Snö

Fredag och oktober är inne på sin slutspurt...
Vi brukar i princip alltid få första snön i oktober men i år känns det väldigt långt borta. Tittar man på väderprognoserna så ska det bara bli plusgrader framöver. Jag vet att det kan ändras fort men magkänslan säger ändå att vi kommer att få vänta på snön ett tag. 
 
Vad händer i helgen? Vi ska kanske iväg till Rusta för att kolla på golv och tapeter, och då passar jag ju självklart på att julspana lite. Skulle vilja hinna med att baka lite också i helgen men dagarna bara rusar förbi så vi får se om jag hinner. Annars blir det bakning till veckan för jag har fått lite nya bakprylar som jag måste visa er :)
 
Vad ska ni göra i helgen?
 
Om ett par veckor kanske.......

Datumljus

Hej på er!
Tänk att det bara är en ynka månad kvar till första advent. Ååh vad jag längtar efter adventsljusstakar i fönstrena, hyacinter och tomtegröt. Just gröten tänkte jag nog ändå göra till söndagsfrukost för det är ju faktiskt första november då :) Hoppas på lite snö snart också så kommer nog julkänslorna rejält...
 
Jag är förresten ute efter något fint datumljus. Både 1-24 och 1-4. För två år sedan hittade jag detta blockljus som jag tyckte var otroligt fint i sin enkelhet. Jag gillar enkelt eftersom det går att piffa till runt omkring då istället. Har ni något tips på datumljus så hojta gärna till :)
 
 

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton - Specialutgåva

För mig är Sagan om Karl-Bertils julafton lika viktig som Kalle Anka på julafton. I år kommer en bok som är en specialutgåva med bonusmaterial så om man är en riktig Karl-Bertil Jonsson-älskare så är detta verkligen en bok att hurra över.
 
 
Boken innehåller självklart hela storyn från tv tillsammans med fina illustrationer. Förutom detta får man även läsa Per Åhlins personliga berättelse om hur filmen blev till och processen runt omkring. Man får se skissandet och hela vägen från ruta ett till färdig film. Riktigt intressant faktiskt.
 
Jag älskar alla roliga citat från filmen och självklart är inte boken sämre. Nu behöver man inte vänta till julafton för att få se Karl-Bertil Jonsson, nu kan man även ta fram boken :)



Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 139 kronor.

Lilla barnkammarboken - Julsånger

Jag älskar Lilla barnkammarboken och i år kommer en bok med Julsånger, inkl cd. Nu fick jag ett recensionsexemplar UTAN cd, vilket var ganska tråkigt med tanke på att det är den som gör hela boken. Ja ja, jag recenserar den som om cd:n vore med.
 
 
I denna bok finns de mest omtyckta julsångerna tillsammans med vackra illustrationer som också är väldigt roliga. Titta bara på grisarna här nere i "Morsgrisar är vi allihopa". På cd-skivan finns alla låtar från boken och det är mysigt att kunna sitta och lyssna och samtidigt sjunga med tillsammans med barnen. Boken bjuder på både klassiska låtar så som "Bjällerklang" och "Nu tändas tusen juleljus" men också nyare som "Jag såg mamma kyssa tomten".
 
En perfekt julklapp skulle jag säga!
 


Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 132 kronor.

Jul hos ICA

Hej på er!
Bloggen har stått stilla i ett par dagar. Jag väljer att inte skriva en massa "utfyllnadsinlägg" bara för att jag "måste" skriva, utan nu när det inte hänt så mycket juligt de sista dagarna har jag helt enkelt inte haft så mycket att skriva om. Till och med nyhetsfronten verkar stå ganska stilla just nu :)
 
För ett tag sedan fick jag ett bud med en del av årets julsortiment från ICA. I år satsar dom på ekologiskt och svenskt, vilket jag uppskattar väldigt mycket.
 
