En massa julöl och blandrycker

För ett par veckor sedan hämtade jag ut en överaskning i form av ett paket fullt med julöl och blanddrycker. Det var flaskor från Sigtuna Brygghus, S:t Eriks bryggeri och Galatea. Många spännande nyheter som kommer att passa alldeles ypperligt till årets julbord. 
 
Eftersom det var så många flaskor fick det bli tre bilder, uppdelade efter märke. Alla dessa nyheter lanseras idag, den 3:e november på systembolaget.
 
 
Först och främst har vi fyra stycken julöl från S:t Eriks bryggeri.
 
Winter IPA - En India Pale Ale med något lägre alkoholhalt, 4,1 %. Har en tydlig smak av aromatisk humle och brödig malt balanserad med aromatisk beska. Dricks med fördel till all sorts julmat. En flaska på 33 cl kostar 17,90 kr.
 
Orange Winter Porter - En öl med toner av apelsin. Dricks helst till dessert. Har en alkoholhalt på 9 %. En flaska på 33 cl kostar 32,90 kr.
 
Julale - En klassisk brittisk ale med en modern twist. Ölet är bryggt på ekologisk Pale Ale malt, mörk karamellmalt, Münchnermalt samt chokladmalt. Smakar framför allt karamell och choklad. Har en alkoholhalt på 5,4 %. En flaska på 33 cl kostar 19,80 kr.
 
Mathias Dahlgren Winter Dipa - Ett samarbete mellan S:t Eriks bryggeri och kocken Mathias Dahlgren. En Double India Pale Ale med hög beska och friska citrustoner. Passa utmärkt till ostbrickan. Har en alkoholhalt på 8 %. En flaska på 33 cl kostar 29,90 kr.
 
 
Dessa tre julöl står Sigtuna Brygghus för.
 
Winter IPA - En öl bryggd på ekologisk pilsnermalt tillsammans med amerikansk ekologisk humle av sorterna Simcoe och Cascade. En torr och balanserad öl med tydlig beska och smak av tallbar, toffeekarameller och apelsinmarmelad. Har en alkoholhalt på 6 %. En flaska på 33 cl kostar 19,90 kr.
 
Christmas Lager - En mörk lager bryggd på de amerikanska humlesorterna Citra och Simcoe. Ölet har en rostad kaffekaraktär men smakar även tropisk frukt och apelsinskal. Alkoholhalten är 5 %. En flaska på 33 cl kostar 19,80 kr.
 
Midvinter Blot - En Imperial Porter. Får sin huvudsakliga karaktär från chokladmalt, mörk karamellmalt och Muscovadosocker. Passar bra till desserter och chokladtårtor, men även till skaldjur så som hummer och krabba. Har en alkoholhalt på 8 %. En flaska på 33 cl kostar 23,10 kr.
 
 
Sist men inte minst har vi dessa två blanddrycker från Galatea som gör sällskap i Sailorfamiljen.
 
Sailor Christmas - Har en tydlig arom av ingefära och kryddnejlika i kombination med blodapelsin, hallon och jordgubbar. Sailor Christmas är glögginspirerad och har smak av klassiska julkryddor. Alkoholhalten är 4,5 %. En flaska på 33 cl kostar 16,50 kr.
 
Sailor Frost - Är smaksatt med syrliga röda och gröna vinteräpplen och kryddad med kanelstång och kardemumma. Drycken är frisk och sötsyrlig och passar därför bra till fest. Alkoholhalten är 4,5 %. En flaska på 33 cl kostar 16,50 kr.

Postat av: Anette

Kul med lite roliga ölsorter till jul, ska ta och lägga en beställning i år så att vi får chansen att prova lite nytt :)

2014-11-03 @ 13:39:02
URL: http://enfinjul.blogg.seSkriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


amandasjul@hotmail.com

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.