Ädelostpannacotta med pepparkakskross
Hej!
Tusen tack för alla kommentarer i gårdagens inlägg, det värmer otroligt mycket och tydligen är jag inte ensam om att få inlägg kopierade av denna julbloggare. Tack för ert stöd i alla fall.
Idag är jag dock positiva Amanda igen och jag tänker inte ödsla mer tid på det där nu. Nu är det istället pannacottadags igen och denna gång blev det en lite "matigare" pannacotta. Inget "godissött", men ack så gott, för ädelost och pepparkakor kan ju vara den bästa kombon som finns!?
Ädelostpannacotta med pepparkakskross
Ingredienser (6 portioner)
5 dl grädde
1 1/4 dl gélesocker multi (det går självklart bra att använda gelatinblad istället)
1,5 dl ädelost på tub (eller en hel ädelost, 140 g)
Pepparkakor
Gör såhär:
Koka upp grädde och gélesocker multi i en kastrull.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ädelost som får smälta under omrörning.
Koka sedan upp blandningen igen och låt koka i ungefär en minut.
Ta fram sex stycken glas och fördela pannacottablandningen i dessa.
Ställ glasen i kylskåp för att stelna i minst tre timmar.
Precis innan servering - Krossa pepparkakor och strö på pannacottan.
Postat av: Amanda
Den här låter ju helt fantastisk! Kommer definitivt testas :)
Svar:
Amandas jul
Postat av: Erica Nilsson
Men JA! Här har jag receptet till glöggfesten
Svar:
Amandas jul
Postat av: Erica Nilsson
... och serverat ur snapsglas så att man kan äta massa annat gott oxå
Postat av: Kajsa
Gott :D
Postat av: Emilia
verkar riktigt gott!
Postat av: Stephanie Ampel
ohh gottt!!
Postat av: Fanny
Vad gott det lät! :)
Postat av: thien
gud vad mysig blogg!
Svar:
Amandas jul