Hej!
Tusen tack för alla kommentarer i gårdagens inlägg, det värmer otroligt mycket och tydligen är jag inte ensam om att få inlägg kopierade av denna julbloggare. Tack för ert stöd i alla fall.
Idag är jag dock positiva Amanda igen och jag tänker inte ödsla mer tid på det där nu. Nu är det istället pannacottadags igen och denna gång blev det en lite "matigare" pannacotta. Inget "godissött", men ack så gott, för ädelost och pepparkakor kan ju vara den bästa kombon som finns!?
Ädelostpannacotta med pepparkakskross
Ingredienser (6 portioner)
5 dl grädde
1 1/4 dl gélesocker multi (det går självklart bra att använda gelatinblad istället)
1,5 dl ädelost på tub (eller en hel ädelost, 140 g)
Pepparkakor
Gör såhär:
Koka upp grädde och gélesocker multi i en kastrull.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ädelost som får smälta under omrörning.
Koka sedan upp blandningen igen och låt koka i ungefär en minut.
Ta fram sex stycken glas och fördela pannacottablandningen i dessa.
Ställ glasen i kylskåp för att stelna i minst tre timmar.
Precis innan servering - Krossa pepparkakor och strö på pannacottan.