god precis som deras julmust som är min favorit - får prova :)

Svar: Ja, eller hur! Gör det :)
Amandas jul

2013-11-17 @ 00:13:26
URL: http://lisasvinterland.blo.gg
Postat av: Erica AKA Tomtens Dotter

Kul att läsa!
Men jo, nog sjutton har vi samma glöggsmak :-) Jag gillade päronglöggen som DRYCK. Men jag tyckte att den saknade en hel del kryddning som GLÖGG.. Men det råder jag bot på genom att spetsa den med ingefärsvodka :-)

Svar: Hehe okejdåå...fast jag tyckte päronglöggen hade en perfekt glöggsmak, så det så ;)
Amandas jul

2013-11-17 @ 22:51:42
URL: http://tomtensdotter.seSkriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


amandasjul@hotmail.com

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.