Trollvinter

Vem har inte läst Mumin? I september släppte Tove Jansson boken "Trollvinter" som handlar om just Mumin. Boken rekommenderas till barn mellan 6 och 9 år och finns att köpa hos bland annat Bokus där den kostar 99 kronor. En perfekt julklapp kan jag tycka.
 
 
Det är snö och vinter i Mumindalen och som varje vinter har hela muminfamiljen gått i ide för att sova fram till våren. Men helt plötsligt händer något oväntat - Mumintrollet vaknar och kan inte somna om. Han kan inte väcka de andra i familjen så han ger sig ut för att uppleva sin första vinter någonsin.
 
Mumin slår aldrig fel och denna bok är otroligt välskriven och genomtänkt. Tove Jansson är en otroligt duktig författare och hon lyckas verkligen fånga intresset hos läsaren från början till slut. Det är en spännande historia om hur Mumintrollet får vara med om en vinter. Tänk er själva att aldrig fått uppleva kyla och så plötsligt har man inget val. 
 
Boken har ett fåtal bilder, som alla är svartvita, och det är väl kanske det som drar ner betyget lite. Är man i åldrarna 6 till 9 år vill man nog ha fler bilder och jag hade även uppskattat färg. Annars finns det inte mycket att klaga på eftersom Mumin alltid funkar och förmodligen alltid kommer att göra.
 
 

Postat av: Martina - Jultiden.blogg.se

Håller med, boken blir en underbar julklapp till barnen! :)

2014-11-14 @ 19:45:41
URL: http://jultiden.blogg.se
Postat av: Anonym

Kanske lite fel att säga att Tove släppte boken i September då hon sedan 13 år är död.. Du kanske inte menade så, men lät lite skumt;) Det verkar dock vara en mycket mysig bok och toppenpresent! :)

2014-11-17 @ 18:57:57



Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.