Saftig kanelkaka
Många frågar efter enkla bakverk och kakor som inte kräver så mycket kunskap. Denna kanelkaka som jag gjorde idag är en sån kaka. Svår att misslyckas med och bara att vispa ihop i stort sett. Twisten i kakan är muscovadorörsockret i fyllningen, men har man inte det går det att använda vanligt strösocker istället. En otroligt saftig kaka som verkligen doftar jul.
KANELKAKA
Ingredienser:
175 g smör
2,5 dl Dansukker strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker vaniljsocker
1 krm salt
1 msk bakpulver
3 dl filmjölk
Fyllning:
1 msk kanel
Gör såhär:
Blanda ingredienserna till fyllningen i en liten skål och ställ åt sidan.
Smörj och bröa en springform. Sätt formen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt smör och fil.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Sikta ned mjölblandningen i smeten och rör noga.
Häll hälften av smeten i springformen. Strö cirka 3/4 delar av fyllningen jämt över kakan.
Tillsätt resten av smeten och stryk ut den i formen. Strö över resten av fyllningen.
Grädda i cirka 45-50 minuter mitt i ugnen.
Postat av: Åsa
Åh mums! Det här receptet hamnar direkt i min julbakslista.