Risgrynsgröt i ugn
Hej på er!
Fyra veckor kvar till första advent - härligt va!?
Jag är ingen morgonmänniska och när det gäller frukost vill jag att det ska gå fort. Risgrynsgröt är dock bland det bästa jag vet och det tar ju faktiskt tid att göra. Just därför bestämde jag mig för att göra gröten igår, i ugnen och sedan låta den stå där över natten. Smidigt värre! Man slipper passa, det bränns inte vid och det kokar inte över.
Risgrynsgröt i ugn: (6-8 portioner)
Ingredienser:
3 dl grötris
6 dl vatten
En nypa salt
12 dl mjölk
Några kanelstänger
Några kanelstänger
Socker efter tycke och smak
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Koka upp grötris, vatten och salt i en kastrull som tål att vara i ugnen, jag använde en gjutjärnsgryta.
Låt koka i ett par minuter och häll sedan i mjölk, kanelstänger och socker.
När det börjar bubbla, ta grytan från plattan.
Sätt över en fuktig handduk och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
Ska man inte äta gröten på en gång går det bra att stänga av ugnen och låta den stå tills morgonen och då värma på. I så fall kan man behöva värma upp gröten med lite mer mjölk om den känns "torr".
Postat av: Luna
Åh ljuvligt! Har inte ätit risgrynsgröt än i år :O Kanske får det lov att bli lite gröt någon morgon snart :D