 
Vad låter mest spännande? Jo, helt klart marmeladerna tycker jag. Päronmarmelad med kanel låter ju supergott och jag gillar nytänket. Glöggmixen med tranbär och mandel har jag ätit tidigare och den passar perfekt till glöggmyset. Ekologiska fikon kanske jag kan lura i barnen ;) Ekologiska kokosen blir bra till bakandet och till sist har vi julteét som jag även det smakat tidigare och tycker om.
 
Sedan kommer ICA att ha väldigt många sorters julskinkor i år. Den jag ser fram emot mest är "adventsskinkan" som är en mindre variant. Kommer passa perfekt till oss som kommer att fira jul ensamma i år och därför bara blir två vuxna.
 

En billigare teadventskalender från Sonnentor

Det har skrivits mycket om Te-adventskalendern, vilket jag också tycker är en bra idé. Att betala närmare 300 spänn för 24 tepåsar är dock något jag aldrig skulle göra, så istället föredrar jag Sonnentors te-kalender som man får betala 58 kronor för hos Iforma. Det är lite skillnad i pris det.
 
Sonnentors kalender kan beställas från och med nu till veckan.
 
 
 

Godaste morotskakan

Hej på er i höstrusket!
Ingen snö i sikte här, bara regn och en massa plusgrader. Tänk att vi snart är inne i november, vart tog tiden vägen!? Hoppas på lite snö till första advent i alla fall.
 
Idag blev det morotskaka här hemma. Morotskaka är en rikig höstkaka tycker jag och visst är det otroligt gott!? Bland det godaste som finns i bakväg om ni frågar mig. Jag tänkte bjuda på dagens recept för det blev riktigt lyckat.
 
 
MOROTSKAKA
Ingredienser:
3 dl rapsolja
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 dl grovriven morot
 
Glasyr:
1 pkt creame cheese, 200 g
75 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
 
Gör såhär:
Vispa olja, ägg och socker kraftigt i några minuter med elvisp.
Sikta ner mjöl, kanel, bakpulver och salt i smeten och rör ihop. INTE vispa.
Tillsätt sist morötterna och häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter. Känn med sticka!
Låt kakan svalna helt innan glasyren rörs ihop och bres på. Skär kakan i lagom bitar.
 

Julklappstips

Har ni börjat köpa julklappar än? Jag tycker det är skönt att börja i tid så man kan sprida ut kostnaderna lite.
 
Något jag är noga med är att gå igenom olika sidor och leta efter dom bästa priserna. Jag har beställt en del från Barnparadiset eftersom dom dels har väldigt bra priser men också för att dom har ett väldigt varierande och roligt utbud. Är man ute efter till exempel en doppresent eller helt enkelt en julklapp tycker jag att man ska kika in för man hittar definitivt något som alla andra inte köper. 
 
Häromdagen fick jag ett paket från just Barnparadiset med dessa godsaker.
 
 
Det var kärlek vid första ögonkastet. Så otroligt fina grejer och det är synd att det är svårt att göra produkterna rättvisa genom bilder, men jag ska försöka. 
 
Först och främst har vi ett bokstavståg där man hos Barnparadiset kan välja precis vilka bokstäver man vill, detta har såklart texten "God jul".  Tåget är superfint som det är men skulle även passa att bli målat. Kanske i guldfärg? Min dotter älskar tåg och kommer att älska att ha detta på hyllan i sitt rum under jul. Otroligt charmigt.
 
 
Ljusslingor är en självklarhet under jul tycker jag och denna med röda bollar var superfin. En tre meter lång ljusslinga med 20 stycken bollar. Barnvänlig men självklart ingen leksak. Kommer lysa upp här hemma på ett magiskt sätt. 
 
Som ni ser var sonen väldigt fascinerad över ljuset :)
 
 
Sist men absolut inte minst har vi kanske den finaste adventskalendern jag någonsin skådat. Ett litet hus med 24 stycken lådor som man kan dra ut och lägga en liten överaskning i. Passar perfekt till chokladpengar, hårspännen eller andra smågrejer. Superkul för barnen att varje dag få dra ut en låda och få en överaskning. 
 
