Nu när vi gått in i november är det dags att börja tänka på julklappar. Det är inte det allra lättaste att veta vad man ska köpa till alla, vad önskar sig egentligen en pappa eller lillasyster egentligen? Mitt tips är en BOK. En bok funkar alltid, oavsett om det handlar om farmor eller pojkvännen. Alla uppskattar en bra bok.
Idag har jag två boktips och dessa böcker är till för dom som tycker om matlagning, och ja, vem gör inte det EGENTLIGEN? Dessa böcker kommer från Natur & Kultur förlag och jag har fått böckerna som recensionsex.
GI och LCHF är två väldigt populära "dieter" nu för tiden som man egentligen inte ska kalla för dieter, utan mer för en livsstil där man väljer att skära ner på kolhydraterna och istället äta mer protein och framför allt fett. Jag har själv ätit enligt LCHF till och från i två år och lyckats gått ner 32 kilo så visst fungerar det. Det finns hur många kokböcker som helst med just GI och LCHF-recept och detta är en ny bok.
För det första måste jag säga att boken är stilren och inbjuder till läsning. Jag gillar namnen på kapitlen i boken som bland annat är "Enkelt är elegant" och "Festligt med färg". Det jag gillar med denna bok är att recepten är väldigt annorlunda om man jämför med liknande böcker. Det är inga vanliga "köttbitar med beasås" utan det är betydligt roligare recept, som visserligen känns mer krångliga, men ändå. Vad sägs som "Örtkryddad fläskfärs med tomatsås", "Anka med apelsinsås" och "Grönsaksbakelse". Allting låter hur gott som helst samtidigt som bilderna känns väldigt tilltalande. En bra och genomtänkt receptbok med många intressanta recept. Det som drar ner betyget lite är att svårighetsgraden känns ganska hög i de flesta recepten.
Betyg: 4/5
Boken är uppdelad i sju delar. Grunder, frukost, antojitos, tacos, barbecue, desserter och drinkar. Man hittar recept på allt från goda såser till tortillasoppa och som sagt drinkar. Denna bok är verkligen fullproppad med en massa härliga recept som även känns relativt enkla att göra. Mycket handlar om vilka kryddor man har hemma och just kryddor är ju faktiskt inte speciellt dyrt.
Hos oss ser en tacokväll ofta likadana ut. Det är köttfärs, grönsaker, chips, tortillas och creme fraiche. Visst, det är gott men denna bok uppmanar en till att göra det ännu godare och framför allt roligare. Det finns så många goda såser att göra utan att man behöver lägga ner någon längre tid på det och i denna bok hittar man massor.
Till den som gillar texmex är detta en toppenbok, Ett stort plus till bilderna som gör så att man blir sugen på tacos.....nu!?
Betyg: 4.5/5