Julklappstips

God morgon!
Det har fullkomligt vällt in böcker här hemma de senaste veckorna och därför tänkte jag att jag kunde slänga upp lite julklappstips framöver till allt från barnet till tonåringen och sambon, eftersom jag är övertygad om att de allra flesta uppskattar böcker. I detta inlägg kommer jag att presentera tre böcker från tre olika förlag. Den första boken heter "All I want for christmas is planekonomi", skriven av Sara Granér, från Galago Förlag. Den andra boken kommer från Känguru förlag och heter "Klur i jul", skriven av Gallie Eng och Annica Jacucci Wirensjö. Till sist har vi boken "Den lilla mullvaden och snögubben", utgiven av Parabellum Nord förlag och skriven av Zdenk Miler och Hana Doskcilová.
 
 
Sara Granér  - All I want for christmas is planekonomi
Såhär beskrivs boken på Galagos hemsida: 
"Det är en orolig tid vi lever i. Hårdast drabbas platser som Vellinges villaområden när medelålders moderatmän samlas i grupp och tillåts härja fritt. Plundra allmännyttan, förstöra fackliga avtal, avvisa barn, rasa på internet och konsumera helt sjuuukt meningslösa saker. Samhället söker förklaringar. Saknar moderatmännen fritidsgårdar och replokaler? Är golfen inte stimulerande nog? Och vad gör egentligen politikerna för att se till att moderatmännen integreras in i det övriga samhället? Allt tycks röra sig i en allt ondare cirkel. Ska verkligen en liten grupp ligister få förstöra för alla oss andra?

Men det finns hopp! Sara Granér låter inte fruktan ta kontroll. I ett allt mer osolidariskt samhälle ger hon oss en radikal, solidarisk egoboost. All I Want for Christmas är ett seriealbum fullt av värme och humor, men också en glödande vrede mot ett samhälle där vi allt mer tappat förmågan att ta hand om varandra."

Boken är träffsäker, underhållande och grymt bra gjord. Innehåller enbart en massa tecknat men är ändå en bok anpassad efter vuxna. En bok till den samhällsintresserade. Riktigt rolig att bläddra igenom och en perfekt bok att ha som dassbok skulle jag vilja påstå. En julklapp till sambon eller föräldrarna kanske?

Boken finns att köpa på bland annat Bokus för 135 kronor.


Gallie Eng & Annica Jacucci Wirensjö - Klur i jul
Detta är en bok skriven av en mor och dotter. Boken innehåller allt från gåtor till lekar och en massa pyssel. Trots att boken är ganska tunn är den fullproppad med en massa roligheter för barn mellan 6 och 9 år. Det är fina illustrationer i boken och jag gillar framför allt omslaget med snögubben och humlan.

Variationen på lekar och pyssel är bra och jag tycker boken är full med en massa kul. Något för barnet, barnbarnet eller syskonen?

Boken finns att köpa på bland annat Bokus för 59 kronor.

Zdenek Miler & Hana Doskocilová - Den lilla mullvaden och snögubben
Det är vinter i skogen och alla djur har lagt sig för att sova i väntan på våren. Det ska den lilla mullvaden också göra men först vill han göra något roligt, fast med vem? Alla sover ju. Han bestämmer sig för att bygga en snögubbe. Den lilla mullvaden och snöguben har så kul tillsammans att dom helt glömmer bort tiden. Plötsligt är det vår och solen börjar titta fram. Snögubben börjar smälta...

Detta är en otroligt charmig barnbok om den lilla mullvaden som det även finns fler böcker om. Boken innehåller fina bilder och har ett språk som lockar de minsta barnen. Det är fin berättelse om vänskap och en perfekt julklapp till barnet, barnbarnet eller syskonen.

Jag har även fått boken "Den lilla mullvaden och julen" skickad som PDF-fil och även denna bok är en fantastisk berättelse om den lilla mullvaden som är vaken när alla andra sover för att förbereda en överaskning till julafton.

"Den lilla mullvaden och snögubben" finns att köpa på bland annat Bokus för 120 kronor.
"Den lilla mullvaden och julen" finns även den att köpa på bland annat Bokus för 120 kronor.

 

Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.