 
I samarbete med Barnparadiset

Lucia choklad

Lucia chokladglögg är en återkommande glögg på systembolaget varje år, men i år är nyheten att köper man fyra flaskor får man dessa i en trälåda. Läckert värre! Hade kanske varit snäppet roligare ifall det var fyra olika smaker men ändå.
 
Glöggen kostar 71 kronor/flaska.
 
 

Bland tomtar och troll

I år är det den 108:e upplagan av Bland tomtar och troll som ges ut. En riktig klassiker som släpps varje år med nya sagor. Sagorna är anpassade efter barn mellan 6-9 år men passar nog både yngre och äldre barn också.
 
 
Jag älskar denna klassiker och i vår bokhylla står det många Bland tomtar och troll uppradade. I år innehåller boken fyra stycken helt nyskrivna sagor av bland annat Ulf Stark. Det är mest text i boken, vilket kanske kan kännas en aning tråkigt för de yngsta barnen men då och då kommer det bilder och dessa är otroligt välgjorda.
 
Sagorna är spännande och bjuder på variation. En riktig toppenbok att läsa högt som lärare för sin skolklass tycker jag. Varför inte varje dag i december?
 
Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 110 kronor. 




Årets julvärd 2015

I november avslöjas det vem som blir årets julvärd för SVT. Jag har gissat på dessa killar förut och jag håller fast vid min gissning för kaaaanske kan jag ha rätt detta år!?
 
Måns Zelmerlöw eller Andreas Weise....
 
Vem tror ni blir årets julvärd? :)
 
 

Pelle Svanslös firar jul

Jag har fått hem ett recensionsexemplar av Pelle Svenslös firar jul. Boken handlar om att det snart är dags för jul i katternas Uppsala. Pelle Svanslös och hans vänner är mitt uppe i förberedelserna och Pelle vill ge kattungen Frallan en underbar första jul genom att lära honom allt om vad julen innebär. Någon är dock ute efter att förstöra för Pelle Svanlös. Vem kan det vara och hur kommer det att gå? 
 
 
Jag älskar Pelle Svanslös och älskade julkalendern när den gick på tv. Denna bok bjuder på otroligt mycket julstämning med en spännande berättelse och fina bilder. En bok som både passar att läsa högt för en skolklass eller hemma i soffan med barnen. 
 
Pelle Svanslös visar att julens budskap är att våga vara snäll vilket busarna Måns, Bill och Bull hela tiden motsträvar. Det är ett 40 sidors långt äventyr om hur Pelle kämpar för att få den bästa julen någonsin för den söta lilla kattungen Frallan. 
 
Boken passar barn mellan 3-6 år och den är väldigt lättläst samtidigt som bilderna lockar till läsning. Min dotter som bara är två älskade bilderna och hade därför tålamod att också lyssna på sagan trots att vi fick dela upp den ett par gånger. En spännande bok för barnen och hur ska det gå när det helt plötsligt dyker upp TVÅ jultomtar på självaste julafton!?
 



Boken finns att köpa på bland annat Bokus där den kostar 95 kronor.

Glöggpannacotta

Pannacotta....bland det absolut bästa som finns om ni frågar mig. Och bland det enklaste som finns att göra.
 
Jag använder alltid gelésocker multi från Dansukker när jag gör pannacotta. Jag avskyr gelatinblad eftersom jag aldrig får till konsistensen med det. Nä, då är gelésocker betydligt enklare och det blir alltid bra. Idag gjorde jag en pannacotta med glöggsmak och det blev supergott och framför allt superjuligt. Toppa med lite rostade nötter eller pepparkakssmulor så har ni en perfekt dessert.
 
