Saffransbullar med vit choklad
Hej!
Vad kul att ni gillade gårdagens lusselångpanna. Jag tänkte att jag fortsätter på saffranstemat för idag blev det nämligen saffransbullar med vit choklad bakade här hemma. Fyllningen på vit choklad, rörsocker, vaniljsocker och smör gör bullarna otroligt saftiga och goda.
Saffransbullar med vit choklad, ca 45 st
Ingredienser:
3 ½ dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor, stötta
50 g jäst för söta degar
1 g saffran (2 påsar)
1 dl Dansukker strösocker
1 dl Dansukker vit sirap
½ tsk salt
1 ägg
200 g mjukt smör
12 dl vetemjöl special + lite till utbakning
Fyllning:
200 g hackad vit choklad
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker vaniljsocker
200 g mjukt smör
Ägg och pärlsocker till pensling och granering
Gör såhär:
Värm mjölken tillsammans med den stötta kardemumman till fingervarmt, max 37 grader.
Smula ned jästen i en bunke, lös den med mjölken. Tillsätt saffran, socker, sirap, salt, ägg och smör.
Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektangulära plattor.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred på plattorna. Rulla ihop på längden.
Skiva rullarna i 3-4 cm tjocka skivor och lägg dessa i bullformar på en plåt.
Låt bullarna läsa på plåtarna i 20-30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 10-15 minuter.
Postat av: a n n i k a
Mums!
Postat av: Victorias Jul
Det lät väldigt gott
Postat av: Hanna Karlsson
Mums! Så gott det ser ut.