Små spröda chokladkakor
Choklad funkar ju året om men visst är det något särskilt med choklad runt jul?
Dessa kakor kan lätt förknippas med vanliga chokladsnitt men konsistensen är lite annorlunda och formen likaså. Medans chokladsnitt blir mer avlånga och smala så blir dessa kakor små och knubbiga. Otroligt goda och spröda med en underbar chokladsmak i alla fall. Sedan innehåller inte degen något strösocker, vilket inte ger en lika söt smak. En perfekt munsbit till kaffet.
Favoritbitar (recept från senaste numret av Allas)
Ingredienser:
175 g kallt grovt tärtnat smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 dl Dansukker florsocker
3 msk kakao
2 tsk Dansukker vaniljsocker
ev 1 msk kallt vatten
Lättvispad äggvita till pensling + strösocker
Gör såhär:
Fördela ingredienserna utom vattnet i en matberedare.
Kör snabbt samman till en deg. Tillsätt vatten i slutet om det behövs.
Dela degen i fyra bitar och rulla ut längder i plåtens längd.
Pensla med uppvispad äggvita, strö på pärlsocker.
Grädda i 175 grader i 14-17 minuter.
Ta ut kakorna och skär direkt i lagom stora bitar. Låt svalna på plåten.
Postat av: Linn
Aaah gott!