Tomtenissan Elfrid

Kommer ni ihåg julkalendern 2007? "En riktig jul" som handlade om den lata tomtenissan Elfrid som fick i uppdrag att ge den lilla flickan Mila en "riktig jul". Jag har fått två recensionsex från Opal Förlag som handlar om just Elfrid. Den första boken heter "Elfrid och Milas riktiga jul" och har precis samma handling som julkalendern hade. Den andra boken heter "Elfrid och Leos bästaste jul".  Båda böckerna är skrivna av Pernilla Oljelund.
 
 
 
Pernilla Oljelund - Elfrid och Milas riktiga jul
Det är snart jul, men Mila har en stor klump i magen. Hennes mamma har träffat en ny kille och Mila är rädd att julen ska bli förstörd. Hon bestämmer sig för att skriva en önskelista med en enda önskning - En riktig jul. Nästa dag kommer Elfrid hem till Mila. Elfrid är den lataste och sämsta tomtenissa man kan tänka sig och nu ska hon alltså klara av Milas önskan om en riktig jul.
 
Jag gillade julkalendern 2007 och denna bok har precis samma handling som kalendern hade. Boken är lättläst och otroligt charmig. Förutom att den många gånger har en tendens att vara lite sorglig så bjuds det på många roliga skämt. Boken har otroligt bra person- och miljöbeskrivningar och dom har verkligen målat upp en bild av hur det ser ut på Nordpolen hos Jultomten och hans nissar/nissor. Sen kommer själva charmen fram i att Elfrid är en väldigt lat tomtenissa som klagar på i princip allt och gärna sover bort hela dagarna, samtidigt som hon ändå är otroligt rolig och kärleksfull trots att hon inte vill erkänna det.
 
Denna bok spred verkligen julstämning och den var otroligt mysig att läsa trots att det är en barnbok. Förutom detta är också budskapet väldigt bra och sånt uppskattas ju alltid i just barnböcker.
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 87 kronor.
 
Pernilla Oljelund - Elfrid och Leos bästaste jul
Detta är en fristående fortsättning på "Elfrid och Milas riktiga jul". 
Leo är nio år och tror inte på Tomten. Han bor tillsammans med sin lillasyster Lussan, mamma och mammas nya kille. Leo tycker att allting är orättvist och att Lussan får all uppmärksamhet utav mamma. Leos pappa har flyttat och han saknar honom varje dag. Dom träffas bara när Leo spelar fotboll och hans största önskan är att bli bäst på planen så att pappa blir glad och kanske låter honom flytta dit. Jultomten skickar tomtenissan Elfrid till Leo för att uppfylla hans önskan. Problemet är att Elfrid inte har en aning om vad fotboll är och att Leo inte vill ha hennes hjälp.
 
Även denna bok handlar som sagt om Elfrid och man får många gånger i boken läsa om när Elfrid var hemma hos Mila. Elfrid är precis likadan, och även Jultomten och de andra nissarna/nissorna. Det enda som är nytt är att Elfrid får ett annat uppdrag hos ett annat barn och jag tycker det är kul att det är en helt ny önskan. Även denna bok är väldigt bra skriven och det är enkelt att föreställa sig hur allting ser ut när man läser boken. Jag gillar handlingen och även denna bok har ett bra budskap i grunden.
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 87 kronor.
 
 
Som ni säkert förstår så rekommenderar jag böckerna om Elfrid till barn mellan 6-9 år. Supermysiga böcker som verkligen bjuder på julkänslor!
 
 
 
Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


amandasjul@hotmail.com

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.