Till dig som kopierar mina inlägg.

Jag är inte den som skriver negativa inlägg här men nu känner jag att jag måste avreagera mig....
 
Sedan förra året (eller kanske till och med längre tillbaks) är det en annan julbloggare som i princip skriver precis samma saker som mig i sina sponsrade inlägg. Jag tänker inte hänga ut någon, men jag vet ju att du självklart läser bloggen så du vet nog vem du är.
 
Har jag skrivit en recension av en bok ser hennes recension likadan ut, med bara små skillnader och ett försök till att omformulera sig. Senaste inlägget kom upp idag och det är nästan som att läsa sitt eget inlägg om samma sak, fast skrivet på ett, ursäkta men, sämre sätt. SLUTA.
 
Det är en sak att ha samma sponsorer, det bryr jag mig inte så mycket om, men jag är otroligt trött på att efter att ha lagt ner tid på ett inlägg sedan få se ett likadant på en annan blogg. Det är ingen slump att det ser likadant ut gång efter gång efter gång....
 
Så snälla, jag ber dig, skriv EGNA inlägg med EGNA ord och använd inte mina inlägg som någon jäkla mall. Det är MINA inlägg och jag tror inte heller att företagen uppskattar plagiat. Så skärp dig.
 
Tack.
 
 

Postat av: aina [fotoblogg]

Så irriterande när det händer!

2013-11-14 @ 14:29:08
URL: http://ainaphoto.blogg.se
Postat av: Jenny

Åh vilken dålig stil! Förstår att du blir arg.

2013-11-14 @ 14:35:00
URL: http://jennysjul.wordpress.com
Postat av: Victorias Jul

Jag tror att jag vet vilken blogg du menar, jag tyckte nämligen att den bloggen kopierade en hel del av mina inlägg ifjol

Svar: Ja, jag kan se att jag inte är ensam om att bli kopierad. Den har tagit flera olika fraser ur recensioner från bland annat dig också. Trist...
Amandas jul

2013-11-14 @ 14:38:28
URL: http://victoriajul.blogg.se
Postat av: josefine

Fy vad tråkigt.. :(

2013-11-14 @ 14:45:26
URL: http://tusenjuleljus.blogspot.com
Postat av: Lisas Vinterland

Har själv blivit kopierad för ett år sen och sagt till denna bloggare vid ett tillfälle! Jag tror vi tänker på samma person. Det är verkligen uruselt att inte använda sina egna tankar när man bloggar, och man känner själv att syftet med att driva en egen personlig blogg försvinner när man blir kopierad. Riktigt irriterande..

Svar: Bra att du sagt till i alla fall. Jag vet bara en julbloggare som gör så, så vi tänker nog på samma. Trist när man lägger ner tid på recensionerna och så kommer det en och gör samma recension, snacka om att inte ha några egna tankar...
Amandas jul

2013-11-14 @ 15:24:06
URL: http://lisasvinterland.blo.gg
Postat av: J o j z y ♛

Neej, gud vad jobbigt :(

2013-11-14 @ 15:50:59
URL: http://jojz.blogg.se/
Postat av: Alice

Nej vad jobbigt! Tråkigt när man själv lagt ner tid och någon annan bara kommer och kopierar!

2013-11-14 @ 15:57:20
URL: http://alicelindstrom.se
Postat av: Anna Lundkvist

Så dålig stil!!

2013-11-14 @ 16:19:07
Postat av: Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Trist med plagiat :(

2013-11-14 @ 16:19:32
URL: http://motdromhuset.blogg.se/
Postat av: Johanna - Mitt vinterland

Brukar få återse mina WeHeartIt-kollage på en annan blogg ibland. Även om bilderna inte är mina så är det ändå tråkigt om någon bara kopierar och gör ett likadant inlägg med ett kollage som jag har letat bilder till, satt ihop och redigerat.
De tror att det inte märks och att deras blogg ska bli lika bra bara för att de gör samma inlägg...

Nej till plagiat!

Svar: Förstår det, för det är ju trots allt DU som gjort kollaget. Snacka om att vissa inte har egen inspiration alltså...
Amandas jul

2013-11-14 @ 16:36:28
URL: http://mittvinterland.blo.gg
Postat av: Helena - amelia.se

Nä men så får man inte göra. Å vad jag skulle ha blivit irriterad, rosenrasande faktiskt. Hoppas det blir ett slut nu i och med detta inlägg. Keep up the good work!!

KRAM!

Svar: Ja, jag hoppas det. Kul att höra ifrån dig igen förresten, Helena! Jag läser din blogg men är urusel på att kommentera, ska bli bättre, LOVAR! :) Grattis till sonen. Min dotter blir 3 månader på lördag och det ska bli underbart att ha en bebis i familjen till jul. Du har ju redan varit med om det förr men det är väl underbart ändå kan jag tänka mig :)
Amandas jul

2013-11-14 @ 16:57:35
URL: http://blogg.amelia.se/hemmamedhelena
Postat av: storasyrran

Tråkigt. Hoppas personen slutar!

2013-11-14 @ 17:17:58
URL: http://storasyrran.blogg.se
Postat av: Camilla

Surt med copy cats :(

2013-11-14 @ 17:35:17
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: Liie

Sånt är så drygt att bli utsatt för! Men tänk så här (jag vet att det är svårt för det är så sjukt frustrerande att bli kopierad) att denna person kommer förlora på det, förhoppningsvis ganska snart. Eller det har ju redan hänt, märker ju på kommentarerna att denna person är känd bland er julbloggare som "den som kopierar", kul titel liksom. Förhoppningsvis får vi andra veta snart också så vi kan låta bli att besöka.

