Änglakola
Det blev inte bara kakor idag utan efter att ha läst Emelies blogg idag snubblade jag över hennes recpet på Änglakola och jag tänkte att äh, jag testar. Jag har aldrig gjort kola tidigare eftersom jag vet hur krångligt det är att få rätt konsistent men jag provade, och det blev såååå bra.
Tack Emelie för ett superbra recept. Detta kommer jag absolut att göra fler gånger.
Änglakola:
Ingredienser:
100 g smör
1 ½ dl Dansukker strösocker
1 ½ dl Dansukker ljus sirap
4 msk kakao
1 msk Dansukker vaniljsocker
Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka på låg värme.
Koka tills kolan når 124 grader, det tar ca 5-8 minuter. Ta bort kastrullen från värmen, gör kulprov, häll sedan upp i en avlång form på bakplåtspapper, ganska liten så du får tjocka kolor, låt stelna i RUMSTEMPERATUR! Skär sedan upp i rutor, innan du skär har du på lite neutral olja på kniven för då får du fina snitt i kolan.
Förvara kolan i rumstemperatur.
Postat av: Linn
Vad gott det ser ut!
Postat av: Emelie - jul i tomteverkstan
Men åh så roligt att du testade! :D vad glad jag blev! Kul att du lyckades också! :) kram
Postat av: Maries strålande jul
Åh så gott med kola!