 
Glöggpannacotta, 4-6 portioner
Ingredienser:
5 dl grädde
2-3 msk valfri glögg
1 1/4 dl Dansukker gelésocker multi
 
Gör såhär:
Blanda grädde, glögg och gelésocker i en kastrull.
Rör om, koka upp och låt koka i en halv minut.
Låt svalna något och häll sedan upp i glas.
Ställ glasen i kylskåpet för att stelna 2-3 timmar. 
Toppa med pepparkakor/nötter strax innan servering.


Paket

Hej vänner
Igår hade jag över 1100 unika besökare på bloggen. Vad kul att ni gillar bakning och recept för det kommer att bli mycket av det i år! Det är så kul att ni läser :)

Idag när jag var på affären såg jag att dom hade fått in saffrans- och pepparkaksgifflar. Smaskigt värre, men jag köpte inga eftersom jag tycker att priset är lite väl saftigt. Sedan är det ju roligare att baka själv. 

Mitt paket från Panduro har i alla fall äntligen kommit efter mer än en månads väntan. Anledningen till att jag beställde var för att jag hittade kalendersiffror som jag tänkte sätta på barnens paket. Tror det kommer bli superfint! Eftersom man måste beställa för en viss summa åkte även lite fler grejer med så som julpapper och lite krimskrams. 

Nu är det fredag och helg. Vad ska ni hitta på för juligt i helgen?  




Änglakola

Det blev inte bara kakor idag utan efter att ha läst Emelies blogg idag snubblade jag över hennes recpet på Änglakola och jag tänkte att äh, jag testar. Jag har aldrig gjort kola tidigare eftersom jag vet hur krångligt det är att få rätt konsistent men jag provade, och det blev såååå bra.
 
Tack Emelie för ett superbra recept. Detta kommer jag absolut att göra fler gånger.
 
 
  
Änglakola:
Ingredienser:
100 g smör
1 ½ dl Dansukker strösocker
1 ½ dl Dansukker ljus sirap
4 msk kakao
1 msk Dansukker vaniljsocker
 
Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka på låg värme.
Koka tills kolan når 124 grader, det tar ca 5-8 minuter. Ta bort kastrullen från värmen, gör kulprov, häll sedan upp i en avlång form på bakplåtspapper, ganska liten så du får tjocka kolor, låt stelna i RUMSTEMPERATUR! Skär sedan upp i rutor, innan du skär har du på lite neutral olja på kniven för då får du fina snitt i kolan.
 
 
Förvara kolan i rumstemperatur.
 
 

Små spröda chokladkakor

Choklad funkar ju året om men visst är det något särskilt med choklad runt jul?
 
Dessa kakor kan lätt förknippas med vanliga chokladsnitt men konsistensen är lite annorlunda och formen likaså. Medans chokladsnitt blir mer avlånga och smala så blir dessa kakor små och knubbiga. Otroligt goda och spröda med en underbar chokladsmak i alla fall. Sedan innehåller inte degen något strösocker, vilket inte ger en lika söt smak. En perfekt munsbit till kaffet.
 
 
Favoritbitar (recept från senaste numret av Allas)
Ingredienser:
175 g kallt grovt tärtnat smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 dl  Dansukker florsocker
3 msk kakao
2 tsk Dansukker vaniljsocker
ev 1 msk kallt vatten
Lättvispad äggvita till pensling + strösocker
 
Gör såhär:
Fördela ingredienserna utom vattnet i en matberedare.
Kör snabbt samman till en deg. Tillsätt vatten i slutet om det behövs.
Dela degen i fyra bitar och rulla ut längder i plåtens längd.
Pensla med uppvispad äggvita, strö på pärlsocker.
Grädda i 175 grader i 14-17 minuter.
Ta ut kakorna och skär direkt i lagom stora bitar. Låt svalna på plåten.
 



Första snön

För precis tre år sedan, den 14 oktober 2012 såg det ut såhär utomhus här hemma.
 
