Glöggpannacotta
Pannacotta....bland det absolut bästa som finns om ni frågar mig. Och bland det enklaste som finns att göra.
Jag använder alltid gelésocker multi från Dansukker när jag gör pannacotta. Jag avskyr gelatinblad eftersom jag aldrig får till konsistensen med det. Nä, då är gelésocker betydligt enklare och det blir alltid bra. Idag gjorde jag en pannacotta med glöggsmak och det blev supergott och framför allt superjuligt. Toppa med lite rostade nötter eller pepparkakssmulor så har ni en perfekt dessert.
Glöggpannacotta, 4-6 portioner
Ingredienser:
5 dl grädde
2-3 msk valfri glögg
1 1/4 dl Dansukker gelésocker multi
Gör såhär:
Blanda grädde, glögg och gelésocker i en kastrull.
Rör om, koka upp och låt koka i en halv minut.
Låt svalna något och häll sedan upp i glas.
Ställ glasen i kylskåpet för att stelna 2-3 timmar.
Toppa med pepparkakor/nötter strax innan servering.
Postat av: Amanda
Har aldrig testar gelésocker i pannacotta innan. Får nog göra det för tycket inte riktigt om gelatinet jag heller :)