Lusselångpanna
Idag blev det som sagt bakning och det med min favoritkrydda - saffran. Jag älskar stora bullar och dessa blir verkligen stora, och då menar jag ENORMA. Det finns ingen chans att man orkar fler än en och vissa vill nog till och med dela på en bulle :)
Denna lusselångpanna blir otroligt god. När bullarna får vara så tätt tillsammans blir resultatet saftiga och fina bullar. Fyllningen kan man variera lite som man vill. Idag använde jag smör, kanel och vaniljsocker. Annars kan jag rekommendera mandelmassa också.
Lusselångpanna
Deg:
50 g jäst
Ca 17 dl vetemjöl
2 krm salt
5 dl mjölk
1,5 g saffran (tre påsar)
1 dl Dansukker strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 krm salt
5 dl mjölk
1,5 g saffran (tre påsar)
1 dl Dansukker strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 ägg
Fyllning:
200 g rumstempererat smör
Kanel
Vaniljsocker
1 ägg
Pärlsocker
Gör såhär:
Smula ner jästen i en stor bunke och häll saltet över.
Värm upp mjölken tillsammans med saffran så att den blir fingervarm.
Häll mjölken över jästen och lös upp den. Tillsätt mjöl, socker, det mjuka smöret och äggen.
Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt, 5 minuter i hushållsassistent eller 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
När degen jäst klart, kavla ut den till en rektangel, bred på smör och häll över kanel och vaniljsocker.
Rulla ihop degen och skär rullen i tjocka skivor. Lägg bullarna med lite mellanrum på en smord plåt.
Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Postat av: Linn Strömberg
Åh vad gott! Min pappa gjorde något liknande en gång, men vanliga bullar, och de blir verkligen enorma!
Postat av: Hanna Karlsson
Jag måste testa det där receptet. Verkligen kul idé!
Postat av: Frida
Mm smarrigt! Perfekt att dela på som man vill :D
Postat av: kerstin ehrenholm
å vilka goda bullar ser det ut som