 
I år ser det absolut inte ut sådär, vilket i och för sig är ganska skönt. Det är dock kallt men snö får vi nog vänta på. Den kan få komma lagom till advent :)

Ekologiska pepparkakor

Gille lanserar i år svenska ekologiska pepparkakor. 

Det gör mig glad att allt fler företag tar fram mer och mer ekologiskt. Jag hoppas det fortsätter så och att tillslut de ekologiska produkterna tar över i butikerna. 

Bra Gille! 




Saftig saffranskaka

Jag är en riktig saffransälskare och det är ju så underbart att det går att variera så mycket. Allt från saffransbullar till saffransglass och saffransfudge. Idag gjorde jag dock en helt vanlig saffranskaka. Det är kul att experimentera lite själv och denna kaka blev otroligt saftig och god. Servera gärna med en klick grädde till.
 
 
Ingredienser:
Smör till formen
Ströbröd till formen
200 g smör
1/2 g saffran (en påse)
2,5 dl Dansukker vit sirap
2 ägg
1 ½ dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.
Smält smöret tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
Vispa ägg och sirap. Rör sedan ner smöret och mjölken.
Blanda bakpulver tillsammans med mjölet och sikta ner i smeten, vispa inte utan rör försiktigt.
Häll smeten i formen. Grädde i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Låt kakan stå i formen ca 5 minuter innan kanten lossas.
 

Zoégas julkaffe 2015

Zoégas julkaffe 2015 är äntligen här!
Eller ja, från och med vecka 42 i butik, nästa vecka alltså. Jag ser riktigt mycket fram emot det då jag älskar kaffe och tycker att Zoégas gör det godaste kaffet på marknaden. Produktbilden ser ju helt klart inbjudande ut också.
 
Dricker ni mycket julkaffe under jul? Eller blir det mest glögg och julmust? ;)
 
 

Ruggigt glöggigt

Brrrrr, vad ruggigt det är. Det har varit minusgrader i ett par timmar redan så det blir nog en kall natt.

Tidigare ikväll var vi ute innan barnen skulle lägga sig. Efteråt värmde vi oss med glögg. Tvååringen älskar Saturnus God jul-glögg lika mycket som sin mor ;)




Zeunerts julmust

Hej på er! 
Idag hittade jag äntligen min favoritjulmust - Zeunerts! 

Nu har jag lagt ett par flaskor på kylning så blir det till att njuta ikväll :) 




Kakor med pepparkakssmak och polkagris

Häromdagen kom det ett bud från Citygross som i år lanserar Julbakskassen och Julgodiskassen. Matkassar har ju funnits ett par år nu och var ju även årets julklapp ett år, så jag tycker det är kul att Citygross tagit ytterligare ett steg och gör säsongskassar. Förutom dessa nyheter har de sedan tidigare Julkassen, nyårssupén och supélådan. Kanon när man inte vill lägga all sin tid på planering.
 
Jag fick i alla fall ingredienser till två sorters kakor som jag bakade idag.
 
 
Kakorna har samma deg men olika smaksättningar. En med pepparkakskryddor och en med polkagris. Jag tycker det blev bra kakor och kul att kunna göra samma grundrecept men tillsätta olika smaker. 
 
Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Sedan kommer vi till smaksättningarna. Vill man ha kakor med pepparkakssmak så tillsätt 3 tsk pepparkakskrydda. Vill man istället ha polkagris som smak, så tillsätt ½ dl krossade polkagrisar.
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop smör, socker och sirap krämigt.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman till en kletig deg. 
Halvera degen och forma till avlånga smala rullar, lägg dessa på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem lätt.
Grädda i ca 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Skär kakorna snett på diagonalen och låt svalna.
 
 

Till de små

H&M har tjuvstartat med lite julkläder på hemsidan åt de små. Det kommer väl förmodligen att fyllas på ännu mer i efterhand och ännu är det inte något som lockar mig jättemycket. Möjligen att mössan och vantarna skulle passa fint på min dotter men njae, ingenting jag kommer att stå och hänga på låset för....
 
