Igår gjorde jag som sagt julgodis igen och förmodligen blir det inte så mycket mer i år. Eller ja, vi får se, det är ju trots allt två veckor kvar till jul så nåååågot mer måste jag väl kunna göra ;)
För några veckor sedan fick jag hemskickat några påsar med
Fazers nyhet "Dumle Dark". Denna Dumle med mörk choklad är inte riktigt lika söt som orginaldumlen och jag gillar verkligen den lite vuxnare smaken. Det var inte svårt att fundera ut vad jag skulle göra med den.
I alla fall så blev det Rocky road....fast ändå inte. När jag jämför med
Leilas orginalrecept så är det inte mycket som stämmer med mitt recept. Chokladen, lite av nötterna och dumlen. Marschmallows har jag skippat i år för jag har egentligen aldrig tyckt om det så varför använda det egentligen? Det ser bara snyggt ut, men jag föredrar gott framför snyggt.
Ah, här kommer i alla fall mitt recept på Rocky road....fast ändå inte ;)
Rocky Road, A'la Amanda (Det blir två glassbyttor typ)
Ingredienser:
500 g ljus choklad
200 g mörk choklad med pistage (funkar bra med naturell också)
Två påsar Dumle dark
1 påse maltesers
4 dl salta nötter (pistage + cashew)
4 kakor med chokladbitar i (finns många varianter på affären, ta din favorit)
Gör såhär:
Smält hälften av chokladen ovanför ett vattenbad. Kom ihåg att ha en ganska stor kastrull/bunke eftersom mycket ingredienser ska blandas ner sedan.
Hacka resten av chokladen och rör ner i den smälta chokladen.
Klipp varje dumle i tre delar, skala pistagenötterna och bryt kakorna i mindre bitar. Blanda allt med maltesers och jordnötterna i en skål.
Tillsätt alltihop i chokladen och rör om.
Häll över hela smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
Lägg in plåten i kylskåpet för att stelna. När det stelnat, ta ut plåten och skär i bitar.