Herrljunga Adventslåda

Hej!
Då var Herrljungas adventslåda uppdrucken. Lådan innehåller fyra små 25 cl-flaskor med olika smaker och det är en perfekt låda att ta med till glöggpartyt eller till och med som julklapp. Flaskorna är som sagt nu uppdruckna och här kommer en liten recension av adventslådan 2012.
 
 
Rom & Choklad
När man drack denna glögg direkt efter uppvärmning (het) smakade den i princip ingenting och det kändes väldigt blaskigt. När man lät glöggen stå och svalna en stund och sedan drack den ljummen kom smaken fram på ett bättre sätt och det blev en lite fylligare smak. Visst smakade det Någonting men jag hade ändå svårt att urskilja smakerna av choklad och rom. Det var en tunn smak, som ändå blev fylligare när glöggen var ljummen.
 
Någon glöggsmak fanns inte överhuvudtaget. Har man ens tillsatt glöggkryddor i glöggen?
 
Betyg: 2/5
 
Körsbär & Likör
Denna smak doftade glögg, men smakade som den förra inte glögg alls. Jag som har svårt för körsbär blev dock ganska positivt överaskad eftersom själva körsbärssmaken var god. Kanske detta berodde på att smaken var otroligt tunn? För övrigt en ganska blaskig glögg som smakade mer körsbärssaft än vad den smakade glögg. Tråkigt...
 
Betyg: 2/5
 
Päron & Cognac
Denna glögg bjöd på en svaaag päronsmak och jag vet inte riktigt om jag kände någon riktig cognac-smak. Jag tycker det är ganska fånigt att försöka få en lättvinsglögg att få en smak av alkohol, för oftast funkar det inte.
 
Inte heller här fick man fram någon glöggsmak överhuvudtaget och glöggen kändes blaskig från första till sista klunken. En tråkig och anonym smak som man tröttnade på efter bara någon klunk.
 
Betyg: 1/5
 
Apelsin & Choklad
Redan när man värmde upp denna choklad doftade det som romerska bågar och när man tog första klunken var det romerska bågar som var smaken. Jag som egentligen inte gillar chokladen tyckte ändå att denna glögg smakade helt okej eftersom den trots allt hade smaken som stod på flaskan. Smaken var fyllig och det smakade verkligen någonting till skillnad från de tre andra flaskorna. 
 
En bra balans mellan apelsin och choklad där båda delarna fick lika mycket utrymme. Som att dricka romerska bågar, men var fanns glöggsmaken? Ingenstans...
 
Betyg: 3/5
 
 

Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Låter ju inte som att någon av dem smakade värst mycket glögg alls. Det är ju som glöggsmaken man ändå vill åt men med "en touch" av något annat, liksom. Tror inte jag kommer att köpa en sån lånda - något jag annars lätt hade fallit för att köpa i butik, så tack för recensionen :D

Svar: Precis! Nä, det finns ju godare glögg :)
Amandas jul

2012-11-18 @ 13:28:33
URL: http://emmasays.se
Postat av: Lina

SV: De var helt magiska!

2012-11-18 @ 15:43:02
URL: http://www.sagojul.blogspot.com
Postat av: Emma Ivarsson

Synd att de inte var godare :( Aldrig kul med dålig pr!

2012-11-18 @ 18:32:44
URL: http://emmasjulkalender.blogspot.se/
Postat av: Emelie - Emelies Christmas

Tråkigt att de inte var godare :(

Svar: Ja, men det är tur att det finns så mycket annan god glögg :)
Amandas jul

2012-11-19 @ 08:46:40
URL: http://emelieschristmas.blogg.se
Postat av: Wildrose

Provade deras glöggpaket förra året och blev jättebesviken. Vilken är årets glögg som man inte får missa?

Svar: Ja, håller med dig om att förra året inte heller var någon höjdare. Herrljunga släppte dock en nyhet i år som heter "Lingon pepparkaka" och den var rätt god. Annars skulle jag rekommendera Saturnus och Dufvenkrooks glögg :)
Amandas jul

2012-11-19 @ 14:03:34
URL: http://wildrose.blogg.se
Postat av: anette carlsson

Tack för tipset och betygen, det är alltid intressant.

2012-11-19 @ 19:24:02Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


amandasjul@hotmail.com

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.