 
 

Julbaka med Dansukker

Hej!
Igår hämtade jag ut ett tungt paket från Dansukker som i år sponsrar årets julbak. Det som ska bli mest spännande att prova är alla produkter med muscovadosocker i eftersom det är något jag tidigare aldrig använt vid bakning. Jag fick även recepthäften med i paketet med många intressanta recept så jag tror vi startar redan i helgen. Aaaaah vad jag längtar :)
 
 
Jag gör alltid pannacotta med Gelésocker multi eftersom det är betydligt smidigare än gelatinblad och ni som följt mig ett tag vet att jag gjort många varianter på pannacotta genom åren. I år får jag nog experimentera ytterligare :) Glykossirapen kommer att passa perfekt till knäck och kola så det blir nog ett par varianter av det också.
 
 

Årets juleskum - Clementin

Häromdagen låg årets Juleskum och väntade i brevlådan - Clementin. Jag älskar när företag tar fram nya julprodukter varje år och Cloetta är verkligen påhittiga i sina val av nya juleskum.
 
 
Clementin är ju en typisk julsmak och dessa juleskum smakar verkligen clementin. Inte sådär konstgjort som det vanligtvis kan bli när man tillsätter citrussmak i godis utan det är en frisk och god smak. Att tomtarna är gul/vita är bara ett plus i kanten.
 
Jag tycker verkligen att Cloetta har lyckats med årets juleskum trots att det är svårt att slå deras orginal. Jag håller redan på att fundera på vad nästa års smak kan bli....saffran? :)
 
En till sak som jag älskar med dessa påsar är att det går att sätta ett frimärke på baksidan, skriva en adress och skicka iväg påsen på posten. En kul grej att få i brevlådan, helt klart!
 
 

Sveriges äldsta jultidning

God kväll!
Barnen är nattade, sambon är iväg och tränar och jag sitter med ett glas julmust och läser Sveriges äldsta jultidning. Japp, det är sant. Den har funnits sedan 1906 och jag pratar såklart om årets Julstämning.
 
 
Brukar ni köpa denna tidning? Jag vet att den brukar finnas att köpa i jultidningarna som barnen säljer. Annars finns den bland annat hos Bokus där den kostar 113 kronor.
 
Innehållet skiljer sig en aning från "vanliga" jultidningar. I denna tidning på 64 sidor är det otroligt mycket läsning och är man intresserad av historia och konst har man hittat rätt. Det är långa repotage och man får bland annat läsa om Edward Blom där han berättar om julöl. Jag älskar Edward Blom så frågar ni mig var detta det bästa repotaget i tidningen. Annars är det härligt att bara bläddra och titta på alla fina bilder. 
 
Förutom väldigt mycket läsning så finns även ett julkryss i tidningen och det funkar ju alltid i väntan på Tomten :)

Morgonkaffe i frostväder

Vad härligt det är att få dricka morgonkaffet i julmuggen och samtidigt ha en fantastiskt fin utsikt. Vi har utsikt mot sjön och bergen och det brukar vara en härlig dimma vid bergen varje morgon. Har man tur skuttar det förbi råddjur på täkten utanför.
 
Livet som mammaledig är ju faktiskt svårt att slå och förmodligen blir detta år det sista som det. Lite deppigt men samtidigt kan det ju vara skönt att komma ut i arbetslivet också med rutiner och så. Fast jag tittar ju hellre på denna utsikt än skrapar rutor klockan 7 på morgonen ;)
 



Minusgrader

God morgon! 
Vi har haft ett par kalla nätter och morgnar nu med mellan 3-6 minusgrader. Det känns som att första snön inte är allt för långt borta. 
 
Annars har jag två sjuka barn och därför får bloggen stå lite åt sidan ett tag. Det kommer dock upp lite spännande här framöver så håll utkik! :) 
 
Hur mår ni? Har ni också kallt? 
 
Taget alldeles nyss....

