I måndags gjorde jag årets första tryfflar och eftersom jag har så mycket saffran hemma fick det bli saffranstryffel som jag faktiskt aldrig gjort förr. Det var även kul att få använda tryffelformarna som jag fått från
Kalasform. Enkelt var det och gott blev det, så självklart bjussar jag på recepet!
Saffranstryfflar
1 ½ dl vispgrädde
1 kuvert saffran (0,5 g)
400 g vit choklad (jag använde Marabous vita choklad)
50 g smör
Florsocker
Finhacka den vita chokladen och ställ åt sidan.
Koka upp grädde tillsammans med saffran, dra sedan kastrullen från värmen.
Tillsätt den hackade chokladen, lite i taget, och rör om tills den smälter.
Klicka tillslut i smöret och rör försiktigt tills även det smälter.
Låt tryffelsmeten stelna i antingen kylskåpet eller frysen. Jag hade den i kylskåpet i två timmar, och frysen två timmar.
När smeten stelnat, ta med hjälp av en sked upp en klick tryffel och rulla till en kula.
Lägg på en tallrik tills även resten av smeten har förvandlats till kulor.
Rulla sedan kulorna i florsocker och lägg dom på en bakpappersklädd tallrik eller i tryffelformar. Förvara i kylen.