Jahapp, då var det bara tre veckor kvar till första advent....TRE! Om ynka tre veckor lyser ljusstakarna i fönstret och saffransbrödet är redan bakat. Sedan kommer nog vi förmodligen även att slänga upp både tomtar och granen till första advent, så man hinner njuta eeextra länge :)
Igår var det pannacottadags igen. Vi hade vit choklad hemma så därför blev det en pannacotta med vit choklad. Vad jag skulle ha på var det svåra men när jag hittade hasselnötter i skafferiet fick jag idén att rosta dessa tillsammans med julkryddor.
Pannacotta med vit choklad och julnötter
Ingredienser (6 portioner)
5 dl grädde
1 1/4 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
Hasselnötter
Kardemumma
Kanel
(Valfria julkryddor, till exempel nejlika)
Gör såhär:
Koka upp grädde, gelésocker multi och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och bryt chokladen i mindre bitar.
Rör i choklad eftersom och låt den smälta i den heta grädden.
När all choklad smält, låt allting koka upp igen och koka i ungefär en minut.
Ta från plattan och ta fram sex fina glas.
Fördela "smeten" i de sex glasen och ställ i kylskåp för att stelna i minst tre timmar.
Innan servering:
Rosta hasselnötter i en stekpanna på medelvärme. Passa hela tiden!
Lägg sedan nötterna i en torr och ren kökshandduk och gnugga bort skalet.
Lägg tillbaka nötterna i pannan, häll på kryddorna och liiiite smör och låt rostas ytterligare någon minut.
Placera nötterna på pannacottorna.