Spröda saffransskorpor
Tänk vad mycket godsaker man kan göra med saffran. Igår blev det saffransskorpor här hemma. Jag har fått dille på Dansukkers muscovadorörsocker så jag provade att använda den ljusa varianten i dessa skorpor. Resultatet? Hur bra som helst. Det är kul att byta ut och variera socker i olika recept och muscovadosocker är en riktig höjdare tycker jag.
Saffransskorpor
Ingredienser:
Ingredienser:
4 msk vatten
1 g (2 pkt) saffran
200 g mjukt smör
4 ägg
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Gör såhär:
Koka upp vattnet och rör ut saffranet i det.
Rör samman smör och socker så det blir fluffigt. Tillsätt saffransvattnet.
Rör ner ett ägg i taget, tillsätt salt. Rör ner mjölet och blanda till en smidig deg som kan formas.
Låt degen vila i kylskåp i ca en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i fyra delar och forma dom till längder, ca 1 cm höga.
Lägg längderna på bakplåtspapper på plåtar. Två på varje plåt. (Två plåtar)
Pensla längderna med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Ta ut längderna och skär dem i sneda skivor medans dom fortfarande är varma.
Höj ugnsvärmen till 250 grader. Lägg skorporna på sidan på plåtan och rosta dom i 5 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 50 grader och låt skorporna torka i ett par timmar med ugnsluckan lite på glänt.
Förvara skorporna i en plåtburk i rumstemperatur.
Postat av: Liza
Älskar saffransskorpor men har faktiskt aldrig provat med rörsocker! Kan tänka mig att det kan bli mycket godare och en annan smak! Ska testa!