Och inte nog med att man förlorar läsare på det sättet, Google spelar en viktig roll också om man vill ha mycket läsare. Just nu är det otroligt viktigt att man skriver unikt innehåll i sin blogg om man vill finnas med bland sökresultaten.

Men förutom att förstöra för sig själv så förstår jag inte hur man tänker när man fått produkter och förtroendet från ett företag, och tacken är ett nästintill kopierat inlägg?! Jag hoppas verkligen sponsorerna upptäcker detta och inte samarbetar mer med personen.

Oj vad långt det blev, men blir så irriterad. Jag skulle vilja veta vem det är, tycker inte det är fel alls om du skriver ut det.

Svar: Tack för din kommentar! Jag hoppas du har rätt, och tycker också att företagen borde reagera när de får läsa likadana recensioner. Jag blir otroligt glad av alla kommentarer jag fått i detta inlägg och hoppas verkligen att personen ger upp nu.
Förstår att du vill veta, men vill som sagt inte hänga ut någon....trots att det lockar ;)
Amandas jul

2013-11-14 @ 17:44:50
URL: http://heyli.blogg.se/
Postat av: Julia

Gud så tråkigt! :/ Tyvärr finns det såna människor... :/

2013-11-14 @ 20:39:20
URL: http://aktivatassar.wordpress.com
Postat av: Tomtenissan

Men herregud finns det folk som tror att de kommer undan med sånt? Trist är det ju iaf...hoppas det slutas nu.

2013-11-14 @ 20:51:00
URL: http://tomtenissansjul.blogg.se
Postat av: Maries strålande jul

Trist! Plagiat var en av anledningarna till att jag la ner min gamla hemsida. Jag ritade egen grafik med egen menar jag helt egen prick för prick i det simpla programmet paint så det låg timmar bakom varje bild. Sedan fanns det personer som inte bara la ut och sa att det var deras utan även satte ihop med ritade grafik med annat och sålde mina bilder. tidgiare år har jag varit noga med att märka mina foton men i år har jag inte orkat.

Svar: Usch, ja, de finns ju folk till allt....När man har lagt ner tid på det är det ju förbannat surt när någon annan tar det..
Amandas jul

2013-11-14 @ 21:16:29
URL: http://julen.gladers.net
Postat av: Erica AKA Tomtens Dotter

Näe vad tråkigt!!!
Jag följer så lite bloggar i år, jag har inte tid med fler än 10-15 stycken. Så jag har inte en susning om vem du pratar om - men nyfiken blev jag. Stort av dig att inte hänga ut vilken blogg det handlar om dock, så jag tänker inte fråga.

Svar: Förstår det. Jag läser inte alla jag heller, hur många finns det utav oss nu egentligen? Hundratals? Nä, tycker det är onödigt att hänga ut någon i bloggen, men du får såklart mejla mig ifall du skulle vilja veta trots allt.
Amandas jul

2013-11-14 @ 21:22:58
URL: http://tomtensdotter.se
Postat av: Linnea Svensson

Åh nej va tråkigt, kikade in på din blogg för första gången idag och det blir inte den sista :)
Hoppad det löser sig!!

Svar: Kul att du hittade hit! :) Det löser sig säkert och jag är otroligt tacksam för allas stöd!
Amandas jul

2013-11-14 @ 22:23:50
URL: http://niiice.blogg.se
Postat av: arasen

Usch vad dåligt! Bra ändå att du inte hänger ut personen (även fast man vill veta vem det är så man inte följer den längre om man nu följer den). Det visar på att du är bättre.

För övrigt är det inte många julbloggar jag läser längre, men av dom jag läser är din helt klart bäst. Bra med uppdatering, bra inlägg osv :)

Svar: Ja, jag tycker inte det känns rätt att hänga ut någon trots att man blir förbannad och ledsen.

Tack, jättekul att höra!! :)
Amandas jul

2013-11-15 @ 16:31:25
URL: http://arasen.blogg.se
Postat av: Agnes

Usch vad tråkigt! Jag hade en mammabloggare som kopierade mina tipsinlägg och recensioner. Grymt irriterande! Skrev ett inlägg en gång där jag visade printscreens på min och på hennes text och den var EXAKT likadan. Jag hängde inte ut henne men hon var dum nog att kommentera inlägget för att försvara sig. Inte många tomtar på det loftet, om man säger så ;)

Svar: Usch vad tråkigt....att folk tror dom ska komma undan med det liksom, haha. Haha, nä, det var ju inte direkt smart gjort av henne kanske ;)
Amandas jul

2013-11-16 @ 22:15:19
URL: http://agneslauedberg.blogspot.se/



Skriv din kommenter här:
MEN - Undvik att enbart göra reklam för din hemsida/blogg, dessa kommentarer tas bort direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar

VÄLKOMMEN
Till Sveriges mysigaste julblogg


[email protected]

Hej!

Denna julblogg startades år 2010 och drivs av mig, Amanda, en tvåbarnsmamma från Hälsingland. Bloggen är som mest aktiv under månaderna september - december då tusentals julälskare tittar in och läser. Jag bjuder på allt från härliga julrecept och tips & trix till tävlingar och recensioner. Allt har såklart med julen att göra :)

Frågor? Samarbetsförslag? Tveka inte att höra av dig.
Min mail läses varje dag och du hittar adressen här ovan.