Spröda saffransskorpor

Tänk vad mycket godsaker man kan göra med saffran. Igår blev det saffransskorpor här hemma. Jag har fått dille på Dansukkers muscovadorörsocker så jag provade att använda den ljusa varianten i dessa skorpor. Resultatet? Hur bra som helst. Det är kul att byta ut och variera socker i olika recept och muscovadosocker är en riktig höjdare tycker jag.
 
 
Saffransskorpor
Ingredienser:
4 msk vatten
1 g (2 pkt) saffran
200 g mjukt smör
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 ägg
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
 
Gör såhär:
Koka upp vattnet och rör ut saffranet i det. 
Rör samman smör och socker så det blir fluffigt. Tillsätt saffransvattnet.
Rör ner ett ägg i taget, tillsätt salt. Rör ner mjölet och blanda till en smidig deg som kan formas.
Låt degen vila i kylskåp i ca en timme. 
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i fyra delar och forma dom till längder, ca 1 cm höga.
Lägg längderna på bakplåtspapper på plåtar. Två på varje plåt. (Två plåtar)
Pensla längderna med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Ta ut längderna och skär dem i sneda skivor medans dom fortfarande är varma.
Höj ugnsvärmen till 250 grader. Lägg skorporna på sidan på plåtan och rosta dom i 5 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 50 grader och låt skorporna torka i ett par timmar med ugnsluckan lite på glänt.
Förvara skorporna i en plåtburk i rumstemperatur.

Postat av: Liza

Älskar saffransskorpor men har faktiskt aldrig provat med rörsocker! Kan tänka mig att det kan bli mycket godare och en annan smak! Ska testa!

2015-11-30 @ 14:16:48
URL: http://www.christmasmagic.blogg.se



Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


amandasjul@hotmail.com

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.