Hej på er!
Än är det lite tidigt att stå och baka saffransbullar men saffran tycker jag är en krydda som går att äta året om, och den passar otroligt bra i matlagning - framför allt när det gäller fisk och kyckling. Eftersom det ännu inte är så mycket jul i luften tänkte jag att vi kör en favorit i repris, för jag tror att det är fler än jag som har saffranspåsar kvar i skafferiet sen förra året. Eller har jag fel? ;)
I alla fall, denna vardagsrätt går jättefort att göra och är så fruktansvärt god. Det är mycket saffranssmak och kycklingen blir riktigt saftig och god.
Saffranskyckling med jasminris:
Ingredienser: (4-6 portioner)
1 kg kycklingfiléer (tinade)
5 dl grädde
4 dl créme fraiche
3 tsk salt
2 tsk vitpeppar
3 tsk dragon
1 g saffran (två påsar)
3 dl riven ost
Jasminris
Gör såhär:
Snygga till kycklingfiléerna och lägg dom i en smord ugnsform
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och häll sedan allting över kycklingen.
Stoppa in formen i mitten av ugnen, 200 grader i ca 30-45 minuter beroende på hur tinade och hur stora filéerna är.
Medans kycklingen är i ugnen - koka riset enligt anvisning på paketet.