Saffranspannacotta med pepparkakskross och glöggelé
God kväll!
Snölyckan varade inte länge för som jag trodde kom regnet istället och nu är det bara slask ute. Det ser dock ut att bli kallare framöver nu så snart kanske snön ligger kvar på backen. Bara det inte blir för mycket :)
Ni som läst min blogg ett tag vet att jag är en riktig pannacottaälskare. I eftermiddag gjorde jag därför två sorters pannacotta. Eller ja, det var samma pannacotta men olika "toppingar". Väldigt gott i alla fall och svårt att misslyckas med. Jag använder alltid gelésocker multi istället för gelatinblad eftersom det är betydligt enklare att använda. Har man bara gelatinblad hemma går det dock bra ändå såklart.
SAFFRANSPANNACOTTA (4 port)
Ingredienser:
5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 kuvert saffran (0,5 g)
Gör såhär:
Blanda ihop grädde, saffran och gelésocker multi i en kastrull.
Koka upp och låt koka i ungefär en halv minut. Ta av kastrullen från plattan.
Låt svalna i någon minut innan du häller upp pannacottan i fyra glas och stoppar i kylskåpet.
Låt stelna i cirka 3 timmar.
Toppingar:
Jag valde att lägga på krossade pepparkakor på två pannacottor, vilket man gör precis innan servering.
Sedan gjorde jag även en glöggelé som går att göra ungefär en timme innan pannacottorna är klara.
Glöggelé: (4 port)
1 dl valfri glögg (jag tog Blossas alkoholfria)
1 dl gelésocker multi
Gör såhär:
Blanda ihop glögg och gelésocker multi i en kastrull.
Koka upp och låt koka i ungefär en halv minut. Ta av kastrullen från plattan.
Låt svalna i någon minut innan du fördelar glöggelén över de fyra pannacottorna.
Ställ in i kylskåpet igen och låt stelna i ytterligare i en timme.
Postat av: Malin
Det såg väldigt gott ut! Ska man inte ha saffran i pannacottans blandning under tiden man ska koka den? :)
Svar:
Amandas jul
Postat av: Josefine
Såg riktigt fint och gott ut!