Julbakets måsten

Jag älskar att baka trots att jag blivit sämre på det sen barnen kom. Julen är dock en högtid då det inte finns några ursäkter till att inte baka. Det är liksom ett måste, lika som att Kalle Anka måste gå på SVT1 15.00 varje julafton.
 
Jag tror alla har något/några saker som är återkommande varje år. Lussebullar och pepparkakor är kanske det vanligaste, men sedan finns det ju dom som har det där lilla extra som måste finnas med varje jul. Här hemma har det blivit saffranspannacotta, om det nu kan räknas till bakning. Annars är saffransbröd i olika tappningar givet att baka under julmånaderna. Även muffins av olika slag, snickerskakor och slutligen har jag fastnat väldigt mycket för saffransscones som är en perfekt frukost de dagarna man är trött på risgrynsgröt. Om det nu går att vara det ;)
 
Vad är ett måste att baka hos er varje jul?
 
 
Några av de senaste årens kreationer....
 
 

Juliga fynd från Fyndiq

Jag har beställt en del från Fyndiq genom åren, just för att dom i princip har allt. Man kan hitta riktiga fynd där och däribland julfynd om man är ute i god tid innan jul. I samarbete med Fyndiq har jag fått prova på en del av deras julsortiment och detta är det jag valde.
 
Tomteoverall, stjärngosse+lucia, babuschkatomtar, mjukistomtar.
 
 
Dessa fina tomtar på 22 cm är mjuka men kan ändå stå. Dottern älskade dom på en gång och när det gäller dessa behöver jag inte heller vara rädd att dom går sönder. Jättecharmiga!
 
Lucian och stjärngossen är superfina och jag kan utan att överdriva säga att det måste vara bland det finaste julpyntet jag äger just nu. Detaljerna på figurerna är otroligt välgjorda och jag älskar Lucians fikabricka. 
 
 
Jag är ett stort fan av Babuschka-dockor och ni som följt mig ett tag vet att jag har en tomtefamilj sedan tidigare, även den från Fyndiq. Nu har jag ytterligare en till samlingen och jag ÄLSKAR den. Så otroligt charmig och tar sedan ingen plats när det är dags att stoppa undan den eftersom man lägger tomtarna i varandra.
 
 
Sist men inte minst har vi min stora favorit i denna beställning - Tomteoverallen med luva och tossor. Båda mina barn på 10 månader och 2 år kunde ha overallen och den var helt underbart mjuk i materialet. Supersöt och kommer definitivt att användas flitigt i december :)
 
 
I samarbete med Fyndiq.

Lagrad julmust

Hej på er!
Imorse var det nollgradigt ute och i skuggpartierna kunde man skymta lite frost. Nu är det strålande sol och en riktigt härlig höstdag. Till veckan skulle det bli ännu kallare nätter men ändå fina soliga dagar. Perfekt!
 
Igår när mannen kom hem från jobbet hade han inte bara rosor med sig, utan även två flaskor julmust. Julmust som jag tidigare aldrig smakat. Han vet vad jag vill ha om jag säger så ;) En flaska lagrad julmust på romfat och en på ekfat. Ska bli spännande att prova. Har ni testat?
 
 

Adventskalendrar i mängder

WOW, vad med adventskalendrar det finns att köpa nu. Som förälder kan man ju bara välja och vraka och min åsikt är att det är bättre att välja en "riktig" adventskalender med prylar i istället för en godiskalender. Eller så köper man båda om man är sån ;)
 
Det finns allt från legokalendrar (i määngder!!) och adventskalendrar med böcker (pixi och bamse), till kalendrar med muminfigurer, play doh-lera eller frost-saker. Allt för alla smaker alltså. Och inte speciellt dyra är dom heller. Min favorit är kalendern med play-doh så den är jag lite sugen på :)
 
Köper ni adventskalendrar till era barn?
 
 
Finns bland annat hos Babyland och Cdon.

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.