Då var vi tillbaka till saffran igen då....
Förut bakade man (läs: jag) inte så mycket som innehöll saffran eftersom det var så förbannat dyrt, en påse på ICA kostade 30 spänn och de få påsar man köpte gick till lussebullsbaket.
Nu är det dock andra tider och Dollarstore säljer kanonbra saffran för priset 3 för 20. JA, tre påsar för 20 kronor och på ICA får du EN påse för samma pris och lite till. Ha inte förutfattade meningar när det gäller billig saffran för här använder vi endast Dollarstores och man behöver inte ens ta det dubbla för att smaken och färgen ska bli bra.
I alla fall....idag är det kladdkakans dag.
Det är ju nästan pinsamt att jag aldrig provat på saffranskladdkaka förr så igår var det dags. De flesta recepten innehåller antingen vit choklad eller mandelmassa, men jag ville ha båda två. Resultatet blev en kladdigt god kaka med en fin saffranssmak. MUMS!
Saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad
Ingredienser:
125 g smör
100 g Marabou vit choklad (funkar säkert med annan vit choklad också)
0,5 g saffran (1 påse)
2 1/2 dl strösocker
1 ½ dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt sedan chokladen i mindre bitar och låt den smälta i smöret.
Häll i saffranet och ställ kastrullen åt sidan.
Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sedan smörblandningen och till sist äggen. RÖR till en fin smet.
Häll smeten i formen och grädda i ungefär 30-35 minuter i mitten av ugnen.
Ser ni hur kladdigt god den ser ut? Mmmmmm...