Årets julklapp - EN GET!

Årets julklapp blev som bekant Råsaftcentrifugen, men det finns vettigare saker att köpa än det - till exempel en get. Vi handlar julklappar för ungefär 7000 kronor (källa) per person varje år, vilket är läskigt mycket pengar. Skippa en av julklapparna till barnen och slå istället in en bild på en get och förklara sedan vad det betyder när barnet öppnar just den julklappen. Förklara att barnet precis hjälpt ett annat barn och försök att vända det till något positivt att barnet fick en julklapp mindre. Gör detta varje år så kommer det definitivt att uppskattas mer och mer. Nästa år kanske du köper en Skolavgift till en flicka eller en kaffeplanta? Ni hittar allt hos Glädjeshoppen.
 
Jag skulle hellre sett "En get" som Årets julklapp än en råsaftcentrifug. Årets julklapp ger dig kanske god juice men en get ger en hel familj i Zimbabwe näring och inkomst.
 
 

Postat av: Terése

Håller helt klart med. Tycker det är en jättebra julklapp, speciellt om en annars bara hade köpt random trams. Förra året så gav vi pengar som var öronmärkta till leksaker till ett rumänskt barnhem i min pappas namn. Han blev väl sådär glad, men desto gladare blev ju säkerligen barnen :)

Svar: Ja, köper man ändå bara saker för att köpa så kan man lika gärna hjälpa andra tycker jag :) Det låter underbart ju! Synd att pappa inte uppskattade det lika mycket bara...
Amandas jul

2013-11-19 @ 17:23:10
URL: http://bouvierbaby.se
Postat av: Liza

fint och ett mycket tänkvärt inlägg!

Svar: Tack Liza :)
Amandas jul

2013-11-19 @ 19:06:48
URL: http://www.christmasmagic.blogg.se
Postat av: Julpussar

Mycket bra inlägg!
Nu ger jag iofs inte själv bort just getter och liknande i julklapp, men skänker regelbundet pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Dessutom har jag sen länge försökt dra ner på julklappshysterin i vår familj. Hellre en liten väl genomtänkt julklapp än en massa prylar och leksaker "bara för att"...

Svar: Tack! Ja, det är lika bra det :) Kul att du nämnde det på din blogg också!
Amandas jul

2013-11-20 @ 12:34:05
URL: http://www.julpussar.wordpress.com
Postat av: E

Jag håller helt med! Förhoppningsvis får fler och fler upp ögonen för denhär typen av julklappar. De senaste två-tre jularna har jag köpt bl.a. en get och medicin från Kyrkans utlandshjälp. Första gången verkade det som att mina föräldrar blev lite förvånade över gåvan, men nu tror jag nästan att både de och resten av familjen förväntar sig att jag ska ge något liknande åt dem. :)

Svar: Jag hoppas det! Otroligt bra gjort av dig :)
Amandas jul

2013-11-20 @ 20:50:50
URL: http://enmassajul.blogspot.com



Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.