Mugcake
Även jag kan känna ibland att jag inte orkar baka och att det både tar tid och skapar en herrans massa disk. Vad gör man då när man är sugen på något sött men inte riktigt pallar ställa sig i köket en längre stund? Jo, man gör en mugcake som blir klar på bara någon minut.
Detta är en julblogg så självklart blev det en saffranskaka. Det mest traditionella är dock choklad och då är det bara att byta ut saffranet i receptet mot 3 msk kakao. Eftersom receptet ger två portioner är det perfekt att använda den första koppen som "provkopp" och se hur många sekunder man behöver värma kakan. Är den för hård när du tar ut den, värm den andra koppen i några sekunder mindre, är den för lös, gör tvärtom, micra en stund till.
Mugcake med saffran (2 muggar)
Ingredienser:
1 ägg
4 msk socker
4 msk mjöl
1 paket saffran (0,5 g)
1 tsk vaniljsocker
4 msk olja
2 msk mjölk
Gör såhär:
Blanda ihop allting i en skål och fördela smeten i två muggar.
Micra en mugg i taget i ungefär 40 sekunder, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Svar:
Kul att du tycker det! :)
Amandas jul
Svar:
Ja, otroligt smidigt :)
Amandas jul
Svar:
Kul att du tycker det! :)
Amandas jul
Svar:
Ja precis :)
Amandas jul
Svar:
yes :)
Amandas jul
Svar:
Det var det också, och enkelt framförallt :)
Amandas jul
Svar:
Det tycker jag! :) Kram!
Amandas jul