Saffransarom

Hej!
För ett tag sedan fick jag hem ett paket från Dr. Oetker. Jag fick bland annat deras nyhet "Saffransarom" som är flytande saffran på flaska. En liten flaska innehåller 30 ml och man kan säga att det är två saffranspåsar (0,5 g) i varje flaska eftersom en matsked (15 ml) motsvarar en påse saffran. 
 
I vilket fall som helst så valde jag att prova denna saffransarom idag i både mina underbara saffransmuffins med mandelmassa och i saffransskorpor med pistage. Muffinsreceptet har jag publicerat tidigare men eftersom det är ett av mina absoluta favoritrecept så hittar ni det längre ner i detta inlägg också, plus recept på skorporna! Saffransaromen fungerade precis lika bra som saffran på påse tycker jag och eftersom priset ligger på cirka 25-30 kronor så är det ju prisvärt också! Rekommenderas :)
 
 
Saffransmuffins med mandelmassa (12 stycken små muffins)
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 pkt saffran (eller en matsked saffransarom)
200 g mandelmassa 

Gör såhär:
Smält smöret och riv mandelmassan grovt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop smöret med sockersmeten och rör ner den rivna mandelmassan.
Blanda sedan i mjöl, bakpulver och saffran i smeten och rör till en fin smet.
Fördela smeten i muffinsformar som förslagsvis står i en muffinsplåt.
Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
 

Saffransskorpor med pistage (Ca 35 stycken)
Ingredienser:
100 g smör 
1 g saffran (eller två matskedar saffransarom)
2 st ägg 
5 dl vetemjöl 
1.5 dl strösocker 
1.5 tsk bakpulver 
2 dl skalad pistagemandel
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat helt eller över natten.
 

Postat av: Axelina

Nej vad fiffigt!!

Svar: Ja, visst är det :)
Amandas jul

2012-11-28 @ 19:17:31
URL: http://ourchristmas.blogg.se
Postat av: Falksonchristmas

Tack för detta tips,
skall prova denna i olika saker.

2012-11-29 @ 09:28:32
URL: http://falksonchristmas.cybersite.nu/



Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.