Lingonbröd och saffransmuffins
Hej på er!
Tänk att det tar en sådan tid att baka....jag hade tänkt att jag skulle göra mycket idag, men nu börjar det snart bli dags att tänka på middag så jag har diskat undan och får fortsätta med bakningen imorgon.
Har i alla fall gjort både bröd och muffins idag. Provade först och främst den glutenfria (= bra för magen!) lingonbrödsmixen som jag fått från MixWell. Den var enkel att göra och smakade hur gott som helst. Ett segt och härligt bröd. Mixen räcker till hela två limpor så jag har hälften av påsen kvar :)
Efter brödet var klart gjorde jag mina fantastiska saffransmuffins med mandelmassa. Använde mig denna gång utav stoooora formar från Kalasform och då blev det ju lite knepigt med gräddningstid och så. Jag lyckades dock få ett lyckat resultat efter några minuter extra i ugnen och muffinsarna smakade precis så som jag vill att dom ska smaka. Receptet skrev jag i bloggen förra året och ni hittar det HÄR. Jag gjorde dock en dubbelsats av receptet eftersom jag hade så stora formar, men muffinsarna blir bäst i små formar, men självklart går det att dubbla receptet ändå för att få fler muffins :)
Postat av: Emelie - Emelies Christmas
MUMS MUMS MUMS :D
Svar:
Amandas jul