Snökakor med choklad
Ingredienser, 20 st.
100 g mörk choklad
60 g mjukt smör
1 1/2 dl Dansukker farinsocker
1 ägg
1/2 tsk Dansukker vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/4 dl mjölk
Strösocker och florsocker till garnering
Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna litegrann.
Vispa farinsocker och smör, blanda i ägget.
Tillsätt vanilj, kardemumma och den smälta chokladen och blanda ihop.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål.
Rör ner mjölblandningen samt mjölken i smörblandningen, degen kommer att vara ganska kladdig.
Forma en rulle av degen och plasta in den, låt vila i kylen i ett par timmar.
Ta ut rullen och dela i 20 delar, rulla till bollar som du plattar till lite lätt. Rulla sedan bollarna först strösocker, sedan i florsocker och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 14 minuter tills ytan krackelerar.