Vit kladdkaka med saffranstosca

Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin. Blanda i vaniljsocker och salt.
Blanda i vetemjöl och sist det smälta smöret och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter. Gör under tiden saffranstoscaglasyren i en kastrull.
2 pkt saffran
2 dl kokosflingor
1 dl mandelflarn
3 dl havregryn
1 dl Dansukker ljus sirap
2 dl Dansukker strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör såhär:
Häll kokosflingor, mandelflarn, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme.
Rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp, därefter har du i saffran och låter det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass varm blöt kniv.

mumms
Oj, vad god den ser ut! Älskar ju tosca! Låter som en fin kombination!